elainfo Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Wczoraj dostałam telefon od kolegi z pracy,ze własnie uratował małemu kociakowi życie- koncząc papierosa wyrzucił niedopałek na ulicę wprost pod nadjezdżający autobus - a małe kocie , które szwędało sie miedzy ludzmi na przystanku poleciało za niedopałkiem chcąc go upolować ... chlopak w ostatniej chwili skoczył za kotem , złapał i odstawił spowrotem na chodnik, wsiadając do autubusu poczuł jeszcze wbijajace sie pazurki w jego łydkę.. TO MALE CHCIAŁO WLEŹĆ Z NIM DO AUTUBUSU!!!! Złapał -i odstawił spowrotem na chodnik.. wsiadł i pojechał.. w pol godziny po jego telefonie wyszłam z pracy i skierowałam sie na ten sam przystanek w oczekiwaniu na autobus.. -szczerze mówiąc miałam nadzieje,ze tego małego juz nie będzie.. , pojdzie sobie..ale los chciał inaczej.. idac na przystanek juz z daleka zobaczyłam malenka kocinkę szylkretkową, która jak mnie zobaczyła.. od razu skierowała sie w moim kierunku.. no to co ?? no to wziełam na rece.. od razu zaczeło to to mruczec i ugniatac ciasteczka , wtuliło sie całym ciałkiem we mnie .. i przepadłam:cool1: Kotka jest piękna, miziasta, bardzo ufna do ludzi.. na pierwszy rzut oka wygląda ok.. ale kregi w kregosłupie mozna policzyc.. miala dziwnie duża wodnista wydzieline z pyszczka.., uszka niby czyste , oczka tez , nosek suchy..pomyslałam ,ze ta wydzielina..z pysczka to taka reakcja na nowość, nowe otoczenie, trzeba oznaczyc slina itp.. niestety okazało sie ,że Kita ma nadżerki na języku i stąd pewnie to zwiekszone wydzielanie sliny.. potem zobserwowałam,ze ona niekontrolowanie kłapie szczeką .. mam nadzieje ,że nie ma to nic wspólnego z systemem nerwowym.. zabrałam kite do siebie na noc..przemyłam ja wilgotna szmatka- bo brudna niemiłosiernie, dałam jesc..ma spory apetyt i zasnęłysmy w łóżku- mała spała wtulona we mnie przez cała noc. dzis rano zrobiła siusiu do kuwetki..i kupala- niepokoi mnie troche jej kupa robali nie było ale była czarna jak smoła.. czy ktos może dac DT w wawie tej malenkiej???zaznaczam,ze mała ma najprawdopodobniej KK objwiajace sie nadzerkami na języku.Wymaga podawania jej 2x dziennie tabletek. dziś ja odrobaczę. PLISSSSSS Prosze o DT albo DS dla Małej!! ja mam 3 koty i dużego psa w domu. MOJ TZ pozwolił przechowac ja tylko do dzisiaj.Mała jest izolowana od pozostałych tubylców... Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 nikt nie chce nawet obejrzec takiej slicznotki!!?????:shake::shake: Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 kurza stopa - niech ktokolwiek tu zajrzy i podrzuci maleństwo chociaz.. Quote
Isabel Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Kicia śliczna! Gameboy szuka chyba szylkretki, ale do 2 miesięcy, a Krecia wygląda na starszą. Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Isabel napisał(a):Kicia śliczna! Gameboy szuka chyba szylkretki, ale do 2 miesięcy, a Krecia wygląda na starszą. tak napisałam u Game boy na watku,że mam szylkretke ale 3-4 m-czną..przekochaną misię,która potrzebuje swojego człowieka.. Quote
GameBoy Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 śliczna jest - pokaże ją tam jest problem bo jest drugi kot i on zaakceptuje tylko takiego malucha Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 GameBoy napisał(a):śliczna jest - pokaże ją tam jest problem bo jest drugi kot i on zaakceptuje tylko takiego malucha z doswiadczenia daje sobie głowe uciąc ,ze i takiego malucha zaakceptuje;-)) tylko ten drugi kot powieien byc zaszczepiony na KK...starsze koty wprowadzałam do swojego stada..po tygodniu życ bez siebie nie chciały... Quote
Isabel Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mnie się też kiedyś wydawało, że moje koty zaakceptują tylko malucha i pomyliłam się! To właśnie maluch potrafi być strasznie natarczywy, a starszego kota takie nieustanne zaczepki denerwują. Zresztą Krecia jest maluchem, tylko odrobinę starsza od poszukiwanego kociaka. Quote
GreenEvil Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 cholera, a ja do maja wylaczona z powodu pp.... kocia blyskawicznie pojdzie do domku jak sadze :) pzdr GreenEvil Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 myslcie cioteczki, myslcie gdzie ulokowac to maleństwo..... Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 jakby co to podaje tel. kontktowy do mnie, po poudniu nie mam dostepu do netu: 604 293 409 Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 GameBoy napisał(a):czy ona jest przyzwyczajona do psów? boi sie psów.. ja mam mixa kaukazia u siebie i ona przerazona jest tym faktem... Prycha, syczy i wbija we mnie pazury..ale jest młoda i nauczy sie egzystowac z psem.. potrzeba czasu. tez to wiem z autopsji.. Mam trzy koty , z czego tylko jeden nie bał sie psa. dwa pozostałe z czasem przywykly i oswoiły sie z psem.. jeden był w w ieku 2 lat jak przyprowadziłam Maxa do domu..a drugi miał 3 lata i nauczyły sie z psem obcowac pod jednym dachem a teraz wszystkie trzy sie wycieraja z sympatia o mojego olbrzyma.. Quote
GameBoy Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 wiem, ze sie przyzwyczai ale pytalam juz nawet w kwestii dania tymczasu - niestety u mnie sa 3 psy Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 GameBoy napisał(a):wiem, ze sie przyzwyczai ale pytalam juz nawet w kwestii dania tymczasu - niestety u mnie sa 3 psy a to możemy równie dobrze "odwrócic kota ogonem":loveu: i zapytac: czy twoje psy przyzwyczajone i łagodne do kotów? Bo jesli tak to mysle,że takie maleństwo jak Krecia krzywdy im nie zrobi.. pazurki przytniemy i niech dziewczyna sie przyzwyczaja do psów- dla niej oswojenie z psami oznacza wieksza szanse na znalezienie jakiegos fajnego domku docelowego, w którym sa psy. Quote
GameBoy Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 ja mam szczeniaki, male i duze, mam 3 koty musze pogadac z TZ bo on ma ostatnio zmeczenie materialu tym DT u nas, wszystko fruwa pozatym na pewno to moje towarzstwo by za nia ganialo Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 GameBoy napisał(a):ja mam szczeniaki, male i duze, mam 3 koty musze pogadac z TZ bo on ma ostatnio zmeczenie materialu tym DT u nas, wszystko fruwa pozatym na pewno to moje towarzstwo by za nia ganialo u mnie niestety TZ dał mi dead line kota u nas w domu na dziś...-dzis ma go niebyc u nas w domu!dlatego błagam o pomoc.. do tego mamy cięzką sytuację rodzinną nazwijmy to ..osobe chora na bialaczke w szpitalu. wiec nawet nie ma mowy o zajmowaniu sie dodatkowym kotem, znajda.. Quote
GreenEvil Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 elainfo napisał(a):jasne, co ma byc to będzie;) ela w razie totalnego dead-line-u dzwon do mnie... choc to nie jest dobry pomysl, zeby mala byla narazona na ew kontakt z wirusem :shake: 501-293-791 pzdr GreenEvil Quote
elainfo Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 GreenEvil napisał(a):ela w razie totalnego dead-line-u dzwon do mnie... choc to nie jest dobry pomysl, zeby mala byla narazona na ew kontakt z wirusem :shake: 501-293-791 pzdr GreenEvil no własnie ..biorac pod uwage,ze juz jedno virusidło ja zaatakowało a ona mizerutka...trzeba ja wzmocnic ,żeby KK zwalczyła szybciutko. ale dzieki w ostatecznosci bede sie kontaktowac.. Quote
anouk92 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Kicia jest piękna i pilnie szuka DT lub najlepiej DS. Quote
justynaz87 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Podnoszę o dt dla pięknej :loveu: szylkrecicy. Quote
Recommended Posts