Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Było ciepło, a na dodatek masa ludzi. Bo w Cieszynie trwa Oktoberfest i to w pobliżu naszej "plaży". Zdjęcia robione pod światło i są jakie są...
Nie mogła psa puścić bo po naszej stronie był jamnik, o którym napisze potem, a po drugiej stronie jakiś spaniel. Także zbyt duże ryzyko było.

Posted

No to pies miał rozrywkę ... Nie to co moja... Jej rozrywka na dworze ? Machająca się torebka razówka... U ans to daleko do jeziorka i żadnego miejsca nie ma żeby z psem gdzieś pójść...

Posted

Hej ! :multi:
Widziałam Wasz agilitowy filmik!
Fajnie, super, podoba mi się , zwłaszcza samolot przed slalomem! :loveu:
My mamy problem właśnie z tym - z samolotami i zmianami za psem (na hopkach, na innych przeszkodach jest OK) - mój pies jak widzi, że się zatrzymuje to również to robi i jeszcze na mnie szczeka :lol: :roll:
Pisałaś, że macie problem z nakręcaniem. Na filmiku nie ma głosu więc nie wiem czy Ty coś do niego mówisz oprócz komend na przeszkody? Musisz ciąąągle do niego gadać nakręcajacym głosem 'Marley Marley Marley go go go dawaj dawaj jeee' itd :evil_lol: Wiem bo też mieliśmy taki problem (dlatego jak ogladam moje filmiki z zawodów to zawsze wylaczam dzwiek :evil_lol:). No i więcej się ruszaj. Jak będziesz bardziej dynamiczna to i Twój pies się ożywi!
To tylko taka rada od laika :wink:

Czekam na foteczki :razz:

edit. o , juz są :D

Posted

Domka_Czika napisał(a):
No to pies miał rozrywkę ... Nie to co moja... Jej rozrywka na dworze ? Machająca się torebka razówka... U ans to daleko do jeziorka i żadnego miejsca nie ma żeby z psem gdzieś pójść...

No miał rozrywkę miał:)
Bzikowa napisał(a):
Hej ! :multi:
Widziałam Wasz agilitowy filmik!
Fajnie, super, podoba mi się , zwłaszcza samolot przed slalomem! :loveu:
My mamy problem właśnie z tym - z samolotami i zmianami za psem (na hopkach, na innych przeszkodach jest OK) - mój pies jak widzi, że się zatrzymuje to również to robi i jeszcze na mnie szczeka :lol: :roll:
Pisałaś, że macie problem z nakręcaniem. Na filmiku nie ma głosu więc nie wiem czy Ty coś do niego mówisz oprócz komend na przeszkody? Musisz ciąąągle do niego gadać nakręcajacym głosem 'Marley Marley Marley go go go dawaj dawaj jeee' itd :evil_lol: Wiem bo też mieliśmy taki problem (dlatego jak ogladam moje filmiki z zawodów to zawsze wylaczam dzwiek :evil_lol:). No i więcej się ruszaj. Jak będziesz bardziej dynamiczna to i Twój pies się ożywi!
To tylko taka rada od laika :wink:

Czekam na foteczki :razz:

edit. o , juz są :D

1. Co do samolotu to jakoś tak sam wyszedł bo przed slalomem kazałam mu mnie obiec tak jak przy frisbee i teraz bez obiegania ładnie robi samolot.
2. Co do zatrzymywania, M to pies, który sam nic robić nienawidzi, wszystko musi być razem więc dla niego najlepiej żeby ciągle biegło obok. Ale przecież tak sie nie da. Dlatego musimy ćwiczyć wysyłanie do przeszkody drugiej bo z pierwszą nigdy nie ma problemu. Już nawet wiem jak to zrobie;)
3. Za bardzo nie ma miejsca na mój ruch, nie mam się jak ruszyć. A co do wrzeszczenia to jak jest kiedy to wołam dawaaaaaaaj... ale czasami nie mam czasu bo musze powiedzieć: hop, hop, koło, slalooooom i między komendami nie zawsze coś się mieści. Ale jak mi się udaje to wołam:) Na zabawke też mamy słabe nakręcenie, chociaż kiedyś było gorzej...