Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłysmy....koszmar jak zwykle:-( 90% psów siedzi bez życia, cierpienie widać w ich oczach...i bez nadziei patrzą na podchodzących ludzi:placz::placz::placz:
w jednym z "boksów" suka szczepiła się z psem...drugi rzucił sie na tego biedaka przy suce i szarpał go razem z ta suką:placz:

docio najpierw nas oszczekał i zwiał...myślę sobie niedobrze - widać, że zestresowany, będzie ciężko...
ale potem znowu podeszłam, przykucnęłam pocmokałam podszedł niesmiało machając kikutkiem...dał się pogłaskać, podał łapę....

na oko to starszy pies - w schronie naszym bez szans... siersc w okropnym stanie - albo tak długo się błakał albo żył na podwórku - cała zmatowiona, brzydka .Na brzuchu - tak mniej więcej na sutku albo obok - ma narosł - wygląda jak powiększony sutek - raczej naskórna zmiana. Chudy...

Karusiap - czy wy dalej chcecie go zabrac a jesli tak to ew. kiedy?

Posted

karusiap napisał(a):
:placz::placz::placz:chcialabym wszytskie od Was (tzn tego schronu) zabrac:(
Tak andziu,kiedy tylko sie da.A kiedy mozna go wyciagac ze schronu?

od nas (znaczy się z Jędrzejowa) ma jechać do Krakowa dziewczyna w czwartek albo piątek - moze udałoby się go do tego czasu zabrać

Posted

raczej nie jest agresywny...na początku eruane pisała obserwacje jej znajomej, że agresji zero, pan z którym o nim rozmawiałam też nie mówił, zeby jakiś niegrzeczny był - ten pan chodził ze swoim małym psem i nie mówił, że np. bał się o siebie czy o swojego psa. Opowiedział mi też zabawna historyjke - szedł kiedys w czapce, wiał wiatr - wiatr zdmuchnał mu czapkę z głowy, dobek czapkę w pyski dalej uciekać:evil_lol: pan za nim trochę pobiegał, az dobus puscił czapkę....więc moze on nie jest strasznie stary...tylko tak zaniedbany:cool3:

Posted

nie wiem jak brąziki ale czarne dobki często siwieją na starośc albo ze stresu więc stawiam raczej na zaniedbanie, zła dietę .Będzie dobrze, tylko oby wylazł ze schronu i trafił do Karusi.Juz ona go tam doprowadzi do pozrądku;)

Posted

Dobek bardzo grzeczny, bez zachęcania wsiadł do samochodu i pewnie już jest przekazany elizie_sk, a ona z kolei ok. 16 wyjeżdża do Krakowa;)

Dajcie znać jak dojedzie!!!!