Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym nie kupiła frisbee bałabym się ze zacznie zgryzac dyski. A hantla nie bo bałabym się o podgryzanie aportu, a i tak mamy problm ze sportowym aportem.
Ze sóry miała takie zwijane cuś - ale bez szaleństw, nie była zachwycona. Woli prasowane ścięgna, albo skórki wapnowane

Posted

po zakończonej zabawie jest nagroda , tylko czy psiaczkowi nie zaszkodzi...

A czemu miałoby zaszkodzic? :) Moje Yorki gryzą takie rzeczy namiętnie, tylko ja kupuję zazwyczaj to sprasowane w kształt kosci, albo buta :) ZPrzecież to rzecz naturalna, nie jakiś chemiczny "cukierek" tylko skóra. Moim łobuzom nic w każdym razie po tym nie dolega :) Tylko nie zaw sze psy chcą tood razu, moje na pocsątku nie wiedziały co z tym robic, dopiero po jakimś czasie zajarzyły że to się fajnie gryzie.

• 1 year later...
Posted

Odświeżam, żeby nie zakładac nowego.

Czy takie kości prasowane są kaloryczne? Dla mojego psa to świetna zabawa, bo najpierw biega z nimi po domu, podrzuca, warczy a potem je zjada. I nie zgryzie ich w ciągu 3 minut tylko ma zabawę na chwilę.

Co ile pies może jeść takie kości? Czy nie ma żadanych przeciwwskazań? :razz:

Posted

Dołączam sie do pytania. ;)

Czy takie smaki ze skóry wołowej sa mniej kaloryczne od karmy?
Bo moja suczka przytyła 1 kg przez 3 mies! A nagradzam ją zwykłą karmą.
Czy może posłużyć takie pokrojone 'coś' jako smaki?
Czy może lepiej coś innego?

(Nad jedzeniem nie mam kontroli - mama daje. Moge poprosić żeby dawała trochę mniej, ale i tak daje dużo smaków..)

Posted

Hmmm kaloryczne hmm myślę ,że troche kalorii mają ,ale znów pies też namacha się ryjem żując więc wyjdzie na 0:lol:Ale to tylko moje przemyślenia:eviltong:\
Moje psy nie lubią żadnych takich smakołyków.Nie ma to jak surowy gnat:loveu:

Posted

ja właśnie nie przekonania do tych kości prasowanych i bucików. zawsze mam obsesyjny strach, że taka skórzana sznurówka albo kawałek gnata jak odgryzie okręci się wokół jelita albo pies się udusi. myślicie, że panikują? owszem kości takie kupuję , ale jak psy za bardzo rozwalą zabieram im:oops: albo odcinam takie ,,sznurkowate,, części nożyczkami i oddaje kość. a może przesadzam???:oops:

dla mnie bezpieczne wydają się chipsy wołowe - takie prasowane skórki-prostokąty.

co do kaloryczności kości prasowane raczej dużo tego nie mają ale uszy wędzone i kości naturalne wędzone już tak. moje psy swojego czasu jak dostały ucho świni tak się nim objadały, że po dwa dni nie chciały nic jeść:diabloti:

Posted

No np.kości wołowe/cięlęce.Daję też nogi wieprzowe(ale tu pies musi mieć mocne szczęki i zdrowe zęby) żeby rozgryźć tą twardą skórę;)
Mój dziadek hoduje króliki więc psy dostają też głowy z sierścią uszami oczami wszystkim i aż się telepią na sam widok:evil_lol:

Posted

olekg89 napisał(a):

Mój dziadek hoduje króliki więc psy dostają też głowy z sierścią uszami oczami wszystkim i aż się telepią na sam widok:evil_lol:

A mój potwór z futrem nie chciał :placz:

Jesli chodzi o smakołyki na spacer - to co: po prostu pokrojone w drobniutkie kawałeczki świeże lub ususzone w domu świeże mieso (w którymś wątku była instrukcja suszenia) albo kawałeczki białego sera.

Posted

Mój dziadek hoduje króliki więc psy dostają też głowy z sierścią uszami oczami wszystkim i aż się telepią na sam widok

Aż mnie zastanowiło, jak by moja sucz na futerko zareagowała :diabloti:.

Co do tych wszystkich smakołyków: moja prasowanej kości nie ruszy, nie ma to jak dobry świeży gnacik :cool3: jak takiego wyczuje, jak z zakupów wracam, to jej się tylko oczy świecą i doopką kręci niecierpliwie.

Jedyne co jej daję to raz w tygodniu suszone ścięgna. Lubi je ale wydaję mi się , że po prostu jej ładnie pachną. Nawet mam wątpliwości co do wartości odżywczych.
Chyba naprawdę lepiej podać smakołyk naturalny :) Wyżej wspomniane kośći, albo żeby nie podawać nic kurczaka to : szyje gęsie , indycze lub kacze.

ps.olekg89 moja sucz uwielbia nogi świńskie :evil_lol:

Posted

Jak dziadek patroszy króliki to moje 2 psy i 2 koty (nasze ,ale mieszkające na działce) siedzą w oczekiwaniu kiedy wnętrzności zrobią łup na ziemie.Każdy bierze ile mu się zmieści do ryja i w nogi:evil_lol:
P.S.Jak moja matka wróci i zobaczy zamrażalnik to padnie na zawał:evil_lol: 5 króliczych łbów z oczkami sobie leży na półeczce:evil_lol:"Co jest doktorku":lol:

Posted

P.S.Jak moja matka wróci i zobaczy zamrażalnik to padnie na zawał 5 króliczych łbów z oczkami sobie leży na półeczce"Co jest doktorku"

:roflt::roflt::roflt: Chciałabym to zobaczyć !!!!!!!!!!!!!! Ja się cieszę , że nie należę do osób, które brzydzą takie rzeczy :diabloti:. W każdym razie naturalne smakołyki górą :multi:

Posted

olekg89 napisał(a):
.Jak moja matka wróci i zobaczy zamrażalnik to padnie na zawał:evil_lol: 5 króliczych łbów z oczkami sobie leży na półeczce:evil_lol:"Co jest doktorku":lol:

Fotkaaaaa!! Chociaż link :eviltong: