Rybka_39 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Nie będę tu wklejać nudnego opisu kolejnego schroniskowego psiaka. Będę pisać od serca. 16.03.08 uczestniczyłam w akcji dla psiaków schroniskowych w Katowicach w SCC. Dostałam pod opiekę wyżła, prawdopodobnie 5 letniego, na początku ciągnął jak parowóz i był troszkę roztrzepany. Po 5 minutach nauczył się siad :) : waruj i czołgaj poszło już gładko, za pomocą smaka starałam sie ograniczyć jego ciągnięcie na smyczy. Opodal była suka z cieczką i Brysio ( tak na niego wołałam) popiskiwał, kładł się i protestował, było to nie tyle irytujące co komiczne. Wystarczyło, że wyjęłam smaka i zachęciłam Brysia by wstał. Zapomniałam dodać iż Brysio uwielbia drapańsko po brzuszku :) Wyżłowaty miał pokiereszowaną mordkę, zniszczone ząbki i łupież, ale kilka zabiegów i Brysio będzie wyglądał jak rasowy! Pierwszy raz spotkałam się z schroniskowym psiakiem, który tak niesamowicie się na mnie skupiał, nawet gdy z tyłu ludzie miziali, on wgapiał te swoje piękne ślepka, nie tyle w w smaka co we mnie. Mijały godziny, a o Bryśka nikt nie pytał, nie pomogły pokazy umiejetnosci. Musiałam wracać do domu by zająść się swoim i oddałam wyżła pod opiekę innej wolontariuszki. Jadąc do domu miałam cichą nadzieję, że psiak jeszcze znajdzie domek, wieczoram zadzwoniłam do znajomej i gdy usłyszałam, ze Brysio wraca do schronu...to aż mną wstrząsneło. Dla większości był to wyżłowaty pies, ktory oprócz numerka nic nie ma, dla mnie to był tajemniczy Bryś o wyżlim sercu. Zazwyczaj staram się nie przywiązywać do schroniskowych psiaków, ale brysio mnie urzekł całym sobą, ten jego krotki ogonek, klapciate uszy i te oczka...mmm Żegnając się z Bryskiem obiecałam mu, ze postaram się mu znaleść domek, mam nadzieję, że pomożecie. Brysio potrzebuje miłości, (choć sam sie nie narzuca) cierpliwości i trochę ruchu, fajnie by było gdyby ktoś go szkolił, może nawet Brysio sprawdził by się w sportach! :) Łezka mi się w oku kręci jak pomyslę, że narobiłam Bryśkowi nadziei na dom. Mam nadzieję, że pomożecie mizmienić świat zabłąkanego i wepchnietego za kraty wyżlatka. Brysio wie jak to jest siedzieć za kratami, pokażmy mu, ze istnieje inny świat, lepszy świat...a Brynio odwdzięczy się całym serduszkiem! Siedzi w boksie 816. Jego numer to 10/08. Kontakt do katowickiego schronu: Katowickie schronisko dla psów mieści się przy ulicy Milowickiej 1b. Czynne jest w następujących godzinach: poniedziałek-piątek 7.00-17.00 sobota 7.00-14.00 Telefon: 032 256 61 15 Quote
amikat Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 To wszystko prawda - wyzeł potzrbuje domu...... to kochany pies!!! Kto chce takiego kawalera? Quote
Rybka_39 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 No nie wierze, że nikogo nie zauroczyła ta śliczna i wdzięczna mordka... Taki pies się marnuje w schronisku!!:shake: Quote
bandida Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 taki mądry piesek na pewno szybko znajdzie dom, jestem pewna Quote
Panca Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 podesle go do czarodziejki Tanitki,ktora wyzlom zawsze dom wyczarowywuje:cool3: Quote
HebaNova Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 czesc brysiaczku pokaż sie jaki ładny jesteś :lol: Quote
Peter Beny Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 On jest taki kochany i spragniony kontaktu z ludźmi :-( Hopaj na pierwszą ;) Quote
Ambra Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 ja równiez poznałam przystojniaka - naprawde bardzo łdny i fajny pies - zrównoważony i nie agresywny ! absolutnie! dajcie go moze na adopcje wyzełków! Quote
tanitka Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 na tych zdjeciach to nie bardzo go widać. MOgę dom tymczasowy zaproponować w W-wie ale dopiero po Świętach, no i transport by się przydał:roll: Brys na forum wyżłowym: http://www.wyzly.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1362 Quote
Panca Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Tanitka wiesz ze jestes niesamowita???:loveu::loveu::loveu:ciotki,a nie mowialam??? Quote
Bonsai Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Piękny pies, wierzę szczerze, że mu się ułoży! Będziemy działać. ;) Quote
amikat Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 [quote name='tanitka']na tych zdjeciach to nie bardzo go widać. MOgę dom tymczasowy zaproponować w W-wie ale dopiero po Świętach, no i transport by się przydał:roll: Brys na forum wyżłowym: http://www.wyzly.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1362 Co do transpotru - zapytam Jotkę - moze akurat jej siostrzenica pojedzie do Warszawy i chłopaka zabierze!!!!! Quote
Rybka_39 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Cioteczki jesteście wielkie!!! Dzięki za wszystko!:loveu::loveu: Brysiaczku mówiłam, że ludzie nie przejdą obok Ciebie obojetnie!:multi: A fotki chyba amikat robiła;) Quote
tanitka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 na trasie Katowice-Warszawa jeżdżą też Witokrety:roll: Quote
tanitka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 dziewczyny, czy to może on??: W Zabrzu,zaginął wyżeł niemiecki krótkowłosy,4-letni samiec,brązowy deresz,kopiowany ogon. Ma wszczepiony mikroczip nr.985120021226769.Wysoka nagroda dla znalazcy! tel.dom.032-274 30 74 tel.kom.0693 57 57 87 E-mail:bodzioksb@o2.pl :cry: Quote
HebaNova Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 wydaje mi się że to nie ten, porównajcie łatkę na tyłeczku, mam wrażenie że ten zabrzański ma ją wyżej, ten katowicki ma bardziej brązową pupkę i nóżkę, niech się wypowiedzą dzieczyny które go widziały na żywo. Quote
Peter Beny Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ja go wydziałem na żywo , opiekowałem się nim jakiś czas w Katowicach ;) Co prawda nie jestem cioteczka tylko wujek :razz: , ale mogę potwierdzić że to nie nasz katowicki niunio na zdjęciu :shake: Quote
HebaNova Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 szkoda... ale byłaby radocha jakby to ten :cool3: Quote
Rybka_39 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Nasz dziubek ma mniej tych białych ciapeczek;) i jest o wiele ciemniejszy i chyba kufę ma masywniejszą...ogonek ciut dłuższy...ale także jest sliczny:loveu: Quote
Rybka_39 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Tanitko, a kiedy dokładnie możesz zabrać dziubka na DT?;) Quote
Ola164 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Witam, Rybka_39 kazała mi przekazac że aktualnie nie ma internetu... :( Quote
Rybka_39 Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Tanitko no i ustaliłyscie coś? Kiedy Brysio jedzie do Ciebie? Macie transport?;) Quote
tanitka Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Tanitko no i ustaliłyscie coś? Kiedy Brysio jedzie do Ciebie? Macie transport?;-) no ja nic nie wiem, nic nie jest ustalone:shake: Quote
Recommended Posts