Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie będę tu wklejać nudnego opisu kolejnego schroniskowego psiaka.
Będę pisać od serca.
16.03.08 uczestniczyłam w akcji dla psiaków schroniskowych w Katowicach w SCC. Dostałam pod opiekę wyżła, prawdopodobnie 5 letniego, na początku ciągnął jak parowóz i był troszkę roztrzepany. Po 5 minutach nauczył się siad :) : waruj i czołgaj poszło już gładko, za pomocą smaka starałam sie ograniczyć jego ciągnięcie na smyczy.
Opodal była suka z cieczką i Brysio ( tak na niego wołałam) popiskiwał, kładł się i protestował, było to nie tyle irytujące co komiczne.
Wystarczyło, że wyjęłam smaka i zachęciłam Brysia by wstał.
Zapomniałam dodać iż Brysio uwielbia drapańsko po brzuszku
:)

Wyżłowaty miał pokiereszowaną mordkę, zniszczone ząbki i łupież, ale kilka zabiegów i Brysio będzie wyglądał jak rasowy!
Pierwszy raz spotkałam się z schroniskowym psiakiem, który tak niesamowicie się na mnie skupiał, nawet gdy z tyłu ludzie miziali, on wgapiał te swoje piękne ślepka, nie tyle w w smaka co we mnie.
Mijały godziny, a o Bryśka nikt nie pytał, nie pomogły pokazy umiejetnosci.
Musiałam wracać do domu by zająść się swoim i oddałam wyżła pod opiekę innej wolontariuszki.
Jadąc do domu miałam cichą nadzieję, że psiak jeszcze znajdzie domek, wieczoram zadzwoniłam do znajomej i gdy usłyszałam, ze Brysio wraca do schronu...to aż mną wstrząsneło.

Dla większości był to wyżłowaty pies, ktory oprócz numerka nic nie ma, dla mnie to był tajemniczy Bryś o wyżlim sercu.

Zazwyczaj staram się nie przywiązywać do schroniskowych psiaków, ale brysio mnie urzekł całym sobą, ten jego krotki ogonek, klapciate uszy i te oczka...mmm
Żegnając się z Bryskiem obiecałam mu, ze postaram się mu znaleść domek, mam nadzieję, że pomożecie.

Brysio potrzebuje miłości, (choć sam sie nie narzuca) cierpliwości i trochę ruchu, fajnie by było gdyby ktoś go szkolił, może nawet Brysio sprawdził by się w sportach! :)

Łezka mi się w oku kręci jak pomyslę, że narobiłam Bryśkowi nadziei na dom.
Mam nadzieję, że pomożecie mizmienić świat zabłąkanego i wepchnietego za kraty wyżlatka.
Brysio wie jak to jest siedzieć za kratami, pokażmy mu, ze istnieje inny świat, lepszy świat...a Brynio odwdzięczy się całym serduszkiem!

Siedzi w boksie 816. Jego numer to 10/08.
Kontakt do katowickiego schronu:
Katowickie schronisko dla psów mieści się przy ulicy Milowickiej 1b.
Czynne jest w następujących godzinach:
poniedziałek-piątek 7.00-17.00
sobota 7.00-14.00
Telefon: 032 256 61 15

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja równiez poznałam przystojniaka - naprawde bardzo łdny i fajny pies - zrównoważony i nie agresywny ! absolutnie!
dajcie go moze na adopcje wyzełków!

Posted

Cioteczki jesteście wielkie!!!
Dzięki za wszystko!:loveu::loveu:
Brysiaczku mówiłam, że ludzie nie przejdą obok Ciebie obojetnie!:multi:
A fotki chyba amikat robiła;)

Posted

dziewczyny, czy to może on??:

W Zabrzu,zaginął wyżeł niemiecki krótkowłosy,4-letni samiec,brązowy deresz,kopiowany ogon.
Ma wszczepiony mikroczip nr.985120021226769.Wysoka nagroda dla znalazcy!
tel.dom.032-274 30 74
tel.kom.0693 57 57 87
E-mail:bodzioksb@o2.pl :cry:

Posted

wydaje mi się że to nie ten, porównajcie łatkę na tyłeczku, mam wrażenie że ten zabrzański ma ją wyżej, ten katowicki ma bardziej brązową pupkę i nóżkę, niech się wypowiedzą dzieczyny które go widziały na żywo.

Posted

Ja go wydziałem na żywo , opiekowałem się nim jakiś czas w Katowicach ;)
Co prawda nie jestem cioteczka tylko wujek :razz: , ale mogę potwierdzić że to nie nasz katowicki niunio na zdjęciu :shake: