Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam ślicznego, rocznego długowłosego owczarka niemieckiego. Jest on niesamowicie towarzyski, kocha każdego człowieka, jak do rany przyłóż- w szczególności on lubi dzieci-gdy je widzi, mało nie zsika się ze szczęścia:cool3:. Gdy wychodzimy na spacery, część osób zachwyca się nim, a druga część wyklina mnie i szkaluje go za sam jego wygląd. Ostatnio dochodzi u nas do dziwnych zdarzeń-dwa miesiące temu ktoś próbował włamać nam się do domu i ukaraść Barona:crazyeye:, a trzy tygodnie temu ktoś USIłOWAł OTRUć MI PSA! :angryy::shake:
Czy ludzie mieszkający w waszej okolicy też są tacy niesamowicie okrutni?
Ledwo dałam radę pieska uratować. Komuś wybitnie nasz pies nie pasuje.

Posted

zlodzieje i ludzie...niezbyt zdrowi psychicznie ,ktorzy truja psy i inne zwierzeta niestety istnieja.przykro mi ze trafilo to na twojego psa.:shake:.ludzie sa okrutni.araczej bezmyslnie sgocentryczni.taki gatunek.:cool1:

Posted

ojj sa ludzie i ludzie... moj jest spostrzegany zcesto jako agresywny wielki pies niebezpieczny dla otoczenia dlatego, ze np warknie na suke sasiadow, ktora puszczona luzem biegnie do mojej malej suczy i ja atakuje doslownie... ale to moj peisek jest zly bo warknal na suke w obronie swojej wlasnej suczy..

zabezpiecz dom a psiaka pilnuj bardzo...

Posted

pytanie z innej beczki: czy ktoś pomógłby mi wstawić zdjęcie do galerii, bo mimo stosowania się do rad w instrukcji to i tak zdjęcie mi nie wchodzi.
A co do tematu: mam małe przypuszczenia w stosunku do tego, kto usilnie stara się mi psa sprzątnąć. Gdy ktoś mi pomoże wstawić zdjęcie, to pochwale się moim szatanem.:diabloti:

Posted

karolina i baron napisał(a):

Czy ludzie mieszkający w waszej okolicy też są tacy niesamowicie okrutni?
Ledwo dałam radę pieska uratować. Komuś wybitnie nasz pies nie pasuje.

Ja moją dobkę też ledwo odratowałam:angryy: sukę, która normalnie waży 34kg regularnym podtruwaniem "odchudzonoł" do 18kg:motz::motz::motz:w dodatku okazało się, że zrobił to osobnik do którego mieliśmy zaufanie i zostawialiśmy czasem stado pod jego opieką:wallbash:

Posted

Ja to niestety przerabiałam 12 lat temu -sąsiadka dała Nerowi kiełbachę z czymś ,dobrze,że zauważyłam w porę i Nero nie zjadł całości,ale i tak się pochorował i były kroplówki ..
Potem nauczył się ,ze tylko pani daje jeść i tylko ode mnie bierze jedzenie ..ludzie są okrutni :(

Posted

właśnie dużo ludzi tratuje duże psy, jak za agresywne, od których się trzeba trzymać z daleka.. u mnie to nie jest takie widoczne, bo mieszkam na .. przedmieściu xD (czyt. wsi) i na spacerach mijam bardzo mało ludzi, ale tylko znajomi pogłaszczą go, albo przejdą koło nas normalnie a nie robią koło.. chociaż często spotykam się z ludźmi mówiącymi 'jaki ładny piesek, ile ma?' albo coś takiego ^^
ale od koleżanek i z widzenia wiem, że jak matka a dzieckiem zobaczy onka, a nie daj boże bernardyna czy leośka, to idzie drugą stroną chodnika, bo przecież takie wielkie psy to nie bezpieczne..
ludzie są różni..
Pilnuj swojego pieska.. u mnie na szczęście nie spotkałam się z czymś takim, ale tam gdzie jeździmy na ferie koleżance otruto już dwa psy.. a to był nie duże kundelki, które nikomu nie przeszkadzały.. nie wiem o co tym ludziom chodzi..

A co do zdjęcia :
Wchodzisz na tinypic.com albo inny program do hostowania zdjęcia(imageshack.us, fotosik ..)
wybierasz zdjęcie i klikasz w 'prześlij teraz'(w przypadku tinypic)
po chwili dłuższej lub krótszej, zależy od wielkości zdjęcia po prawej wyskakuje miniaturka fotki, klikasz w nią, pojawia się zdjęcie, a obok niej różne kody, kopiujesz ten ostatni o nazwie: 'Bezpośrednie łącze na potrzeby układów' i wklejasz go w okienko jakie się pojawi po kliknięciu na ten mały obrazeczek z góra, który jest u góry nad każdym postem :) tylko uważaj żeby nie było wpisane dwa razy http:// bo wtedy foto się nie wyświetli ^^ i nie wstawiaj za dużych zdjęć, najlepiej zmniejsz przed hostowaniem
jak jeszcze jakoś mogę pomóc to pisz :)

• 2 weeks later...