Eruane Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Dostałam informację, że od ok. 12 marca brązowy doberman z ciętymi uszami i ogonem kręci się obok bloków 131, 137, a głównie wokół bloku 139a na Nowaka Jeziorańskiego, czyli pomiędzy osiedlami Świętokrzyskie i Na Stoku. Nie oddala się z tego miejsca, ewidentnie się zgubił i wypatruje swjego pana. Poziom agresji - zero, reaguje na podjeżdżające srebrne samochody i jest przerażony. Nie umiem mu pomóc, bo nie mam go gdzie zabrać, a nie uważam ,że schronisko to dobre miejsce dla niego - tam jego właściciel na pewno go nie odnajdzie. Nie wiem ,co z nim począć... Ogłoszenie o nim ma sie ukazać w lokalnej gaziecie. Jeśli nikt się nie odezwie, będzie trzeba mu znaleźć domek. Jest zimno, on się nie ma gdzie w tej chwili podziać. Przydałby mu się tymczas. Co tu robić... Udało się - Braunik ma nowy dom!!! :loveu: :loveu: :loveu: Wszystkim, którzy pomogli Braunikowi bardzo dziękuję - daliście mu nowe, szczęśliwe życie. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
majqa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 A powiesić ogłoszenie w lecznicy? Minęły 2 dni od postu, co z piesiem? Quote
Eruane Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Ogłoszeniami zajmuję się osoba, która mieszka w pobliżu. Ogłoszenie w lokalnej gazecie pojawi się pewnie jakoś teraz. W dodatku ten śnieg znów spadł, a psiak marznie... :-( Quote
beka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 a to pies czy suka? Jakieś dwa tygodnie temu rozmawiałam z p. Z łomianek. Był chetny na dobka z ciętymi uszami i ogonkiem ale chyba chciał suke - po sterylce. W razie gdyby własciciel się nie odnalazl moge do niego dzwonić.. Quote
majqa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Asieniek, wywiedz się, może to jakaś nadzieja!!! Quote
majqa Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Na podstawie foty wydaje mi się - chłop, ale może źle widzę!!! Quote
malagos Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 majqa napisał(a):Na podstawie foty wydaje mi się - chłop, ale może źle widzę!!! mne też sie tak wydaje :oops: Śliczny jest... Quote
Eruane Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Tak, to ponoć chłopak. Dziewczyny z Kielc zainteresowały sienim na wątku kieleckim. Przydałby sie ktoś, kto może dostarczaćkarme, jeśli udałoby sieprzewieźć psa do DT i jeśłi ktoś mógłby do jechać na Podkarczówkę od czasu do czasu z karmą do DT to też byłoby super. Narazie więcej nic nie wiadomo, dziewczyny psa jeszcze nie znalazły i zdjeć nie zrobiły. Podałam dokładne namiary na niego i zobaczymy. Zimno siezrobiło, wiec dla dobka cieąko będzie przetrwać te dni. Quote
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 wczoraj było ogłoszenie o nim w echu...boję się czy nie naskarzył ktoś do schronu - to zdjecie jest dokładnie to samo co w artykule...byc moze on jest już w schronie:shake: Quote
emilia2280 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Ja pokryjé koszty karmy dobka, tylko kto go ze schronu wyciágnie? Quote
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 jutro zadzwonie do schronu i zobaczę czy tam nie trafił Quote
lothia Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 dałam go na dogomaniackie pinczery do adopcji Quote
andzia69 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 karusiap napisał(a):czy ja dobrze zrozumialam,ze ma Dt? buda i łancuch z tego co zrozumiałam u babci jednej z kieleckich dogomaniaczek - na czas az wy sie nim zajmiecie:eviltong: Quote
karusiap Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 wazne,ze bedzie bezpieczny.Zajmiemy sie,na pewno:).Niech sie tylko znajdzie.... Quote
aisaK Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Tak, niech sie znajdzie, a my sie już nim zajmiemy i znajdziemy mu domek!!!!! Tak sie o niego martwie, snieg, zima wróciła....w nocy cąły czas widziałam ten brązowy pyszczek...:( Quote
beka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 ten Pan z łomianek nie może wziąć samca bo ma starego chorego onka. Dziewczynką był zainteresowany . Ale jemu się podobaja z ciętymi uszm=kami i ogonkami...A może jest gdzieś taka sunia? Quote
Eruane Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Proszę o tel. do osoby, do której można zadzwnić w razie złapania dobkai godziny ,w jakich można to zrobić. Oby się pojawił... Faktycznie schronisko mogło wykorzystać ogłoszenie... A może znalazł się właściciel... Quote
andzia69 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Eruane - dzwon do mnie w razie co, a potem będziemy się martwic;) 604275553 Quote
andzia69 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 moje przypuszczenia się sprawdziły....dobus jest w schronie:placz: Quote
majqa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Dziewczyny przepraszam za offa ale pierwszy raz nie mogłam się powstrzymać. Jestem w szoku. Oni mogą nie zdążyć. :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108033 Quote
Eruane Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 A niech to... :angryy: Biedny dobek. Da się go wyciągnąć? Jak znam realia w schronie, to sobie za niego policzą... :-( Quote
Recommended Posts