furciaczek Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Kopiuje z molosow: Kopiuję jednego z postów wolontariuszki ze schronu w Katowicach - moze ktos da trochę ciepła temu starszemu psiakowi - przecież niewiele życia mu zostało, a to schronisko często usypia psy - ostatnio uśpili ślicznego owczarka i drugiego psa bo "Pierwszy był potwornie wychudzony, a drugi też był chudy (ale nie jakoś mocno), pogryziony i miał paskudny stan zapalny oczu." No i o samym psie: 6-letni, potężnie zbudowany pies. Pies jest duży, masywny i silny. Bardzo zdystansowany. W schronisku twierdzą, że agresywny - wszyscy bali się założyć mu obrożę (ma przyznany numer, ale nie ma obroży na szyi). Jednak kiedy wreszcie podszedł do kraty boksu i stanął bokiem widać było, że moje drapanie go po boku sprawia mu wyraźną przyjemność. Co prawda nie okazywał tego jakoś wylewnie, ale nie było w nim cienia agresji. Jego numer to 173/08. Siedzi w boksie 828. Z towarzyszem, też samcem, nie wchodzi w konflikty. Fizycznie nie jestem w stanie pomoc, gdybym byla w PL pewnie dlugo bym sie nie zastanawiala. CC to wspaniale, wierne psy... jak mozna pozbywac sie tak oddanego przyjaciela?? Quote
GameBoy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Fur po co mi to przyslalas? oj, Kochana jak ja bede teraz spala moja Hexa 2 mce temu tez tak siedziala CC zadko okazuja pozytywne emocje wobec obcych, to nie oznacza jednak, ze sa agresywne :shake: trzeba cos myslec Quote
Alicja Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Psiaczku w górę ....cholerka nie mogę pomóc :placz::placz::placz: Quote
akucha Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 6 lat, to jaki on starszy? W sile wieku pies, tylko przybity pobytem w schronisku. Piękny jest. Quote
GameBoy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 kurcze tak mysle gdzie go zabrac gdyby znajomy sie zgodzil moglabym go zabrac do niego do kojca - musialabym z nim pogadac i trzeba by zalatwic karme Fur wiesz czy bedzie jakis problem zeby go wyciagnac? Quote
furciaczek Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 GameBoy napisał(a):kurcze tak mysle gdzie go zabrac gdyby znajomy sie zgodzil moglabym go zabrac do niego do kojca - musialabym z nim pogadac i trzeba by zalatwic karme Fur wiesz czy bedzie jakis problem zeby go wyciagnac? Niestety nic nie wiem na chwile obecna..... staram sie skontaktowac z osoba ktora go wypatrzyla, mysle ze ona bedzie najbardziej zorientowana. Wyslalam kilka maili...zobaczymy moze cos sie ruszy... Quote
GameBoy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Fur jak bedziesz wiedziala cos wiecej daj znac...bede blagala kuzyna moze sie zgodzi wcisnac go w kojec - zobaczymy Quote
GameBoy Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 ok to ja bede czekala i pogadam jutro z Piotrem on nie jest starszy :oops:? Quote
maciaszek Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 GameBoy napisał(a):CC zadko okazuja pozytywne emocje wobec obcych, to nie oznacza jednak, ze sa agresywne :shake:Pracownicy twierdzą, że pies jest agresywny, bali się założyć mu obrożę (żeby ich nie ugryzł). Ale myślę, że nie jest tak źle. Na pewno pies jest zestresowany warunkami schroniskowymi, może reaguje nerwowo, ale na agresywnego nie wygląda. GameBoy napisał(a):kurcze tak mysle gdzie go zabrac gdyby znajomy sie zgodzil moglabym go zabrac do niego do kojca - musialabym z nim pogadac i trzeba by zalatwic karmePogadaj ze znajomym :). GameBoy napisał(a): Fur wiesz czy bedzie jakis problem zeby go wyciagnac?Myślę, że nie powinno być problemu. Jak będzie dla niego lokum i będzie transport to można go brać! GameBoy napisał(a):on nie jest starszy :oops:?Też mi sią tak wydaje, ale wet w schronie ocenił go na 6 lat. Quote
Ola164 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 W góre! Może jeszcze ktos pokocha taką ślicznote :loveu::( Quote
furciaczek Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 No moja cc tez by byla agresywna i napewno pokazalaby nie raz zabki w takich warunkach... to psy z dystansem do obcych, nie lubia kontaktu z ludzmi spoza rodziny, dodajmy do tego warunki w jakchich przebywa, stres...ehhh GB kiedy bedziesz znala odpowiedz?? Kela napisala: Dwie dziewczyny z ,,molosów,, mają do niego jutro pojechać.Jest w zamiarze zabranie go do hotelu, ma być podany nr. konta dla niego jak tylko dziewczyny ustalą co z nim i kiedy można go ze schronu zabrać... Quote
maciaszek Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Jutro to znaczy w niedzielę? W niedzielę schronisko jest nieczynne... Quote
Alicja Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 maciaszek napisał(a):Jutro to znaczy w niedzielę? W niedzielę schronisko jest nieczynne... a nikogo w niedziele nie ma ?? bo u nas to wiem że w niedziele sporo ludzi podjeżdża do schronu po psy ... Quote
furciaczek Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 maciaszek napisał(a):Jutro to znaczy w niedzielę? W niedzielę schronisko jest nieczynne... Jesli dzisiaj jest 15 to Basia z kolezanka jada dzisiaj... Quote
Alicja Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 furciaczek napisał(a):Jesli dzisiaj jest 15 to Basia z kolezanka jada dzisiaj... jest 15 :kciuki: Quote
furciaczek Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 Alicja napisał(a):jest 15 :kciuki: Ja juz sie gubie:oops: No to trzymamy kciuki i czekamy na wiesci... Jesli dziewczynom uda sie go wyciagnac bedzie potrzebna kasa na hotelik... ale poczekajmy a sie odezwa... Quote
GameBoy Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 mogę się dzis wieczorem do niego przejechać, ale muszę mieć więcej info nt psa z powodów, które Ci wczoraj podalam na gg Fur Quote
furciaczek Posted March 15, 2008 Author Posted March 15, 2008 GameBoy napisał(a):mogę się dzis wieczorem do niego przejechać, ale muszę mieć więcej info nt psa z powodów, które Ci wczoraj podalam na gg Fur Najlepiej bedzie jak poczekamy i zobaczymy co dziewczyny z molosow zrobily i jakie maja plany. Quote
Alicja Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 .....a na pewno miały być dziś ??...rany julek ....nie lubiam ciszy Quote
Recommended Posts