Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuje z molosow:

Kopiuję jednego z postów wolontariuszki ze schronu w Katowicach - moze ktos da trochę ciepła temu starszemu psiakowi - przecież niewiele życia mu zostało, a to schronisko często usypia psy - ostatnio uśpili ślicznego owczarka i drugiego psa bo "Pierwszy był potwornie wychudzony, a drugi też był chudy (ale nie jakoś mocno), pogryziony i miał paskudny stan zapalny oczu."

No i o samym psie:

6-letni, potężnie zbudowany pies. Pies jest duży, masywny i silny. Bardzo zdystansowany. W schronisku twierdzą, że agresywny - wszyscy bali się założyć mu obrożę (ma przyznany numer, ale nie ma obroży na szyi). Jednak kiedy wreszcie podszedł do kraty boksu i stanął bokiem widać było, że moje drapanie go po boku sprawia mu wyraźną przyjemność. Co prawda nie okazywał tego jakoś wylewnie, ale nie było w nim cienia agresji.
Jego numer to 173/08. Siedzi w boksie 828. Z towarzyszem, też samcem, nie wchodzi w konflikty.

Fizycznie nie jestem w stanie pomoc, gdybym byla w PL pewnie dlugo bym sie nie zastanawiala. CC to wspaniale, wierne psy... jak mozna pozbywac sie tak oddanego przyjaciela??

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Fur po co mi to przyslalas? oj, Kochana jak ja bede teraz spala

moja Hexa 2 mce temu tez tak siedziala

CC zadko okazuja pozytywne emocje wobec obcych, to nie oznacza jednak, ze sa agresywne :shake:

trzeba cos myslec

Posted

kurcze tak mysle gdzie go zabrac
gdyby znajomy sie zgodzil moglabym go zabrac do niego do kojca - musialabym z nim pogadac i trzeba by zalatwic karme

Fur wiesz czy bedzie jakis problem zeby go wyciagnac?

Posted

GameBoy napisał(a):
gdyby znajomy sie zgodzil moglabym go zabrac do niego do kojca - musialabym z nim pogadac i trzeba by zalatwic karme

Niestety nic nie wiem na chwile obecna..... staram sie skontaktowac z osoba ktora go wypatrzyla, mysle ze ona bedzie najbardziej zorientowana.

Wyslalam kilka maili...zobaczymy moze cos sie ruszy...

Posted

GameBoy napisał(a):
CC zadko okazuja pozytywne emocje wobec obcych, to nie oznacza jednak, ze sa agresywne :shake:
Pracownicy twierdzą, że pies jest agresywny, bali się założyć mu obrożę (żeby ich nie ugryzł). Ale myślę, że nie jest tak źle. Na pewno pies jest zestresowany warunkami schroniskowymi, może reaguje nerwowo, ale na agresywnego nie wygląda.

GameBoy napisał(a):
Pogadaj ze znajomym :).

GameBoy napisał(a):
Myślę, że nie powinno być problemu. Jak będzie dla niego lokum i będzie transport to można go brać!

GameBoy napisał(a):
on nie jest starszy :oops:?
Też mi sią tak wydaje, ale wet w schronie ocenił go na 6 lat.

Posted

No moja cc tez by byla agresywna i napewno pokazalaby nie raz zabki w takich warunkach... to psy z dystansem do obcych, nie lubia kontaktu z ludzmi spoza rodziny, dodajmy do tego warunki w jakchich przebywa, stres...ehhh

GB kiedy bedziesz znala odpowiedz??

Kela napisala:
Dwie dziewczyny z ,,molosów,, mają do niego jutro pojechać.Jest w zamiarze zabranie go do hotelu, ma być podany nr. konta dla niego jak tylko dziewczyny ustalą co z nim i kiedy można go ze schronu zabrać...

Posted

maciaszek napisał(a):
Jutro to znaczy w niedzielę? W niedzielę schronisko jest nieczynne...

a nikogo w niedziele nie ma ?? bo u nas to wiem że w niedziele sporo ludzi podjeżdża do schronu po psy ...

Posted

Alicja napisał(a):
jest 15 :kciuki:

Ja juz sie gubie:oops:

No to trzymamy kciuki i czekamy na wiesci...

Jesli dziewczynom uda sie go wyciagnac bedzie potrzebna kasa na hotelik... ale poczekajmy a sie odezwa...

Posted

GameBoy napisał(a):
mogę się dzis wieczorem do niego przejechać, ale muszę mieć więcej info nt psa z powodów, które Ci wczoraj podalam na gg Fur

Najlepiej bedzie jak poczekamy i zobaczymy co dziewczyny z molosow zrobily i jakie maja plany.