Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przetoczyla sie dyskusja, czy dobek na allegro to dobry pomysl..ale moze WATROBOWY dobek to co innego:evil_lol::evil_lol: zrobie mu allegro i gumtree, zobaczymy, co bedzie

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a czemu mialby to byc zly pomysl?wszystkie dobki mamy na allegro tylko musi byc ta notka,ze aukcja charytatywna,ze zastrzegamy prawo odwolania,sprawdzenia domu itp itp...ze prosimy nie licytowac,bo nie jest to rownoznaczne z nabyciem psa....
dzieki liryka:loveu:daj prosze namiary na mnie
507 058 628
karusiap@gmail.com

Posted

[quote name='karusiap'](...)tylko musi byc ta notka,ze aukcja charytatywna,ze zastrzegamy prawo odwolania,sprawdzenia domu itp itp...Karusiu, pamiętaj, że to tylko pobożne życzenie. Jeśli ktoś kliknie to jest to jednoznaczne z zakupem i związanymi z tym powinnościami (a przy braku finalizacji - konsekwencjami). Inni z dogo, wystawiający psy na aukcjach, asekurują się i robią aukcję, jako prywatną. Nikt do niej nie przystąpi bez pozwolenia. (...)

Dobciu w górę!

Posted

ja nigdy nie wystawiam psów na kup teraz - zawsze licytacja i dopisek, żeby przed zalicytowaniem skontaktować się, bo w innym wypadku oferty będą odwoływane - jak jest licytacja to zawsze można usunąć oferty przed np. końcem aukcji i zakończyc aukcję wcześniej;)

Posted

majqa napisał(a):
Dobciu w górę!

nie rozumiem kompletnie tego wytluszczonego w Twoim poscie majga....
tzn bo przeciez to nie ja pisalam...
ja sie na allegro nie znam calkowicie,ale przeciez jak ktos zalicytuje,a prosi sie by tego nie robil, to mozna wycofac oferte chyba tak??

Posted

andzia69 napisał(a):
ja nigdy nie wystawiam psów na kup teraz - zawsze licytacja i dopisek, żeby przed zalicytowaniem skontaktować się, bo w innym wypadku oferty będą odwoływane - jak jest licytacja to zawsze można usunąć oferty przed np. końcem aukcji i zakończyc aukcję wcześniej;)

no wlasnie;)

Posted

Jak ktoś zrobi "kup teraz" to nie ma przeproś-nie da się odwołać oferty. Jak ktoś jest rozsądny to odstąpi od finalizacji, ale trafiają się sk...... coś o tym wiem niestety i to w psiej sprawie mi się właśnie zdarzyło :(

Posted

eliza i co?jak to rozwiazalas?
ale mozna chyba nie dac w aukcji kup teraz,prawda?bo jak sie wystawia za 1 zl,to ktos wciska i mysli,ze ma za zlotowke?
mnie sie wydawalo,ze wystawiajac zaznacza sie czy daje sie opcje kup teraz czy nie,ale moge sie mylic.

Posted

nie można dawac kup teraz -!!!! było nawet gdzies, ze były wystawione psiaki chyba z Mielca i ktoś właśnie pokupował po 1 zł chyba z 15 psów! no i potem powystawiał negatywy bo oczywiście wedle przepisów powinno się te psy jemu po 1 zł wydac:angryy: ja zawsze jesli chodzi o psy robię tylko i wyłącznie aukcję z licytacją

Posted

karusiap napisał(a):
eliza i co?jak to rozwiazalas?
ale mozna chyba nie dac w aukcji kup teraz,prawda?bo jak sie wystawia za 1 zl,to ktos wciska i mysli,ze ma za zlotowke?
mnie sie wydawalo,ze wystawiajac zaznacza sie czy daje sie opcje kup teraz czy nie,ale moge sie mylic.

To akurat rozchodziło sie o sprzedaż rodowodowych psiaków - zrobiłam to na prośbę koleżanki, która nie ma konta na allegro. Oczywiście w aukcji było wszystko napisane, że zastrzegam sobie prawo do wyboru najlepszego domu, że proszę nie licytować .... Gość miał telefonicznie dać znać tej koleżance - do pewnej godziny, czy decyduje się na psiaka czy nie. Nie dał znać, w międzyczasie ktoś zadzwonił do niej i klepnął psiaka, a ten dzwoniąc 4 h później - że jednak się na niego decyduje, dostał piany jak sie o tym dowiedział i zrobił Kup teraz, wiedząc, że już nie ma psów. Mnie akurat nie było pod netem, żebym mogła usunąć aukcję-jak dała mi znać że już po psach. Straszył, że do sądu, że będzie egzekwował i w ogóle. Sprawę przemilczałam - zupełnie nie odpowiadałam na jego maile, w jednym nawet proponował polubowne odszkodowanie za straty moralne, już minęło jakieś dwa miesiące chyba, i nie wiem czy mam się spodziewać poleconego z sądu czy już może dał sobie spokój. Nadal zalegamy sobie z komentarzem i trwamy w zawieszeniu :(

A aukcje wystawia się w dwojaki sposób, albo licytacja, albo kup teraz.

Posted

zawsze robie licytacje, z zastrzezeniami - szukamy domu, zastrzegamy sobie prawo wyboru, umowa adopcyjna, prosze nie licytowac itp.

ile dajemy przystojniakowi watrobce latek? 7?

Posted

karusiap napisał(a):
nie rozumiem kompletnie tego wytluszczonego w Twoim poscie majga....
tzn bo przeciez to nie ja pisalam...
ja sie na allegro nie znam calkowicie,ale przeciez jak ktos zalicytuje,a prosi sie by tego nie robil, to mozna wycofac oferte chyba tak??

Przepraszam Karusiu, myślałam, że Ty wstawiasz.

Posted

[quote name='wihu']Zdałaś egzaminy??
Broń boże nie defrauduj. Poczekaj do wypłaty.
Karma na dziś, żeby ta koszmarna sierść podreperować.
Emilia, jesli chcesz...możesz przesłać kase na moje konto a ja zakupie, jak zwykle od ręki, jeszcze dziś karme prosto do dziubasa Brauna! Na kasę z przyjemnością oczywiście zaczekam ;).
Tylko sie określ ile pieniędzy możesz na karmę przeznaczyć.
Ja proponuje Nutra Nuggets Performance 15 kg 125 pln.
Może być?
http://www.karmydodomu.pl/index.php
http://www.karmydodomu.pl/index.php?go=prodinfo&id=1042&start=0&path=&f=20&typy=&key=&x=38&y=5&PHPSESSID=b1d474185a134eb29d3996543674bcf3&check=1
Moje hotelowe są dokarmiane taką karmą i sobię chwalą :evil_lol:
Czekam na sygnał. Znam adres i szczegóły, gdzie mam zamówić. Karusia chwilowo wyjechana?
Wihu, dzis przelalam kasé za té karmé dla naszej Wátróbki :evil_lol:
40 euro po prowizji powinno pokryc te 125 zl, jak nie- pisz, to doslé.

Posted

majqa napisał(a):
Przepraszam Karusiu, myślałam, że Ty wstawiasz.

nie nie,no przeciez nic sie nie dzieje,najwazniejsze by nikt nie mial problemow przez allegro.
A mnie odnosnie Twojego postu chodzilo o to,ze cytowalas moj post a ja takiego nie pisalam,cos sie pomieszalo w samej formie cytowania;)

Posted

liryka:loveu:
tylko jakas duza mi sie ta aukcja otwiera....
dzis Braunik zostal poddany kapieli,jest liczny i czysciejszy:loveu:
Gdy chcialysmy zaprosic go do wanny,za nic sie nie chcial zgodzic,w koncu zwial nam i dlugga przez ogrod,znalezlismy sie z jego boksie:cool1:
ale udalo sie...cos sie bidusiowi zle skojarzylo,ale ta sytuacja pokazala,ze nawet gdy sie przestraszy nie pokazuje zebow,kladzie sie,opiera,zwiewa ale nie warknal nawet:)

Posted

i z narażeniem życia ( nocne spacery po Hucie, narażenie na żeby Bonusa ) odzyskałam aparat :evil_lol:

tu nasz a gwiazda, miał mieć pięęękne zdjęcie , no ale wazniejesze było pchanie sie mi na kolana :roll: