Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

20 marca Roger vel Ramzes pojechał do nowego domu. Dostał szansę na nowe, lepsze życie:loveu:
Życzymy powodzenia!

4 marca ten pies został znaleziony w Jastrzebiu Zdroju obok baru Black Roger. Podobno błąkał się już dzień wcześniej obok ruchliwej trasy i patrzył tęsknym wzrokiem za samochodami. Może ktoś go wyrzucił z pędzącego auta, bo kulał na łapkę. Obecnie przrebywa w schronisku w Jastrzębiu i niedługo kończy kwarantannę. Jeśli dożyje....Pies jest w totalnej depresji, został z niego tylko szkielet pokryty skórą. Potrzebujemy dla niego domu na już! Postaramy się go dokarmiać, ale nie możemy wchodzić do boksów, a przez kraty trudno to robić. Pies nie zje, jeśli podchodzą inne, nawet dużo mniejsze od niego. A wyraz jego oczu! Zobaczcie sami.

Podobno pies gryzie (sprawdzone, to nieprawda!). Nie mogę tego potwierdzić, sama zakładałam mu smycz na szyję, raczej jest przerażony i zdezorientowany niż agresywny. Ani razu na nas nie zawarczał. Może boi się mężczyzn? Żle mu się kojarzą? Do mnie i Clockwork podchodził, wąchał ręce i patrzył tym wzrokiem. Masakra!
Prosimy o dom dla niego, bo się zagłodzi!
Pies jeszcze jest młody, prześliczny i widać, że spragniony kontaktu z człowiekiem. Jest to pies średni, do kolan.
Przebywa w schronisku w Jastrzębiu Zdroju ulica Norwida, czynne codziennie od 11 do 16.

Jego imię robocze to Roger, numer schroniskowy 1849.

Allegro Rogera
http://allegro.pl/item330542373_pies_w_depresji_gloduje_w_schronisku_pomoz_.html

Newsy:

Pies już bezpieczny w hoteliku, ale dom dalej pilnie potrzebny!
Nie wykazuje cienia agresji, nawet w stosunku do pana weta. Przewoziłyśmy go bez kagańca, nawet rozdawał całusy. Został odrobaczony, szczepienie za parę dni.
Je i pije bez problemu przy człowieku, zobaczymy jak będzie w hoteliku.:roll:
Pierwsze doby w hotelu mamy zabezpieczone, dalej bazarki i życzliwe osoby;)

Nowe zdjęcia od postu 138

Bazarek Cioci Alicji
http://www.dogomania.pl/forum/showth...25#post9725825

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PILNE!!!!

psiak znika z dnia na dzień... za kilka dni nie bedzie miał siły stać na nogach:placz::placz:

DOM, TYMCZAS... cokolwiek!!!!!!!!! w Jastrzębiu nie ma go gdzie ulokować... żeby to była suczka to natychmiast biorę ją do domu... niestety to pies :-(:-(

Jak napisała shanti to młodzik- ja mu daję koło roku :niewiem:
w stosunku do nas super...pragnie kontaktu z człowiekiem .... być może ma uraz do facetów bo podobno do pracowników schronu nie jest zbyt przychylnie nastawiony.
Aktualnie jest w boxie z 4ma chyba psami (samcami) nie jest w stosunku do nich agresywny.

PLISSSSSSS!!!! pies umiera!!!! POMÓŻMY MU!!!!

Posted

:-(O rany ........grubiutki to On nie był ale miał ciałko normalnego szczupłego wybieganego psiaka ....a teraz to szkielet powleczony skórą :placz::placz::placz:

On wtedy podchodził do Mnie do kraty i pozwolił po pyszczku się dotykać ale jedzenia z ręki nie chciał :shake:

Posted

kradnij ;)

dla porównania wrzuce foty z 5 marca- dzień po przywiezieniu do schronu ...już wtedy kulił sie w rogu:-( NIE JADŁ!! miałam nadzieje że deprecha minie....:placz::placz: NIESTETY!!!!!!!!!!
:placz:

5.03.08

DZIŚ... 11 DNI PóźNIEJ: 16.03.08:-(

[SIZE=5]ZA KOLEJNE 10 DNI PSA JUż MOżE NIE BYć WśRóD żYWYCH :placz::placz:

Posted

Potrzebny mu DOM na wczoraj, w kojcu nie ma możliwości karmienia go osobno, a sam nie chce jeść. Zamknięcie go w izolatce może pogłębić depresję. Co zrobić?

Posted

rany:-(..on ma takie piekne oczy:-(
wydaje mi sie ze to wynik kupowania modnych psow na bazarze. Piesek pewnie mial byc beaglem:shake:...a ze wyrosl troszke inny to won za drzwi:placz:
Ludzie to potwory...a co czuja i jak mocno psiaki to widac na jego przykladzie:placz:

Posted

nie ma w tym zas....kichanym:roll: Jastrzębiu nic..... ani hotelików ani DT ani .:roll:.. ani nic :placz::placz::placz: musimy patrzeć jak psy biagają po ulicy lub marnieją w schronie :-(:-(