Ziutka Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 żuraw napisał(a):dziewczyny strrrrasznie się czuję bo zrobiłam nadzieję Wam i sunieczce:-(:-(:-( Okropnie się z tym czuje Przecież to nie Twoja wina :shake: tylko hmm...auta bo się popsuło albo mechanika, że nie zdążył go naprawić. Chciałaś dobrze, chciałaś nam pomóc, za co bardzo jesteśmy wdzięczne :loveu: przecież gdyby autko było dzisiaj naprawione to Perełka już by grzała doopkę u Ciebie przed jutrzejszym wyjazdem - nie masz więc co winić siebie :calus: żuraw napisał(a):czy ta Pani nie mogłaby pomóc w transporcie wyczekanego pieska?:razz: Bo Wy się staracie a Nowy domek jakoś ciuchutko:shake: Nową Panią Perełki jest Inka, udziela się troszkę na wątku ale jak z transportem i kosztami to nie wiem :roll: Quote
DG32 Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Ziutka napisał(a):Nam to ciotka ciągle wiatr w oczy wieje :placz: Nie tylko Wam, mi to wicher normalnie albo tsunami :shake:. Quote
inka55 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 nie masz kudłatko szczęścia do domku, z jednego cię wywalili do drugiego nie możesz dojechać!! Quote
luka1 Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 No gdybym mogła to juz dawno bym z nia pojechała, ale rowerem nie dojadę :shake:, nie mam tyle sił. Quote
Ziutka Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Cioteczko Żuraw, nie jedziesz w tamte strony w ten weekend :placz: ??? Quote
luka1 Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 co ja mogę powiedzieć - przchlapana sytuacja. Quote
modliszka84 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 to juz jakas parodia normalnie... ile juz ten pies czeka na dojazd do domu? czy w ogole ten dom to nadal czeka na nią? sorry, ale na miejscu przyszlej wlascicielki to juz bym dawno w pociąg wsiadła i nie czekała na cud :shake: ktos mi wytlumaczy w czym jest problem? czy transport za zwrot kosztow paliwa tez wchodzi w gre? Quote
Ola164 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Powracam na Twój wątek po tych nieobecnościach Perełko... Quote
rita60 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ola164 napisał(a):Powracam na Twój wątek po tych nieobecnościach Perełko... Ja tez cały czas tu zagladam:roll: Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Wkleiłam na charcie: Perełka ma domek- wirtualnie, bo jak do tej pory nie uzbierałyśmy kasy na transport. POtrzebne fundusze, transport i domek są....tylko kasy niet :-( A ona czeka! Michał Wiśniewski, 96-500 Sochaczew, ul. Kochanowskiego 37/12 59 1140 2004 0000 3002 1017 6088 Z dopiskiem na Perełkę Zabierzmy ja z tamtąd!!! Nie obijać się!! Będziemy czekać az nam manna z nieba spadnie, a Perełka w schronisku zgnije?:cool3: Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 LAski weźcie się do kupy. Inko kochana cioteczka i nadal czeka na psinkę:loveu: Quote
Rybka_39 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Myślę, że pociągiem wyszło by nie więcej niż 80zł. Luka ja myślę, że możnaby ją pociagiem przetransportować- w końcu lepsze to niż dalsze czekanie hmm? Więc laski wpłacać chociaż 10zł hop! Quote
asiamm Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 rozumiem że to inka55 chce adoptować Perełkę? na miau na transportowym znalazłam taki post w dziale RAZ W TYGODNIU: "Warszawa Wsch. - Sosnowiec (czasem czwartek godz. 15.31) piątek godz. 8.00, Sosnowiec - Warszawa Wsch. niedziela godz. 17:37 PKP, tel. 504116351 (capricorna)" pozostałoby ją dowieźć z Sochaczewa do Warszawy tylko się zastanawiam czemu inka sama nie kombinuje z transportem :roll: Quote
luka1 Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 napisałam d Inki pytanie czy nadal chce adoptować Perełke - nie dostałam od niej odpowiedzi. Wywnioskowałam że sie zastanawia. Inka zagląda na watek - może więc napisać jasno jaka jest jej decyzja. Perełka nie nadaje sie do jazdy pociagiem , chyba że w transporterze. Tylko ze wtedy troche ciężko jest taszczyć taki ciężar. Koszt transportu samochodem to ok 250,- wiem, że i taką kwote zdobędziemy , tylko niech cel będzie w 100% pewny. Narazie z rozmów z Inka wnioskuje że nie jest pewna tej decyzji. Quote
Rybka_39 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 To dziwne ja ja zapytałam wprost i chce psa na 100%. Nie inka ma kombinować z tranportem, od kiedy to transport kombinuje osoba adoptująca? Tzn zazwyczaj my dogo kombinujemy. Luka a masz transporterek? Ja nie mam 250zł. Uzbierać uzbieram, za miesiąc...2?:shake:Wiecie jak to jest asiamm a ten trasport to płatny? Luka możesz zapytać, albo ktokolwiek może zapytać jak z tym transportem z miau? No i z czego wnioskujesz, że ona nie do pociągu? Ja myslę, że kilka godzin stresu są w niczym w porównaniu z 3 mieisącami czekania w schronie. Nie odbierać tego jako ataku oczywiscie. Quote
luka1 Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Teraz to i ja wiem że Perełka ma nadal domek u Inki. Transporter - hm, nie mam. Mamy w schronisku , ale w troche opłakanym stanie. Gdyby miał stać w aucie i nie ruszać go, to może być ale noszenie go wraz z lokatorem grozi rozpadnięciem. To 250,- to koszt paliwa do Sosnowca i z powrotem. Za tyle nie ma problemu by sunia pojechała, ale jest to kwota:crazyeye:. No myslę że jakoś sie to uzbiera w końcu to nie milion :evil_lol:. Perełka jest trochę żywiołowa i na samej smyczy trudno ją będzie opanować w pociągu - no chyba że cały czas na rękach, ale ciężka cholera Quote
Rybka_39 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Szukamy transportu najlepiej darmowego z Warszawy do Katowic. Dla tej suni: http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-perelka-zbieramy-kase-na-transport-do-domu-107882/index55.html#post11361117 Ewentualnie zbieram kase na płatny- ale on kosztuje 250zł: Perełka ma domek- wirtualnie, bo jak do tej pory nie uzbierałyśmy kasy na transport. POtrzebne fundusze, transport i domek są....tylko kasy niet :-( A ona czeka! Michał Wiśniewski, 96-500 Sochaczew, ul. Kochanowskiego 37/12 59 1140 2004 0000 3002 1017 6088 Z dopiskiem: Fundacja NERO - dla Perełki !!!!!!! Quote
asiamm Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 ten transport z miau to raczej bezpłatny, bo wyraźnie napisane, że te osoby jeżdżą na danej trasie np. raz w miesiącu, a nie specjalnie żeby psiaka przewieźć. ale o szczegóły pewnie telefonicznie trzeba pytać. a co do kombinowania transportu to jakbym to ja miała adotować psa z tak daleka, a nie miałabym na to kasy to przynajmniej wątki transportowe bym śledziła i kontaktowała się z ludźmi jadącymi na interesującej mnie trasie :roll: deklaracja przygarnięcia Perełki przez inkę padła już kawałek czasu temu, a na transportowym co dzień po parę nowych postów przybywa - nie tylko z prośbami o transport ale też posty osób, które jadą gdzieś dalej i oferują, że mogą zabrać przy okazji jakiegoś futrzaka co do transportu pkp to pewnie byłaby bardziej zestresowana całą sytuacją niż by szalała w pociągu ;) Quote
pixie Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 a ja mam takie pytanie jak duza jest perelka oprocz tego co widze na fotkach czy zmiesci sie do sredniego transportera i czy np nie mozna jej podac czegos na uspokojenie i chorobe lokomocyjna na wszelki wypadek i sadze ze bedzie spala i siedziala jak trusia ... tylko ze moznaby ja juz do tego transporterka nieco przyzwyczajac... rozumiem ze ma szczepienia i ksiazeczke i kiedy jest gotowa do wyjazdu..pkp? Edit doczytalam teraz ze nie jest pewny ten domek/ czy byla wizyta rozmowa przedaopcyjna... bo wyglada tak jakby tylko telefonicznie? czy cos takiego...bo teraz szukamy pieniadzy na transport a domku jakos tak na 100 procent nie widac Moze ktos z Katowic sprawdzic/upewnic sie co do tej adopcji hmmmm no to jak szukac tego transportu czy tez na razie nie?...rybka rozsyla GG z prosba o pieniadze a tu jak widac same znaki zapytania transporterek sredni mam - pozycze jesli trzeba bedzie tylko na trase i z powrotem... Quote
modliszka84 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 asiamm napisał(a):ten transport z miau to raczej bezpłatny, bo wyraźnie napisane, że te osoby jeżdżą na danej trasie np. raz w miesiącu, a nie specjalnie żeby psiaka przewieźć. ale o szczegóły pewnie telefonicznie trzeba pytać. a co do kombinowania transportu to jakbym to ja miała adotować psa z tak daleka, a nie miałabym na to kasy to przynajmniej wątki transportowe bym śledziła i kontaktowała się z ludźmi jadącymi na interesującej mnie trasie :roll: deklaracja przygarnięcia Perełki przez inkę padła już kawałek czasu temu, a na transportowym co dzień po parę nowych postów przybywa - nie tylko z prośbami o transport ale też posty osób, które jadą gdzieś dalej i oferują, że mogą zabrać przy okazji jakiegoś futrzaka co do transportu pkp to pewnie byłaby bardziej zestresowana całą sytuacją niż by szalała w pociągu ;) nic dodać, nic ująć .... Quote
Ziutka Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 luka1 napisał(a):chyba mamy transport :multi: nie zapeszaj ciotka :eviltong: :multi: :eviltong: :multi: Quote
Recommended Posts