elainfo Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Ludek napisał(a):Super. :multi::multi::multi: Lidzia widzę,że tobie już tylko jedna kocina została???? Quote
elainfo Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Zmysł napisał(a):Brawo!!!!!! tez sie cieszę.. i mamnadzieje,że moje dobe przeczucia co do tego domku mnie nie mylą... oby wiecej taki fajnych domków było .;-) Quote
Isabel Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Super wiadomość:multi::multi::multi: Bądź szczęśliwa malutka!!!:loveu: Quote
Lemoniada Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ekstra:lol::lol::lol: Usuwam ogłoszenie w takim razie. Quote
Ludek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 elainfo napisał(a):Lidzia widzę,że tobie już tylko jedna kocina została???? Niestety zeszły rok nie był dla mnie najlepszy, odeszły moje 2 nastolatki :(. Ale, podpis już trochę nieaktualny i od jakiegoś czasu mieszka z nami nowy kociak. :) Quote
elainfo Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Lemoniada napisał(a):Ekstra:lol::lol::lol: Usuwam ogłoszenie w takim razie. tak tak możesz juz usunąc.. Strasznie Wam dziekuję Lemonia i Agnie za ogloszenia- to dzieki wam kizia ma domek. Monika znalazła ogłoszeniena Miau.pl.:cool3: wczoraj do mnie dzwoniła wieczorkiem i opowiadała o pierwszej wspólnej nocy i dniu . Była tez z kicią u weta - weterynarz pochwalił,że kicia jest bardzo zadbana- to zasługa DT;-)- i po nadżerkach na języku sladu nie ma. za dwa tygodnie bedzie szczepiona. No i tak . Krecia jest bardzo grzeczna i delikatna. pół nocy przespała z Monika w łożeczku a pól na białym kocyku na parepecie.nazajutrz Monika zakupiła sliczna biala podusię dla Kreci, kupiła szeleczki dla niej i całe potrzebne oprzyrzadowanie . obiecała mi podsylać zdjęcia na maila od czasu do czasu i goraco zaprasza do siebie na wizytacyjna kawkę. będzie kombinowac jak tu zabezpieczyc balkon na wypadek jak by Kizia tam wlazła.. , co do okien -o tyle dobrze ,ze przy uchylnych - sama sprawdzałam- nie ma szans aby kot sie przecisnął.. ale chyba założy moskitiery na wypadek jak by chciała je na oścież otworzyc. Quote
Isabel Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Uchylne okna są niebezpieczne - kot może się zaklinować i złamać kręgosłup albo udusić jeżeli zaklinuje się na wysokości szyi. Jedyna rada to uchylać okna minimalnie i jeszcze wstawić ograniczniki, a najlepiej zabezpieczyć siatką, wtedy już pełne bezpieczeństwo, a i okna można normalnie otworzyć. Quote
Agnie Koty Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Ja już ogłoszenia o Kreci usunęłam. Ela, poproś moda o przeniesienie do odpowiedniego działu. Fajnie, że mała ma dobry dom!!:multi: Quote
elainfo Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Isabel napisał(a):Uchylne okna są niebezpieczne - kot może się zaklinować i złamać kręgosłup albo udusić jeżeli zaklinuje się na wysokości szyi. Jedyna rada to uchylać okna minimalnie i jeszcze wstawić ograniczniki, a najlepiej zabezpieczyć siatką, wtedy już pełne bezpieczeństwo, a i okna można normalnie otworzyć. Wiem wiem ,ja mam specjalnie moskitiery zamontowane na oknach i wolierę na balkonie(parter;-). ale gwarantuje ,że u Moniki przy uchylonych oknach nawet ręki nie da rady wsadzić w okno- gdyz u niej te okna sa we wnękach sciennych.. cięzko opisać ale naprawde marne szanse ,żeby tam cokolwiek mogło sie wcisnąć i zaklinowac, czy prześlizgnąc sie.w sumie świetne rozwiązanie. uwierzcie mi że sama jestem wyczulona na punkcie zabezpieczenia okien i balkonów przy kotach. Ale sama Monika przyznała,ze trzeba je dodatkowo zabezpieczyć bo w razie jakby chciała otworzyc je na maxa i zrobic wietrzenie mieszkania to jakieś zabezpieczenie musi byc. Quote
Isabel Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Teraz to wszystko jasne! Krecia będzie bezpieczna! Quote
Ludek Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 elainfo napisał(a): będzie kombinowac jak tu zabezpieczyc balkon na wypadek jak by Kizia tam wlazła.. , co do okien -o tyle dobrze ,ze przy uchylnych - sama sprawdzałam- nie ma szans aby kot sie przecisnął.. ale chyba założy moskitiery na wypadek jak by chciała je na oścież otworzyc. Na pl. Grzybowskim jest sklep Sznur-lin, czy Lin - Sznur nie pamiętam dokładnie nazwy. Tam kupowałam siatkę, którą jest zabezpieczony mój balkon. Quote
elainfo Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Ludek napisał(a):Na pl. Grzybowskim jest sklep Sznur-lin, czy Lin - Sznur nie pamiętam dokładnie nazwy. Tam kupowałam siatkę, którą jest zabezpieczony mój balkon. a ja na allegro kupowałam.. na wymiar;-) Quote
Recommended Posts