Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zmysł napisał(a):
Brawo!!!!!!

tez sie cieszę.. i mamnadzieje,że moje dobe przeczucia co do tego domku mnie nie mylą... oby wiecej taki fajnych domków było .;-)

Posted

elainfo napisał(a):
Lidzia widzę,że tobie już tylko jedna kocina została????

Niestety zeszły rok nie był dla mnie najlepszy, odeszły moje 2 nastolatki :(.
Ale, podpis już trochę nieaktualny i od jakiegoś czasu mieszka z nami nowy kociak. :)

Posted

Lemoniada napisał(a):
Ekstra:lol::lol::lol:
Usuwam ogłoszenie w takim razie.

tak tak możesz juz usunąc..
Strasznie Wam dziekuję Lemonia i Agnie za ogloszenia- to dzieki wam kizia ma domek. Monika znalazła ogłoszeniena Miau.pl.:cool3:
wczoraj do mnie dzwoniła wieczorkiem i opowiadała o pierwszej wspólnej nocy i dniu . Była tez z kicią u weta - weterynarz pochwalił,że kicia jest bardzo zadbana- to zasługa DT;-)- i po nadżerkach na języku sladu nie ma. za dwa tygodnie bedzie szczepiona.

No i tak . Krecia jest bardzo grzeczna i delikatna. pół nocy przespała z Monika w łożeczku a pól na białym kocyku na parepecie.nazajutrz Monika zakupiła sliczna biala podusię dla Kreci, kupiła szeleczki dla niej i całe potrzebne oprzyrzadowanie .

obiecała mi podsylać zdjęcia na maila od czasu do czasu i goraco zaprasza do siebie na wizytacyjna kawkę.

będzie kombinowac jak tu zabezpieczyc balkon na wypadek jak by Kizia tam wlazła.. , co do okien -o tyle dobrze ,ze przy uchylnych - sama sprawdzałam- nie ma szans aby kot sie przecisnął.. ale chyba założy moskitiery na wypadek jak by chciała je na oścież otworzyc.

Posted

Uchylne okna są niebezpieczne - kot może się zaklinować i złamać kręgosłup albo udusić jeżeli zaklinuje się na wysokości szyi. Jedyna rada to uchylać okna minimalnie i jeszcze wstawić ograniczniki, a najlepiej zabezpieczyć siatką, wtedy już pełne bezpieczeństwo, a i okna można normalnie otworzyć.

Posted

Isabel napisał(a):
Uchylne okna są niebezpieczne - kot może się zaklinować i złamać kręgosłup albo udusić jeżeli zaklinuje się na wysokości szyi. Jedyna rada to uchylać okna minimalnie i jeszcze wstawić ograniczniki, a najlepiej zabezpieczyć siatką, wtedy już pełne bezpieczeństwo, a i okna można normalnie otworzyć.

Wiem wiem ,ja mam specjalnie moskitiery zamontowane na oknach i wolierę na balkonie(parter;-).
ale gwarantuje ,że u Moniki przy uchylonych oknach nawet ręki nie da rady wsadzić w okno- gdyz u niej te okna sa we wnękach sciennych.. cięzko opisać ale naprawde marne szanse ,żeby tam cokolwiek mogło sie wcisnąć i zaklinowac, czy prześlizgnąc sie.w sumie świetne rozwiązanie. uwierzcie mi że sama jestem wyczulona na punkcie zabezpieczenia okien i balkonów przy kotach. Ale sama Monika przyznała,ze trzeba je dodatkowo zabezpieczyć bo w razie jakby chciała otworzyc je na maxa i zrobic wietrzenie mieszkania to jakieś zabezpieczenie musi byc.

Posted

elainfo napisał(a):

będzie kombinowac jak tu zabezpieczyc balkon na wypadek jak by Kizia tam wlazła.. , co do okien -o tyle dobrze ,ze przy uchylnych - sama sprawdzałam- nie ma szans aby kot sie przecisnął.. ale chyba założy moskitiery na wypadek jak by chciała je na oścież otworzyc.

Na pl. Grzybowskim jest sklep Sznur-lin, czy Lin - Sznur nie pamiętam dokładnie nazwy. Tam kupowałam siatkę, którą jest zabezpieczony mój balkon.

Posted

Ludek napisał(a):
Na pl. Grzybowskim jest sklep Sznur-lin, czy Lin - Sznur nie pamiętam dokładnie nazwy. Tam kupowałam siatkę, którą jest zabezpieczony mój balkon.

a ja na allegro kupowałam.. na wymiar;-)