wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No własnie z doświadczenia wiem, ze gratka i allegro to takie "wulgarne" oferty na dobki generują. Są bardzo popularne, ale w zamian różne niepewne typy się kręcą. Więc tylko jak Braunik będzie wykastrowany to po pierwsze i jakoś "ostro" warunki określę. Z resztą tylko z okolic jednej z nas, żeby można sprawdzić domek i Braunika mieć zawsze na oku! Najlepiej koło Karusi albo Ciebie Andziu. Quote
andzia69 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 wiesz...na allegro wystawiałam dobcia ze Szczecina kiedyś wystawiałam (chyba od msand) - znalazł super domek w W-wie;) Quote
dzodzo Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 ja tam zawsze pisze w allegro ,ze kastrowany, nawet jak nie jest;) co innego ze czytalam potem teksty od potencjalnych chetnych typu"sam sie wykastruj poj...":evil_lol: Quote
majqa Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 andzia69 napisał(a):ja myślę, że ogłaszac go już można - im wcześniej tym lepiej;) a ja dzisiaj dowiedziałam się, ze jestem wrogiem nr 1 naszego schronu:diabloti: Andziu, schronu może tak ale przecież nie psów!!! :diabloti: Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 A Braunik pod okiem Karusi wypięknieje szybko i zostanie wybłyszczony :loveu:. Karola, masz możliwość wykąpania Scyzoryka za kasę? Jakie to koszty? No i co, czy można powrócić do tematu karmy teraz po wynikach? Można mu wysokobiałkową karmę zakupić? Emilia chyba proponowała. Mogę polecić dobrą w rozsądnej cenie i podać link do sklepu, w którym ja kupuję. Przyślą pod wskazany adres. Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 andzia69 napisał(a):ja myślę, że ogłaszac go już można - im wcześniej tym lepiej;) a ja dzisiaj dowiedziałam się, ze jestem wrogiem nr 1 naszego schronu:diabloti: hi hi hi...witam w klubie miłośników ochronek i :loveu:wolontariuszy:loveu: Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No to szykuję allegro. Jak mi przyjdzie wena twórcza postaram się napisać coś dobrego o Brauniku. To zdjęcie podbije serca ludzi. Kontakt telefoniczny do Ciebie Karola? No i wyszczególniać miejsce potencjalnego domu...Kraków i okolice, czy nie ma to znaczenia? Quote
Eruane Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 andzia69 napisał(a): a ja dzisiaj dowiedziałam się, ze jestem wrogiem nr 1 naszego schronu:diabloti: To powinien być dla Ciebie prawdziwy komplement. ;) Sporo tych wrogów, jacy oni biedni, wszyscy przeciwko nim, a oni chcą tylko dobrze. Quote
karusiap Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 o jejku ile tu sie dzieje,a ja dzis nie mam glowy do niczego. Aniu tel moj prosze.Najlepiej Krakow i okolice. Karme mozna juz zamawiac jakas. Co do kapieli...hmmm trzeba by go bylo do Krakowa z hotelu wiesc,na razie chyba nie ma takiej potrzeby;) Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Jasne, z tym kompaniem to spokojnie można się wstrzymać, tym bardziej, że zły stan pokrywy włosowej w tym przypadku jest oznaką wygłodzenia i wychudzenia organizmu. Tak więc najpierw papu, poźniej kosmetyka ;) Karolinko, jakieś fotki miej na względzie, będą potrzebne do ogłoszeń. Kastracja takego pieska to 200 czy 300 pln? Scyzoryk wpadł mi w oko, tak jak wcześniej Smoki. On musi znaleźc dobry dom i wcale nie koniecznie szybko.Wiadomo, im szybciej tym lepiej. Zrobimy wszystko żeby juz miał tego jedynego człowieka. Tym bardziej, że to piękny i grzeczny piesek. Podaj jeszcze orientacyjny wiek :loveu:Braunika:loveu: , 5/6/7 lat? Mniej czy więcej? Quote
karusiap Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 hmmm yyy ile ma lat..ona ma dziwne zabki bo kly sa polamane albo starte,ale ja mysle ze ok 5-6?Elliza jak myslisz? Porobie foteczki jak najladniejsze tylko po weekendzie po wyjezdzam czwartek piatek i wracam jakos pon-wtorek,a wczesniej juz nie zdaze. Quote
eliza_sk Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Powiem Ci, że w pysiol to mu nie zaglądałam, a i nawet to jakoś wieku nie potrafię określić. Mama, która miała lepszy widok na niego w czasie drogi, mówiła, że zębiory białe raczej, tylko starte. Zaniedbany bidul, co może mu dodawać latek. Nie wiem cholerka, a wet się nie wypowiedział? Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 To podam 5/6 lat. Z resztą po ogólnej postawie :loveu:Braunik :loveu:wygląda spokojnie na 5. Tak koszmarnie zaniedbana sierść dodaje mu wieku, no i ząbki..ale kto wie jakie tortury on przechodził i skąd chciał się wydostać tymi zębiskami. Może dlatego takie uszkodzone. Tego nie jesteśmy w stanie odgadnąć. Niepokoi mnie jeszcz jedno, poza naroślą, która będzieice badać. Scyzoryk je i śpi, jak mówi pan Tomek...czy badania krwi, które zrobiłaś, czy one wykazałyby cukrzycę, gdyby Scyzoryk chorował? Właśnie w cukrzcy tak jest, po najedzeniu organizm zapada w sen. Karola, to może do alegro i ogłoszeń powrócę po Twoim powrocie z wyjazdu, na poczatku przyszłego tygodna, żeby telefony od potencjalnego Killer rudnika Cię nie zamęczyły :evil_lol:. Dla niewtajemniczonych Killer Rudnik to taki specyficzny typ potencjalnych chętnych na dobki, z łysą głową i niedowartościowanym, bandyckim ego :diabloti: Quote
karusiap Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Killerom mowimy nie:p Braunik faktycznie moze byc mlody a zaniedbany.Dopytam wetow co mysla o jego wieku. Badania mial morfologie i biochemie to chyba by wykazaly?:oops: No mysle Aniu ,ze to dobry pomysl,zamelduje sie zaraz po powrocie. Jak pojade zapytam tez o orientacyjna cene zabiegu.... Quote
wihu Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 No i nie żebym z tą cukrzycą szalała. Jakoś tak mi do głowy przyszło w pierwszej myśli. Bardziej prawdopodobne, że Braunik odsypia potworny stres,a organizm reaguje na wygłodzenie. Teraz, gdy witaminki znowu do brzuszka docierają, trzeba jak najwięcej odbudować zniszczony organizm, stąd sen dobka. A o czym śni :loveu:Braunk:loveu:? Quote
karusiap Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 o domku:loveu:pysznosciach,miziankach i caluskach:oops: Quote
wihu Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Tak!! O miziankach, przytulance i kanapie Liryki :evil_lol: Brauniku znajdziemy ci domek. Jesteś taki piękny i grzeczny. I już na Ciebie wypatrują gdzieś w ciepłym domeczku...tylko jeszcze o tym nie wiedzą;) Quote
wihu Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Jeszcze troszke :loveu:Braunik:loveu:musi poczekać. W przyszym tygodniu lub jak najszybciej będą ciachane jajeczka i narośl na brzuszku diagnozowana. Poza tym trzeba pieska wybłyszczyć, wykarmić no i podstawa dać się wyspać!!! Scyzoryk błąkał się po kieleckich polach od marca'08. To jeszcze była zima, padał śnieg. Przemarzł, organizm wychłodzil się. Później schronisko, pogryzienia, stres, szok!! Rany psychiczne, aby się zaleczyły wmagają dużo więcej czasu niż fizyczne. Braunik musi mieć troszkę czasu, tydzień dwa chociaż podkreślam, to przyacielski, zrównoważony, grzeczny pies. W dodatku maniery wskazują na przebywanie w mieszkaniu. Braunik umie zakladać kolczatke, zna kanapę :loveu:. Quote
karusiap Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Aniu a skad ty wiesz takie rzeczy,o ktorych nawet ja nie wiem:cool3:?Psa mi przemycilas do siebie?:crazyeye::evil_lol: Quote
eliza_sk Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Przepraszam za offa, ale może ktoś się skusi, bo psiak w potrzebie:( Zapraszamy na nowe SUPEROWE bazarki dla jędrzejowskiego poranionego ONka BREGA: 1. SAME NOWE RZECZY: Nowe perfumy, plakat obrazowy, gliniane dzwoneczki, skórzane etui na klucze, ceramiczny aniołek-pozytywka, szkatułka na biżuterię i dwie nowe świeczki serduszka : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109770 2. Śliczna SREBRNA BIŻUTERIA: kolczyki, łańcuszek, srebrne przywieszki, broszka i kamienne przywieszki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109765 3. NOWE FILMY DVD: Gorzkie gody, Pająk, Sandokan, Układ prawie idealny, Cezar i Kleopatra, Zamach na Jana Pawła II, Fan Fan Tulipan, Ucieczka z Sobiboru, Ostatnie dni Pattona, David Copperfield, Pinokio, Dziennik Bridget Jones: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109764 Quote
majqa Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Ależ Ty będziesz podrasowany Brauniku!!!:loveu: Quote
wihu Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Karusia, wszysko wiem z tego wątku:) Zapisuje sobie kolejne info o Brauniku podane tu przez dziewczyny transportujące Brauna, no i prez Ciebie, te dotyczące zdrowia pieska. Najfajniejsze wnioski dotyczą kolczatki. Rzeczywiscie, jesli pies jest "mieszkaniowy" to tak specyficznie reaguje na słowo spacerek albo niewerbalne wzięcie kolczatki z wieszaka. Wyciąga specyficznie szyję, przechyla uszy. No i na watku jest napisane, że Scyzoryk własciwie sam sobie założył kolczatkę. To co...w mieszkaniu był trzymany i zna rytuał wychodzenia na spacerek;) Szykuję się do allegro po weekendzie, dlatego info o Brauniku, jego nawykch są na wagę złota.A jak zwykle wiadomo diabeł tkwi w szczegółach. Dlatego jak bedziesz miała coś nowego...czekam z nieskrywaną niecierpliwością. Quote
Recommended Posts