dorcia44 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 zapraszam na bazarek ,może komuś sie przyda pojemnik na karme ,w dodatku bardzo ładny..nie ładne bo tam są 3 pojemniki.:p http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111010 Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 będę podnosic Dorciu bazarek -choc tyle mogę-jestem spłukana:oops:-a puszka te puszki są bomba! pójdą jak woda! Quote
dorcia44 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 dzieki Oktawia ,widziałam je w sklepie u boni ,poprostu superowe . jesteśmy już po wizycie u wetki ,zastrzyk troszke bolał,ale i tak kruszak jest taki dzielny ,tyle juz wybrała. a ona nic...troszke pisneła dziś. po wecie pszliśmy sobie na spacerk ,oczywiscie na smyczy bo by mi zwiała,ale najwieksza radośc była jak przekroczyła próg mieszkania ,jeju co się działo..skakała ,tanczyła ...nie ma to jak w domciu. Quote
eurydyka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 moj beagle strasznie placze po ornipuralu, bo go szczypie, ale niektore zwierzaki niezle ten lek znosza Quote
dorcia44 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 eurydyko pierwsze dwa zastrzyki to był taki krzyk ,że serce wychodziło mi oczyma :-( mysląłam ,że poprostu nie wytrzymam psychicznie ,a teraz Maltusia znosi to bardzo dzielnie...wiele osób mówi ,że są bardzo bolesne i ich psy wyją poprostu...a ona taka malutka :shake: no poprostu medal dla Maltusi:p był czas że dostawała po 5-6 zastrzyków w tym domięśniowe....za kazdym razem wstrzymywałam oddech ...ale wetka robi super druga niestety nie :mad: i jak ona jej robiła 6 masakrycznych kłuć to miałam uczucie że ją zabije :angryy: a Malta wyła :-( Quote
eurydyka Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 ornipural jest super, tak mowia wszyscy weci ktorzy go znali i uzywali i radza przy powaznych problemach z watroba my chwilke podawalismy na poczatku walki z chloniakiem, ale przeszlismy na hepatil w tabletkach, bo one sa 2 razy dziennie, codziennie od stycznia i meczenie ornipuralem mojego Fenderka byloby masakra, a my sami podajemy czesc lekow w tym zastrzyki ja sobie jeszcze tak radze jak wiem ze zastrzyk szczypie czy boli, ze zaraz po nim podaje cos dobrego w malych kawalkach do jedzenia z reki, wtedy sie psiak koncentruje na jedzeniu a nie na bolu Quote
dorcia44 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Maltusia Hepatil tez dostaje ,Esentiale też..a cos dobrego..hmmmona biedna nic nie może oprócz tych wątrobowych puch i suchego..no i mała dostaje po zastrzyku chrupaski ,bierze w pynio i pluje ;) ale Basia jakos tak robiz że ta dziewczynka poprostu nic..:roll: zreszta nawet przy pobieraniu krwi ,trzykrotnym jednego dnia nawet nie jękneła.. Maltusia chciała kupke ,oczywiście na stojaka ,więc ja ją pod pache i na ogródek..zatkało się przyjechał tz z ryb,zakłada kapciochy w ciemnym przedpokoju i wrzeszczy kto mi nasra.... do kapci ..czyli w domku sie odetkało tylko nie rozumiem czemu tż sie nie cieszył ?????? Quote
malagos Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 a przynajmniej przywiózł ryby? Mój syn jak był maly uwielbiał wkładac w buty gosciom dojrzałe truskawki :diabloti: A tak w ogóle cieszę się, ze Maltusia zrobiła tę kupkę. Quote
Visenna Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 przyjechał tz z ryb,zakłada kapciochy w ciemnym przedpokoju i wrzeszczy kto mi nasra.... do kapci .. :grin::grin::grin: Było powiedzieć ze Ty :evil_lol: sunia zadbała żeby miał mięciutko i ciepło w stopy, a ten się czepia :evil_lol::lol!: Quote
dorcia44 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 i to w kapcie :diabloti: tak ,przywiózł . a ja jestem duża i też lubie takie psikusy :oops:;) Quote
oktawia6 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 bazarek nabrał widziałam nieco rumieńców:razz: Dorciu Quote
dorcia44 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Maltusia dzis znów sie pluje i krąży...podbiega co chwile do mnie ,uskubie mnie w ręke ,zadziera łepek i leci dalej...w brzuszku bulgotało. kupki ładne. kocham bardzo to malenstwo i boli mnie jak widze że znów cos nie halo..:-( i tak dostaje dla równowagi raz marchewke a raz kijem :cool1: , zapraszam na bazarek wystawiony przez xandre na miau ,fajne ,babskie rzeczy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=75378 Quote
eurydyka Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 dorcia, tak to bywa z chorobami u naszych zwierzakow, ze wciaz wahania nastrojow i zdrowka, znamy to dosc dobrze, bo od kilku miesiecy tym zyjemy Quote
dorcia44 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 wiem ,eurydyko ,ciągle cos u mnie choruje ..niestety. Ale do dobrego łatwo się przyzwyczaic ,a potem jak jest gorzej to jest okropnie. Dzis jest lepiej. Czytam wciąz o tej chorobie ,ale jest bardzo mało danych o przebiegu ,przykładów wcale ,a to by mi pomogło. doczytałam że jest to bardzo trudna ,cięzka i kosztowna choroba,wymagająca duzo czasu i poświęceń i tu się \zgadzam,ale i trudno niech tak bedzie tylko ze ja już bym chciała żeby tylko było OK, a tak widac byc jeszcze nie może.. Teraz Malta biega i zaczepia Tytka..troche się wcześniej pośliniła lub piła wode :oops:i spanikowałam ale narazie jest ok...mordka rozesmiana:loveu: Quote
eurydyka Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 dzis sobie "wypozyczylam" na 2 godziny maltanczyka mlodego od sasiadow (tj poprosili zeby go wyprowadzic w ciagu dnia, a ja go porwalam na chwilke dluzej) strasznie smieszne to psiaki sa:) Quote
oktawia6 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 ciekawe co przyniesie nowy miesiąc dla malutkiej Quote
dorcia44 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Jestem po rozmowie z profesorem Galantym....mam zrobic amoniak i USG i szykujemy sie na drugą operacje . życie ze mnie odpłyneło. a przeciez liczyłam sie z tym Quote
Guest Elżbieta481 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Nigdy nie jest się przygotowanym..Będzie dobrze. Przytulam Ciebie do serca b.b.mocno Elżbieta Quote
Villemo Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Jasny gwint... Dorciu... a pytałaś o koszty? Przecież to jakiś horror. Nie umiem Ciebie pocieszyć :( Quote
Visenna Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 A ja bym sie nie martwila: w końcu skoro chcą operowac, to znaczy ze jest sens walczyć o jej zdrowie! Skoro chcą operowac, znaczy że jest nadzieja że bedzie lepiej, przecież operacje się robi żeby psu się polepszyło, a nie pogorszyło. Umierających psów, psów z których "nic już nie będzie" nie operują. Quote
dorcia44 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 ja wiem że bedzie dobrze ale mój strach zabija we mnie wszystko :oops::-( jutro pojade zrobie badania amoniaku a dzis jeszcze postaram sie umowić z dr. Kosiec na USG przepływowe Malta jest po nastepnym już zastrzyku z Ornipuralu,zniosła to poprostu rewelacyjnie ,to naprawde takie kochane słoneczko. a moze amoniak wskże nam że wcale nie bedzie trzeba operować... wiem tylko że gdyby to byla operacja przy uzyciu najnowszej technologi czyli pierścienia kozeinowego nie trzeba by powtórnie operować,Warszawa jeszcze do tego nie dorosła :shake: ile mozna kroic to malenkie ciałko dobra ide cos zrobic bo oszaleje nie pytałam o koszta ....nawet mi do głowy nie przyszło :oops: wiem że na dzien dobry za amoniak i USG pewnie bedzie około 200zł..samo USG 110 lub 120tyle płaciłam w Elwecie.... na to pieniązki mam. dam rade tylko niech się wszystko uda . Quote
dorcia44 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 badania amoniku jutro na godz. 9 do Kliniki na Powstanców ,na SGGw brakło odczynnika ...77zł. z dr.Kosiec umówiona jestem tez na jutro na godz. 20 w Elwecie. musi byc naczczo i tu i tu.:cool1: Quote
Kara. Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 dorcia44 napisał(a):badania amoniku jutro na godz. 9 z dr.Kosiec umówiona jestem tez na jutro na godz. 20 w Elwecie. musi byc naczczo i tu i tu.:cool1: Jakim cudem:crazyeye: Biedne maleństwo cały dzień głodne:-( A może jakbyś dała zaraz rano coś lekkiego to do wieczora jakoś przetrwa:roll: Quote
dorcia44 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 będzie jadła ,trudno ,ale najwyżej zrobie głodówke około 3-4 godz. a od dziś juz Espumisan daje. ona przeciez i tak je tylko odrobine ,małą łyżeczke . no i całą noc to ją przetrzymam na głodzie ,rano wcześniej wyjdziemy i bede miała jedzonko przy sobie to po badaniu dam .. biedna ta moja dziewczynka . Quote
Recommended Posts