Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się czy trafiłam na dobry temat ale mam taką nadzieję. Chodzi o jazdę samochodem. Ponieważ mamy domek letniskowy to jeździmy co roku autem i każde miejsce w samochodzie jest zajęte, cały bagażnik jest zapchany. Trzeba będzie przewieść psa (małego) i zastanawiam się czy można go przewieść na kolanach, podróż jest godzinna. A psu na pewno będzie gorąco. Więc co można zrobić żeby go przewieść tak żeby było mu najwygodniej i najbezpieczniej dla kierowcy, żeby nie zaczął się wyrywać.

Posted

Pytanie co na to policja - potrafią ścigać za brak pasów dla psa.
I co w razie ewentualnego wypadku - pies wypadnie z rąk i przeleci przez cały samochód, może i przez przednią szybę. Moim zdaniem niebezpieczne.
Najszczuplejsze osoby niech jadą z tyłu i ścisną się na tyle żeby posadzić psa + wpiąć go w pas.

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Pytanie co na to policja - potrafią ścigać za brak pasów dla psa.
I co w razie ewentualnego wypadku - pies wypadnie z rąk i przeleci przez cały samochód, może i przez przednią szybę. Moim zdaniem niebezpieczne.
Najszczuplejsze osoby niech jadą z tyłu i ścisną się na tyle żeby posadzić psa + wpiąć go w pas.

Popieram... jeśli pies jest mały można przyczepić pas i posadzić go na tylnym siedzeniu, a kilka rzeczy upchnąć w bagażniku czy położyć wyżej na siedzeniu. Nikt na tym nie ucierpi, tym bardziej portfel :) My jeździmy na mazury (3 godziny) z psem w bagażniku i pasażerami. Jeśli dobrze się rozplanuje można bez problemu spędzić podróż.

Posted

Chodzi o to że nie ma miejsca na tyle. Jest pięć siedzeń i pięć zajętych. A o portfel to mi nie chodzi. Chyba będzie trzeba zrobić twa obroty, no ale i tak dziękuje za pomoc.

Posted

A może jakiś mały transporter lub klatka upchana między czyimiś nogami:cool3: (na przykład osoby jadącej z kierowcą z przodu). Jeśli przyzwyczaisz pieska do niego, stanie się ona zaciszną norą dla Twojego futrzaka. Wydaje mi się to bezpieczniejsze niż trzymanie pieska na kolanach bez zapiętych pasów.

Posted

godzinna podróż, nie walcz tylko spokojnie obróc dwa razy, ludzi rozplanuj też na dwa razy przewieźć i będzie dla wszsytkich lepiej.