shanti Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 20 marca Roger vel Ramzes pojechał do nowego domu. Dostał szansę na nowe, lepsze życie:loveu: Życzymy powodzenia! 4 marca ten pies został znaleziony w Jastrzebiu Zdroju obok baru Black Roger. Podobno błąkał się już dzień wcześniej obok ruchliwej trasy i patrzył tęsknym wzrokiem za samochodami. Może ktoś go wyrzucił z pędzącego auta, bo kulał na łapkę. Obecnie przrebywa w schronisku w Jastrzębiu i niedługo kończy kwarantannę. Jeśli dożyje....Pies jest w totalnej depresji, został z niego tylko szkielet pokryty skórą. Potrzebujemy dla niego domu na już! Postaramy się go dokarmiać, ale nie możemy wchodzić do boksów, a przez kraty trudno to robić. Pies nie zje, jeśli podchodzą inne, nawet dużo mniejsze od niego. A wyraz jego oczu! Zobaczcie sami. Podobno pies gryzie (sprawdzone, to nieprawda!). Nie mogę tego potwierdzić, sama zakładałam mu smycz na szyję, raczej jest przerażony i zdezorientowany niż agresywny. Ani razu na nas nie zawarczał. Może boi się mężczyzn? Żle mu się kojarzą? Do mnie i Clockwork podchodził, wąchał ręce i patrzył tym wzrokiem. Masakra! Prosimy o dom dla niego, bo się zagłodzi! Pies jeszcze jest młody, prześliczny i widać, że spragniony kontaktu z człowiekiem. Jest to pies średni, do kolan. Przebywa w schronisku w Jastrzębiu Zdroju ulica Norwida, czynne codziennie od 11 do 16. Jego imię robocze to Roger, numer schroniskowy 1849. Allegro Rogera http://allegro.pl/item330542373_pies_w_depresji_gloduje_w_schronisku_pomoz_.html Newsy: Pies już bezpieczny w hoteliku, ale dom dalej pilnie potrzebny! Nie wykazuje cienia agresji, nawet w stosunku do pana weta. Przewoziłyśmy go bez kagańca, nawet rozdawał całusy. Został odrobaczony, szczepienie za parę dni. Je i pije bez problemu przy człowieku, zobaczymy jak będzie w hoteliku.:roll: Pierwsze doby w hotelu mamy zabezpieczone, dalej bazarki i życzliwe osoby;) Nowe zdjęcia od postu 138 Bazarek Cioci Alicji http://www.dogomania.pl/forum/showth...25#post9725825 Quote
Alicja Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Podnoszę ......ale fotek nie widzę :shake: :shake: :shake: Quote
shanti Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Alicja napisał(a):Podnoszę ......ale fotek nie widzę :shake: :shake: :shake: U mnie widać:niewiem: Allegro chudziny:-( http://allegro.pl/item330542373_pies_w_depresji_gloduje_w_schronisku_pomoz_.html Quote
Alicja Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 shanti napisał(a):U mnie widać:niewiem: Allegro chudziny:-( http://allegro.pl/item330542373_pies_w_depresji_gloduje_w_schronisku_pomoz_.html Ja nadal nie widze a na allegro tak :roll: ale foty widziałam Madzia mi posłala na GG ...............:shake: Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 PILNE!!!! psiak znika z dnia na dzień... za kilka dni nie bedzie miał siły stać na nogach:placz::placz: DOM, TYMCZAS... cokolwiek!!!!!!!!! w Jastrzębiu nie ma go gdzie ulokować... żeby to była suczka to natychmiast biorę ją do domu... niestety to pies :-(:-( Jak napisała shanti to młodzik- ja mu daję koło roku :niewiem: w stosunku do nas super...pragnie kontaktu z człowiekiem .... być może ma uraz do facetów bo podobno do pracowników schronu nie jest zbyt przychylnie nastawiony. Aktualnie jest w boxie z 4ma chyba psami (samcami) nie jest w stosunku do nich agresywny. PLISSSSSSS!!!! pies umiera!!!! POMÓŻMY MU!!!! Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 kości skórą naciągnięte :placz::placz::placz::placz: TOTALNA DEPRECHA!! NIE JE!!!! 10 dni temu po przyjęciu do schronu był "normalnym" psem......... Quote
Alicja Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 :-(O rany ........grubiutki to On nie był ale miał ciałko normalnego szczupłego wybieganego psiaka ....a teraz to szkielet powleczony skórą :placz::placz::placz: On wtedy podchodził do Mnie do kraty i pozwolił po pyszczku się dotykać ale jedzenia z ręki nie chciał :shake: Quote
shanti Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Magda podkradnę parę Twoich zdjęć do allegro. Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 kradnij ;) dla porównania wrzuce foty z 5 marca- dzień po przywiezieniu do schronu ...już wtedy kulił sie w rogu:-( NIE JADŁ!! miałam nadzieje że deprecha minie....:placz::placz: NIESTETY!!!!!!!!!!:placz: 5.03.08 DZIŚ... 11 DNI PóźNIEJ: 16.03.08:-( [SIZE=5]ZA KOLEJNE 10 DNI PSA JUż MOżE NIE BYć WśRóD żYWYCH :placz::placz: Quote
shanti Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Potrzebny mu DOM na wczoraj, w kojcu nie ma możliwości karmienia go osobno, a sam nie chce jeść. Zamknięcie go w izolatce może pogłębić depresję. Co zrobić? Quote
Alicja Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Tu moglaby być nawet budka w ogródku ...byle ciepła i bezpieczny dostęp do jedzenia ....:-(byłby to raj w porównaniu z budą w schronie :-( Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 szkieleciku :placz::placz::placz: DOMEK!!!! inaczej twoje dni są policzone :placz::placz: nie moge przestać o nim myśleć :placz::placz::placz: Quote
lolka75 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 rany:-(..on ma takie piekne oczy:-( wydaje mi sie ze to wynik kupowania modnych psow na bazarze. Piesek pewnie mial byc beaglem:shake:...a ze wyrosl troszke inny to won za drzwi:placz: Ludzie to potwory...a co czuja i jak mocno psiaki to widac na jego przykladzie:placz: Quote
shanti Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Jest hotelik w Żorach, ale przeczytajcie sami http://zory.naszemiasto.pl/wydarzenia/813413.html Quote
Alicja Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 shanti napisał(a):Jest hotelik w Żorach, ale przeczytajcie sami http://zory.naszemiasto.pl/wydarzenia/813413.html żorski hotel to to samo co schron:shake: Quote
Kasia Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Podniosę chociaż bo tak strasznie szybko spada...:-( Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 zrobiłam banerek... niestey ja nie moge wrzucić bo JA MAM (MIAŁAM) NIERAGULAMINOWY PODPIS jak mnie poinformowano :p ale może inni :roll::razz::razz: już podlinkowany ;) Quote
clockwork Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 nie ma w tym zas....kichanym:roll: Jastrzębiu nic..... ani hotelików ani DT ani .:roll:.. ani nic :placz::placz::placz: musimy patrzeć jak psy biagają po ulicy lub marnieją w schronie :-(:-( Quote
Recommended Posts