ULKA12 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Miałam dzisiaj telefon w sprawie psiaka. Pani dosyć konkretna muszę tylko dowiedzieć się jak on reaguje na dzieci. I mam problem, bo, żadnych wolnych dzieci nie posiadam a wątpię aby mi ktoś swoje pożyczył:evil_lol: Quote
ANETTTA Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 aaaaaaaaaaaaa no problem a masz tel do byłego wlacciela ..moze on mial dzieci ....pogadaj z nim skoro do ludzi lagodny to ja bym sie sklaniała ku jego ogolnej łagodnoci no ale zawsze jest to ale Quote
ULKA12 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 No niestety:shake: Rozmawiałam z byłym posiadaczem (właścicielem nie śmiem go nazwać) psa. On nigdy nie miał kontaktu z dziećmi. To pies starszej pani, która teraz nie jest w stanie go dalej trzymać więc oddała go synowi, ten oddał go do schroniska:mad:. Pies lubi się bawić, więc nawet niechcący mógłby coś zrobić. ze schroniska wiem, że to raczej typ dominujący. Gdyby te dzieci miały tak około 15 lat to mógłby być, ale one są za małe a pies jest za duży aby ryzykować. Szukamy dalej Quote
TYGRYS-ica. Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 nie moge uwierzyc jak ktos moze oddac bernardyna do schroniska bo duzo je :angryy: ja sama mam mixa bernardyna i tez je baaardzo duzo ale to wystarczy wiekszy obiad gotowac i po klopocie :evil_lol: trzymam kciuki za dobry domek dla psiaka ;) Quote
ANETTTA Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:szkoda domku ...........kurcze wiesz benio duzy ale czy zrobiłby krzywde dzieciom no nie wiem ....te psy sa takie towarzyskie ..kochane ...ale rozumiem cie .... Quote
ULKA12 Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Szkoda, szkoda. Ale pani ciągle szuka bernardyna więc gdyby ktoś jakiegoś miał a byłby on sprawdzony w stosunku do dzieci to dajcie znać. Tylko to musi być naprawdę pewny pies. A za tego naszego ja nie mogę gwarantować. Quote
Marka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Anettta - dzięki za info! Pies jest na stronie adopcyjnej bernardynów - rzućcie okiem czy info jest OK. Mam nadzieję, że znajdzie ODPOWIEDZIALNY dom. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 ANETTTA napisał(a)::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:szkoda domku ...........kurcze wiesz benio duzy ale czy zrobiłby krzywde dzieciom no nie wiem ....te psy sa takie towarzyskie ..kochane ...ale rozumiem cie .... mimo ze sa taki przyjazne to problem w tym ze duze. nawet niechcacy mogl by cos zrobic malemu dziecku wiec lepiej nie ryzykowac ;) Quote
ULKA12 Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Ciągle szukamy domu. :-( A u nas zima wróciła. :angryy: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 a domku ani widu ani slychu a bernio siedzi i czeka .... Quote
ULKA12 Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 Podobno była w schronisku jakaś osoba, której bardzo się spodobał ten bernardyn. Nic więcej o niej nie wiem oprócz tego, że to kobieta i przywoziła do schroniska jakąś żywność. Może pojawi się po świętach. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 ULKA12 napisał(a):Podobno była w schronisku jakaś osoba, której bardzo się spodobał ten bernardyn. Nic więcej o niej nie wiem oprócz tego, że to kobieta i przywoziła do schroniska jakąś żywność. Może pojawi się po świętach. mijemy nadzieje ze sie pojawi i ze jest odpowiedzialna i ze wroci do domku razem z bernardynkiem :evil_lol: Quote
ULKA12 Posted March 21, 2008 Author Posted March 21, 2008 A tak wogóle. To WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W TE śWIęTA. Jeśli ktoś ich nie obchodzi to też wszystkiego najlepszego. Aby ludzie tacy jak my nie mieli co robić. A dogomania zamieniła się w jeden wielki wątek metamorfoz. Tego sobie i innym życzę:lol: Quote
ANETTTA Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 wszystkiego najlepszego zdrowych wesolych ...swiat ...spokojnych Marka a TY nie masz jakiegos benia przyjazdnego dzieciom ...... Quote
ANETTTA Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 hoooopaj hooopaj do domku Ula czy ta chetna osoba mieszka gdzies niedaleko moznaby sprubowac ...aby przyszła z dzieckiem do schroniska ...i jak pies bedziereagował ....nie kazdy duzy pies robi krzywde a mam kolejne bidulki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9756858#post9756858 az 2 zapraszam na watek Quote
TYGRYS-ica. Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 ANETTTA napisał(a):Ula czy ta chetna osoba mieszka gdzies niedaleko moznaby sprubowac ...aby przyszła z dzieckiem do schroniska ...i jak pies bedziereagował ....nie kazdy duzy pies robi krzywde moze to i nie taki glupi pomysl zakladajac oczywiscie ze ta pani mieszka gdzies w okolicy :roll: Quote
ANETTTA Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Ula a moze trzeba sprubowc ........................:-( Quote
ULKA12 Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Niestety. Ta pani mieszka w okolicach Opola. gdyby była bliżej to oczywiście nie byłoby problemu. Po cichu liczę na tą osobę co wozi jedzenie, może dotrzyma słowa. Ale ja jej osobiście nie znam i nie wiem co to za człowiek. ale tak sobie myślę, że skoro przywozi jedzenie to chyba lubi zwierzęta. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 skoro im pomaga to na pewno musi je lubic. ale nie rozumiem ... liczysz na ta osobe tzn. ze myslisz ze moze ta osoba wezmie bernardynka?? Quote
ULKA12 Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Pracownicy schroniska mi o niej mówili, więc jak się pojawi to pewnie jej psa wydadzą. No chyba, że ja wcześniej znajdę kogoś sprawdzonego, ale jak na razie odbieram głupie telefony, jeden pan szukał psa na łańcuch:angryy: Quote
Recommended Posts