Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bąbelek u mnie w domu zachowywał się na medal ! Na początku trochę bał się schodów ale daliśmy radę w końcu to 1 piętro :) Dziewczyny Masza i Sari przyjęły go pozytywnie. Jest nadal bardzo nieśmiły i delikatny, wszystko obserwował z pod stołu. Przespał całą noc spokojnie , nic nie nabrudził. Kilka razy przyłapałam go w nocy jak nas obserwował z progu ale nie miał śmiałości wejść do pokoju, wybrał legowisko w kuchni.
Kąpiel mu się bardzo nie spodobała , chrumkał zabawnie i usiłował wyskoczyć, raz z pozytywnym skutkiem dlatego kończyliśmy już kąpiel w dwie osoby.
Bardzo bał się mojego Tzta ale po pewnym czasie dał się przekonać żę nic mu nie grozi i asystował potem we wszystkich pracach :) wogóle jest kochany !!!!
Wieczorem bał się iść na spacer :( chyba tego że nie wróci, nie chciał wyjść z miewszkania potem z radością wrócił. Spodobał mu się balkon i nie ukrywam siknął żeby zaznaczyć teren , chyba potraktował to jak mały wybieg :)
Bąbelku bądź szczęśliwy !

Posted

mmm słodziutki maluszek :loveu:
oby mu dobrze w tej stolicy było :loveu:
szkoda, że jedzie aż tak daleko :roll:
ale mam nadzieję, że fotki i info będą na bieżąco :cool3:

Posted

Bąbel powoli się zadomawia. chociaz przyjechał mocno zestresowany i zdezorientowany. najpierw porwała go do auta BUDRYSEK, potem pobyt u Hund, potem wizyta w lecznicy, pobyt u mnie, transport do Warszawy z doddy, na miejscu jeszcze pobyt w domu anaana i dopiero domek docelowy. Także podróż była długa i różnorodna. Ale Bąbel jest już na swoim :) zapoznał sie juz z kotami , a raczej w ogóle nie zwrócił na nie uwagi :) Pani Bąbla ma taki sam spokojny charakter jak Bąbel więc mysle ze dobrze do siebie pasują :) Chodzi za nią po cichutku krok w krok. Zdjęcia bedą za jakiś czas. powodzenia Bąbelku!

Posted

_bubu_ napisał(a):
Pani Bąbla ma taki sam spokojny charakter jak Bąbel więc mysle ze dobrze do siebie pasują :) Chodzi za nią po cichutku krok w krok.

no po prostu SUPER !!!
maluch pewnie w całym swoim życiu nie miał tyle wrażeń :lol:
teraz już mu będzie dobrze :p
na reszcie

Posted

bardzo mnie wzruszyły zdjęcia Bąbelka, łapki takie króciutkie, podpalane. :loveu::loveu::loveu: i że już nie w schronisku, tylko w domu.
niesamowite. taki mały psiaczek, zwyczajny, starszy kundelek, a jaki ujmujący :loveu::loveu::loveu:
mam nadzieje, że w nowym domu Bąbelek będzie szczęśliwy...
piszcie, jak się zadamawia!

Posted

u Bąbla wszystko w porządku. Ładnie chodzi na spacerkach i już nie siusia w domu. macha ogonkiem do pani. tylko mało je ale moze więcej nie potrzebuje. Za jakiś czas Pani zrobi mu profilaktyczne badania krwi dla pewności.

Posted

Bąblowi początkowo nie wolno bylo spać w łóżku ale był tak uparty że dopiął swego i terez już śpi ;) Jest bardzo grzeczny. rano stoi pod drzwiami i warczy jak słyszy sąsiadów z psem. Na spacerkach boi się dużych psów - moze jakies zle doświadczenia z przeszłości.
Bąbel dostał też nowe imię - teraz to Ciapciuś :p

• 1 month later...
Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Dla takich chwil, jak ta, w której można oglądać zdjęcia szczęśliwego psa, który tak długo miał nadzieję... warto pomagać :)

warto pomagać i warto żyć dla takich chwil :loveu::multi:

napisałam do moda o przeniesienie wątku ;)