Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pan Wiesław Boryczko. Szukałam ale w wyszukiwarce wyskakuje mi tyko pani Boryczko. Będę wdzięczna za wszelkie opinie i wiadomości tu lub na pw, szczególniej od osób wystawiających ozdóbki i tego sędziego.

Acha wiem tylko, że nie lubi wstawać zza stolika.

Posted

Han Sharn napisał(a):
Pan Wiesław Boryczko. Szukałam ale w wyszukiwarce wyskakuje mi tyko pani Boryczko. Będę wdzięczna za wszelkie opinie i wiadomości tu lub na pw, szczególniej od osób wystawiających ozdóbki i tego sędziego.

Acha wiem tylko, że nie lubi wstawać zza stolika.

Han to co ja się dowiedziałam to ci już napisałam na PW :)
Ja również przyłączam się do prosby o wieści o sędziu Wiesławie Boryczko :D

Posted

Pan Boryczko nie wstaje od stolika bo jest chyba chory( biodro?), bo chodzi z laska. Poza tym, co widzialam to dosc dlugo sedziuje. Mnie nigdy nie ocenial, ale zdazylo sie, ze juz byly grupy a on jeszcze sedziowal. Ale sprawia wrazenie sympatycznego.

• 7 months later...
  • 2 weeks later...
Guest Lotty
Posted

Mojego psa ( pekińczyk) ten sędzia oceniał 2 razy. Zwraca szczególną uwagę na budowę psa i ruch oraz prawidłowość zgryzu i jakość szaty.

Posted

a w ten sposob ten sedzia sprawdza zgryz :evil_lol:
[url]http://www.nowytarg07.jpg.pl/?257821,21169,513851[/url]
oczywiscie sedzia to ten co siedzi na krzesle :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='MartaReksKiwi']a w ten sposob ten sedzia sprawdza zgryz :evil_lol:
[URL]http://www.nowytarg07.jpg.pl/?257821,21169,513851[/URL]
oczywiscie sedzia to ten co siedzi na krzesle :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]

W Jarosławiu odległość wzrosła. :cool3:

Posted

Nie wiem jak w innych rasach ale u grzywek w ruchu podstawą jest zadarty do góry ogon :cool3: choć nie jest to we wzorcu koniecznością.
Przy bieganiu trzeba zwrócić uwagę czy sędzia wogóle patrzy bo można tak biegać do usra..... śmierci. :diabloti:

• 3 months later...
Posted

Po ostatniej wystawie wrażenia z sędziowania mam niestety tylko negatywne. Sędziował dwa moje psy (w odstępie roku) i chyba kompletnie nie zna wzorca bo pies z wadą zgryzu dostał u niego doskonałą ale suka dużo lepsza bdb. Sęk w tym, że u tego pana zamiast wzorca liczy się tylko i wyłącznie podniesiony ogonek i na tym piesek się kończy. Masz ogon w górze, masz dosk.
Nie maca, zgryz ogląda z daleka, nabiegać się trzeba dużo i bez sensu.
Opis , krótki i lakoniczny i nic nie dający.
No słowem więcej się z tym panem nie spotkamy .

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Light of Shin-Ra napisał(a):
Po ostatniej wystawie wrażenia z sędziowania mam niestety tylko negatywne. Sędziował dwa moje psy (w odstępie roku) i chyba kompletnie nie zna wzorca bo pies z wadą zgryzu dostał u niego doskonałą ale suka dużo lepsza bdb.
No słowem więcej się z tym panem nie spotkamy .

Moja ocena tylko z obserwacji. Nie wiem czy bardziej on nie zna wzorca rasy czy jego asystentka na dzisiejszej wystawie :shake:.

Posted

Z 10 lat temu, na poczatku mojej przygody z wystawami ,moja sunia u niego dostała ocene bdb...uzasadnienie: brak rozeznania w pokazywaniu zębów:evil_lol:, mógłby spoko już iść na emeryturkę

• 6 months later...
Posted

Byliśmy sędziowani przez tego Pana w Inowrocławiu.
Psa nie dotyka, zęby pokazuje się samemu. Opisy są raczej krótkie, większość o podobnej treści. Na ringu było małe zamieszanie, mianowicie najpierw Pan wybrał BOB'a, a potem dopiero wybierał NJwR. Nie ustawia na lokatach.
Odnoszę wrażenie, że zwraca uwagę na głowę (przy ustawianiu prosi też o ustawienie głową do Niego), wystawianie (mówił, że im lepiej pokażemy psa i jego anatomię, tym lepszą da ocenę).