Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam kilka pytań odnośnie wystaw. Chciałabym się wybrać na wystawę do Katowic 29.03.08r. była by to moja pierwsza wystawa. Byłabym tam tylko jako widz ;) Chciałam się dowiedzieć czy jeżeli nie jestem pełnoletnia (17lat) to muszę być z osobą dorosłą? Jaki jest koszt wstępu na wystawę?Czy można brać ze sobą aparat? No i gdzie dokładnie jest ta wystawa w Katowicach?

Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.

Posted

1) Oczywiście, że możesz przyjść sama
2) Niestety nie wiem ile kosztuje bilet
3) Aparat jest baaardzo mile widziany :-)
P.S. Fotki najlepiej (dużo) potem dać to tematu wystawy. Bardzo chętnie obejrzymy :-)
4) Miejsce wystawy: Hala Widowiskowo-Sportowa SPODEK,
Katowice, ul. Korfantego 35

Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń na wystawie

Posted

Ok już wszystko wiem, tylko jeszcze chciałabym się dowiedzieć o której się to odbywa? I jak długo trwa (w przybliżeniu)? I czy można mieć ze sobą psa (yorka) ?

Szczególne podziękowania dla Różyczka

Pozdro. :lol:

Posted

Skibka napisał(a):
Ok już wszystko wiem, tylko jeszcze chciałabym się dowiedzieć o której się to odbywa? I jak długo trwa (w przybliżeniu)? I czy można mieć ze sobą psa (yorka) ?

Szczególne podziękowania dla Różyczka

Pozdro. :lol:

co do brania pieska to jestem pol na pol, jezeli pies jest z rodowodem i bedzie wystawiany to owszem żeby sie oswoił, ale czy cie wpuszcza to nie wiem.
jezeli pies nie bedzie wystawiany badz nie ma rodowodu to po co go meczyc ;)

Posted

Madzia_K napisał(a):
My w ubiegłym roku byliśmy w Katowicach jako widzowie. Niestety nie wpuszczono nas z psem, mimo, że papierowy wraz z kompletem badań

To trudno nie zabiorę ze sobą Psa. Czy może mi ktoś powiedzieć o której mniej więcej zaczyna się ta wystawa i jak długo trwa? I czy opłaty za wstęp można zapłacić przy wejściu czy trzeba wcześniej zamówić.? :cool1:

Posted

Sędziowanie zaczyna się o 10:00. Możesz przyjść np. na 9:00 jeśli chcesz być wcześniej. Bilet kupujesz przy wejściu. Hmm, do kiedy trwa? sędziowanie chyba powinno się skończyć koło 15:00. Potem są konkurencje finałowe, które oczywiście też możesz obejrzeć :-). Z tego, co pamiętam i podejrzewam, że również w tym roku odbywają się różne pokazy, które warto zobaczyć. Będą zapowiadane jak coś.
Z psem lepiej, żebyś nie przychodziła :-)

Posted

Powiem szczerze, ze najwiecej psów bedzie w godzinach 10-12 :evil_lol: Potem zwykle jak ktoś nie wygrał to zmywa sie do domu i najczesciej kolo 14 jest tylko grupka finalistów, w kazdym razie jest zdecydowanie luzniej :)

Jeśli interesuja Cie jakies szczegolne rasy to warto sprawdzić na planie sedziowania kiedy i o ktorej godzinie sa dokladnie wystawiane ;)

Posted

Z psem niezgłoszonym na pewno nie wpuszcza - miejsca i tak jest malutko, a w tym roku jeszcze wiecej psów niz w ubiegłym. Na bilet ulgowy (6 zł) czasami trzeba miec potwierdzenie co do swojego wieku jak legitka, ale jak ja byłam to nie sprawdzali (rok temu miałam 17 lat ;) ).

Aparat oczywiscie baardzo mile widziany, ja zazwyczaj nie pytam włascicieli o zgode na zrobienie zdjecia, ale oczywiscie nie podchodze zbytnio blisko do psów i nie próbuje ich głaskać bez pozwolenia. Z tym, ze nigdy nie zdarzyło mi sie, by ktoś próbował ukraść mi coś, ale oczywiscie trzeba byc uwaznym.

Tak jak pisze Talagia, najwiecej psów jest od 10 do około 13, potem sie powoli coraz wiecej psów wykrusza. W sobote i w niedziele jest zdecydowanie wiecej psów, niz w piątek, który jest dniem pracującym w koncu. W niedziele bardzo warto zostać na finałach, niezapomniane przezycie i te psie pieknosci :loveu:

Na hali głównej są dwa ringi i obok ring z pokazani róznymi - psów ratowniczych, flyball, frisbee. Warto zajrzec i podglądnac ;) Na dole na zewnetrznym półkolu są sklepy. Jesli chcesz cos kupić, to wpadnij tuż przez 10 - sprzedawcy zazwyczaj juz maja wyłozony towar, ale jeszcze nie ma tłumów klientów. Albo po 14 ;) Na wyzszym półkolu są małe ringi. Jesli chcesz zwiedzic wszystkie zakątki, to dokładnie te półkole obejdz, jest mała salka w lewym rogu i kącik w prawym. Potem jest główna płyta. Stamtad mozna wyjść na podwórze i po lewej jest wejscie na lodowisko z kolejnymi ringami, a po prawej wejscie na hale gim z ringami. Jak widać, jest gdzie łazić i mozna sie pogubić :cool3:

Posted

Czasem warto zapytac właściciela o zgodę na zrobienie psu fotek. Wtedy pies ładnie się ustawi i można robić lepsze fotki, niz te z "ukrycia".

Posted

No,.. a poz atym mi jest tak jakoś milej, jak ktoś podejdzie i spyta, czy może zrobić zdjęcie, a nie jak ktoś pstryka bez pozwolenia.. czasem pies ma już dość, jest zmęczony i nie chce nad sobą migających fleszy, dobry moment też trzeba uchwycić, np na początku wystawy psy są w pełni sił, a pod koniec już są schodzone i zmęczone, więc gorzej pozują i w ogóle..

Posted

Ja nie za bardzo lubie pozowane zdjecia ;) a flasza nie uzywam praktycznie w ogóle. Z grzecznosci wypadałoby zapytac, ale robie to tylko jak jakis pies wpadnie mi "w oko", a tak to lece od jednej strony do drugiej, niemal w locie coś łapiąc.

Posted

Warto tez zobaczyc w jakim momencie jest wystawca, bo jesli za 5 min wchodzi na ring, szuka szczotek i wszystkim rzuca w powietrzu, a ktos nagle zaczepi i bedzie jeczał " czy moze pani mi ustawic psa do zdjecia???" :diabloti::diabloti:
Zabiłabym trymerem !!! Juz mialam taka sytuacje w Warszawie, ze szykowalam sie do wyjscia na ring, a tu mi z 5 osob "mozna zdjecie??", "moge pogłaskać???", "moze pani sie odsunąć?? bo zrobie mu zdjecie" i obskakują nas :-o

Super jak ktos spyta, ZAWSZE ustawie psa i takie tam pozujące sztuczki, jeśli ktoś o to poprosi, bo moje psiaki UWIELBIAJĄ publiczność :lol: :evil_lol: Ale jak zaczepi mnie w trakcie drogi na ring i wytrąci z "transu" :diabloti: Oj, nie recze za siebie :mad: ;););)

A tak na powaznie, to DUZO zdjec pstrykajcie ;)

Posted

A jeszcze jedno pytanie czy można robić sobie fotki z psem, czy właściciele na to pozwalają?
Czy tylko można fotografować psa tylko z właścicielem? :roll:

Posted

mysle, ze to zalezy tylko od danego wlasciciela i danego psa :)
na pewno wiele osob pozwoli sie fotografowac ze swoim psem :)

a ze ja w desperacji juz jestem to i tu napisze:
Pilnie szukam nadal transportu w piatek do Katowic dla mnie i psa- amstaff. Oczywiscie dokladam sie do kosztow.
Kontakt w tematach Katowic, na pw lub gg 9956498- mozna pisac nawet jak mnie nie ma.