Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już wszystko wiem :). Wycofujemy ogłoszenia! Na moje pytanie czy pojechał dostałam taką odpowiedź:
"Tak,juz pojechal. Mozna wycofac ogloszenia. Mysle ze bedzie mu dobrze. Jestem wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam."

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::multi::multi:

Wspaniała wiadomość! Szkoda tylko że już pewnie o Remiku więcej nie usłyszymy. No ale mam nadzieje że będzie chłopakowi dobrze w nowym domu :loveu:

Posted

Isadora7 napisał(a):
Najważniejsze że ma dom, trzeba być dobrej myśli ze jest ok
No niestety nie jest ok... :-(. Państwo, którzy wzięli Remika chcą go oddać, bo jest agresywny w stosunku do ich dzieci (3 i 5 lat), atakuje je :(. Jutro mają go odwieźć z powrotem.

Wznowiłam Allegro. Dopisałam, że psiak nie przepada za małymi dziećmi.
Isadora, mogę na Ciebie liczyć w temacie innych ogłoszeń? :)

Posted

Koszmarna wiadomość. :( Ale atakuje je tak poważnie czy czasem warknie jak chcą go wytarmosić ??
Moja czarna jamniorka nie lubiła dzieci ale krzywdy im nie robiła. Tylko warczała jak miały zapędy żeby jej wkładać paluszki do oczu czy nosa i ogólnie trzymała się z daleka od dzieci.
Ale to się dało opanować.

Posted

maciaszek napisał(a):
No niestety nie jest ok... :-(. Państwo, którzy wzięli Remika chcą go oddać, bo jest agresywny w stosunku do ich dzieci (3 i 5 lat), atakuje je :(. Jutro mają go odwieźć z powrotem.

Wznowiłam Allegro. Dopisałam, że psiak nie przepada za małymi dziećmi.
Isadora, mogę na Ciebie liczyć w temacie innych ogłoszeń? :)

O cholera

To nie było do ciebie oczywiście, tak naturalnie że mozesz liczyć. Tym bardziej zę ja od razu nie cofam tych na najwazniejszych portalach ale diopisuję formułkę "DZIĘKUJEMY ZA ZAINTERESOWANIE PSIAK MA JUŻ DOM". Niech ludzie widzą że z tych ogłoszeń są domy. Zaraz pousuwam i będa na nowo a inne wstawię ale juz wieczorem z domu.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Dziękuję za pomoc :) :loveu:.
Jedna zmiana jest konieczna - trzeba napisać, że nie przepada za małymi dziećmi.... Albo przynajmniej wycofać to zdanie, że wychowywał się z dzieckiem itp...

Haank, nie wiem jak wyglądają te ataki. Właścicielka (ta pierwotna) napisała w mailu, że pies jest agresywny w stosunku do dzieci, że atakuje je.

Posted

maciaszek napisał(a):
Dziękuję za pomoc :) :loveu:.
Jedna zmiana jest konieczna - trzeba napisać, że nie przepada za małymi dziećmi.... Albo przynajmniej wycofać to zdanie, że wychowywał się z dzieckiem itp...

Haank, nie wiem jak wyglądają te ataki. Właścicielka (ta pierwotna) napisała w mailu, że pies jest agresywny w stosunku do dzieci, że atakuje je.

Wiesz ja po prostu wycofam to zdanie. Z dzieciakami tez różnie bywa. Na mnie sie sąsiadka obraziła że nie dopuszczam jamola to jej córeczki zawsze starającej się pociągnąć za ucho, ogon ewentualnie na nim usiąść. Także podchodzę z rezerwą do tekstu "nie przepada za dziećmi". Zresztą mój też jedne dzieci bardzo lubi, ale są takie które omija.

Posted

Zgadzam sie .. Dzieci tez potrafia dać popalić. A jakoś rodzice często nie kwapią się zeby im wytłumaczyć ze pies to nie zabawka ...
No nic wykreślę to zdanie na krakvecie. Dużo ciężej będzie mu znależć domek...

Posted

[quote name='haank']Zgadzam sie .. Dzieci tez potrafia dać popalić. A jakoś rodzice często nie kwapią się zeby im wytłumaczyć ze pies to nie zabawka ...[/quote]
Przy niektórych dzieciach trudno się dziwić psu, że agresywny. No ale nie wiemy jak w tym domu było...
Gdzie w tej chwili jest jamnior?

Posted

Remik jest jeszcze u tych ludzi. A taką otrzymałam odpowiedź od właścicielki na pytanie co to znaczy, że Remik atakował:
"[FONT=PrimaSans BT,Verdana,sans-serif][I]z tego co ta kobieta opowiadała to remik siedział koło sypialni dorosłych i pilnował ich, jak dzieci ruszyły sie z miejsca lub wyszły z pokoju nawet do niego nie podchodząc to je atakował obszczekując.[/I]"
Dla mnie to wygląda na ustalanie hierarchii w stadzie, pilnowanie państwa przed intruzami, którymi w tym wypadku są dzieci...
[/FONT]

Posted

[quote name='haank']UUUUU... jamniki to potrafią takie akcje zapodawać.... :-(
Małe agresorki.[/quote]

Tak ale robią to nie bez powodu na ogół. Ja tak wypośrodkowałabym co najmniej tą sprawę.

Posted

Super.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że pies jest zestresowany zmianą domku.

Moja sunka 2 osoby na dzień dobry gryzła jak tylko się zbliżały. Jedna z nich razem ze mną odebrała i przywiozła sunke :shake:. A teraz Rudolf (Ruda) uwielbia te osóbki... i skacze jak foxterier jak je widzi :evil_lol:....