Jump to content
Dogomania

kaukaz Magnus - stary, ślepy, głuchy - po co komu taki pies? A JEDNAK...ADOPTOWANY!

Recommended Posts

Posted

Magnus głównie leży na mokrym betonie lub na drewnianym podeście. Nie widzi przechodzących ludzi. Oni też go nie zauważają, choć mają zdrowe oczy...
Ma jedną rozrywkę. Co rano idzie do lekarza, by dostać krople do uszu. To jego wyczekiwany spacer. Czeka przy kracie, od razu wychodzi, ożywia się. Pomimo ślepoty świetnie sobie radzi. Wącha trawę, obsikane drzewa ;) budynki. Potrafi pociągnąć, przecież nadal ma siłę. A potem znów zrezygnowany daje się wepchnąć do malego, mokrego boksu, który dzieli z jeszcze dwoma psami... Czasem Magnus ma przerwę w leczeniu. Wcale się z tego nie cieszy, wtedy nie ma porannej odmiany, wycieczki. "Na szczęście" w tych warunkach problemy z uchem się odnawiają :roll:

Magnus to staruszek owczarka kaukaskiego. Bardzo kochane, poczciwe psisko. Łagodny, przyjacielski, lubi głaskanie, kontakt z człowiekiem, ale nie prosi o zainteresowanie. Bezproblemowy do innych psów. W boksie całkowicie zrezygnowany, obojętny. Jednak na spacerach się ożywia, bardzo lubi wychodzić z boksu, wąchać ciekawe zapachy, chodzić po trawie. Magnus nie widzi, słyszy słabiutko tylko na jedno uchu (w drugim ma wycięty kanał słuchowy), ma ciągle odnawiający się stan zapalny w uchu, chodzi wolno, z trudem... Magnus już 2 lata czeka na wyjątkowego człowieka, który pozwoli mu godnie przeżyć resztę życia. Czy ktoś zechce takiego psa? czy taki cud jest możliwy?

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, wielki, niepraktyczny, niekieszonkowy, kudlaty stwór.
Z pocieszną kufą i strasznym wyrokiem dożywocia z powodu niezawinionych win- "duzy" "stary" "kaukaz", "slepy"."gluchy":-(:-(:-(

Magnus słoneczko misie jeszcze zaświecić dla Ciebie....

Posted

Zawsze msciwie sobie mysle, ze tych ludzi, ktorzy wywalaja stare psy, ich dzieci tez gdzies wywala na starosc:angryy:. Nawet sie nie wstydze, ze mam takie wstretne mysli...

Posted

Ależ on ma piękną mordkę. Biedny skudłacony staruszek. Kto przygarnie biedaka żeby jeszcze mógł powygrzewać w słońcu stare kości ?

Posted

Gdybym nie miał już czwórki... byłby idealny na moją działkę. Czyli albo zamienię Lucka na starego kaukaza, albo muszę szukać większej działki...;)
Zupełnie poważnie to naprawdę fajny pies - sądzę że fantastycznie by się uzuełniał z jakąś młodszą i czujną sunią...

A tak przy okazji, Kasie kiedy zrobisz w końcu coś z podpisem ?

Posted

A jak się robi cos z podpisem? Zapomnieliście ze ja blondynka jestem? :cool1:

No cóż... Gdyby sytuacja była inna...
Czy ktoś normalnie i zdrowo myślący chce starego, chorego i ślepego psa? :shake:

Posted

Oki, potrzebna jest osoba która w imieniu dogo będzie rozmawiać z domkiem - domek wstępnie potwierdził zainteresowanie innym psami. Ja nie dam rady mam już kilka spraw które ciągne i jestem weekendowo offline.