Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą zadzwoniła do mnie właścicielka jamnika, która schronisko w Katowicach odesłało do mnie (żeby spróbowała znaleźć psiakowi dom). Pani wyjeżdża w... najbliższy piątek :roll: za granicę. Psa wziąć ze sobą nie może :(. Podobno od kilku miesięcy szukała mu domu, robiła ogłoszenia, ale bez skutku.
Udało mi się wywalczyć, żeby po wyjeździe pani przetrzymała psiaka jej mama. Ale przetrzymanie możliwe jest tylko do końca marca. Tyle mamy czasu na znalezienie psiakowi domu!

Pies jest mixem jamnika, ale podobno wygląda jak jamnik (zdjęcia pani ma mi wysłać jeszcze dziś). Jest krótkowłosy, rudy. Zaszczepiony, odrobaczony. Przez pierwszy rok życia wychowywał się z dzieckiem, nie było żadnych problemów. Do wszystkich psów i ludzi nastawiony pozytywnie. Wesoły i jak przystało na psa, który ma w sobie geny jamnika, żywiołowy. Nauczony czystości w domu. Zapomniałam tylko zapytać czy potrafi zostawać sam w domu...

Pies ma czas do 31 marca, potem jedzie do katowickiego, przepełnionego schronu, gdzie najprawdopodobniej sobie nie poradzi i albo zostanie pogryziony, albo nie dopuszczony, przez silniejsze osobniki, do miski, a najpewniej jedno i drugie :(.

25.03.
Remik pojechał dziś do nowego domu. Mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze :).

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

haank napisał(a):
Ja na krakvecie umieszczę jak tylko się fotki pokażą :)

Haank cudnie, ze tu trafiłaś. Masz doskonałą rękę do jamoli :). No i krakveta załatwisz, ja juz ze 4 razy aktywacje słałam i nie dostałam. To ja obrobię allegro, alegratkę, kupie psa, 24 i parę innych, no i metro

Posted

Są fotki.
Ekhm... taki to jamnik-niejamnik... Ale domku szuka i to najważniejsze!

Dziewczyny, ściągnięcie sobie fotki stąd czy słać Wam na maila (ale takie już pomniejszone)?

Allegro zaraz zrobię, podam tu link to będziecie też wiedziały jakie i na kogo podawać namiary :).

Posted

Nie jest źle, tutaj bywają mniej jamnicze jamniki reklamowane jako jamniki. A ten jest naprawdę jamniczy. Co do zdjęć ja najchętniej prosiłabym na maila w oryginalnym rozmiarze, absolutnie nie pomniejszane i nie przerabiane. Lubię wystawiać tak aby jedno zdjątko było jakoś "zrobione" np http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9723134&postcount=102

psiaka nie zmieniam ale tło. To taki PR, marketing.

Argat allegro i alegratki nie rób ja wystawiam, allegro lubi sie czepnąć o podwójne.

Posted

haank napisał(a):
E tam od razu rękę do jamoli :) Dopiero jednemu domek znalazłam :) a jednego adoptowałam

No i właśnie to jest dobra ręka 2 udane jamniki :)

maciaszek napisał(a):
Ok,, fotki zaraz wysyłam.
Allegro JUŻ ZROBIŁAM !

Ok już widzę maila, zaraz sie biorę za gratkę i inne. Allegro już pominę. Podam sznurki jak skończę.

Posted