Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj moja ukochana Łacia, napiekniejszy gremlinek świata odeszła :( Już nie cierpi.
Kocham cię Łatko.

A tak w dniu 17.03.2008 o Łatce pisała Masza4

Masza4 napisał(a):
Sunię zobaczyłam niedawno. Siedziała sama w boksie, na kwarantannie, taka skromna, cichutka...Postanowiłam wziąć ją na spacer. Była bardzo grzeczna. Gdy kucałam, by ją wyprzytulać, tuliła się tak mocno jak tylko potrafiła! I to spojrzenie! Prosto w oczy, przenikliwe i smutne...

Nazwałam ją Berta, bo jest uroczo grubiutka. Widać, że mieszkała u kogoś, kto bardzo o nią dbał. Nawet pachniała jeszcze świeżą pościelą...

Berta jest zupełnie nieprzystosowana do warunków schroniskowych. Ciągle przesiaduje między ścianą, a blachą, dzielącą boksy...Dopiero po wejściu do jej boksu, suńcia ośmiela się i podchodzi, cieszy się jak szalona, tańczy, no i gapi się prosto w oczy. Jakby chciała powiedzieć 'weź mnie ze sobą do domu, na zawsze!'.

Jak na moje oko, Berta ma około 5 lat. Jeszcze kupa życia przed nią! Niestety martwię się, że w schronie popadnie w depresję, zmarnieje, aż w końcu zgaśnie...

Zobaczcie jaka jest cudna!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GoWa napisał(a):
A ona nie jest w ciąży przypadkiem, taki grubasek?
Może sie komuś zgubiła ?

Faktycznie, jest grubaśna, ale przypuszczam, że był to pies kanapowo-lodówkowo-babciny...Ona po prostu dobrze wygląda (mam przynajmniej taką nadzieję...) Nie za fajnie byłoby gdyby była w ciąży.

Berta siedzi teraz w kwarantannie. Jest szansa, że może ktoś będzie jej szukał. W końcu te 14 dni jest po to, by psa poobserwować i ewentualnie znaleźć właściciela, tzn żeby właściciel się zgłosił.

Sunia ma ogłoszenie tylko tutaj, na dogo.
Może ktoś mógłby zrobić jej allegro? :oops:

Posted

Prawdę mówiąc wierzę, że gdyby komuś zależało na odnalezieniu psa, pierwszym miejscem jakie by odwiedził byłoby miejskie schronisko...
Może jestem naiwna.

Posted

Czy mimo wszystko moge prosić kogoś o allegro?
Ogłoszenie skąd ją przywieźli nie zaszkodzi. Chciałabym jednak zająć się bardziej netem. Pojadę do schrona w piątek, to może dowiem się czegoś więcej o suni...Może ktoś ją po prostu podrzucił do schrona :shake:

Posted

Ja, mogę zrobić allegro i alegratkę. Poproszę tylko o namiary.

Moim zdaniem jednak, zamiast netu, trzeba rozwiesić ogłoszenia w mieście. W sklepach, na słupach, na przystankach, przy kościołach. To jest bardziej skuteczne. Szczególnie, że pies wygląda na babcinego. Młodzi ludzie nie tuczą tak psów, bo chodzą z nimi na dłuższe spacerki.

Posted

Sunia jest mniej więcej do kolan. Kiedy i gdzie została znaleziona na razie niestety jeszcze nie wiem, ale postaram się ustalić to w piątek.
Podaj proszę namiary na mnie, tel: 501 366 092, e-mail: masza4@wp.pl.
Dzięki!!!

Posted

Dziękuję GrubbaRybba! Plakat jest super, ale mam problem z jego wydrukowaniem. Jutro przyjedzie mój tz, więc mi z nim pomoże. Jutro też dowiem się (mam nadzieję) czegoś więcej o suczynie.

Posted

Maila dostałam, dzięki :)

Sunia nadal siedzi sobie w tym samym boksie. Nie była na dworze dziś, za to była wczoraj. Wyprowadzali ją inni wolontariusze.

Sunia ma (UWAGA!) 13 lat. A co lepsze - oddała ja właścicielka, bo...kopała doły na działce :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Wyobrażacie to sobie?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Paniusia oddała psa po 13 latach, bo niszczył jej trawnik! To chore!!!!
Aż boję się swoich myśli, co zrobiłabym z taką kreaturą!

Sunia nazywa się Łatka. Reaguje na imię. Dziś cały czas siedziała na posadzce. Nie dała zaciągnąć się na paletę.

Żal i niemoc rozrywa mi serce!!!

Posted

boże... Mozecie powiedzieć, że jestem podła, ale życze tej babie żeby na starość nie miał jej kto szklanki wody podać...:angryy: