Kinia Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Kaja10014 napisał(a):Obieganie tyczek to tak w zasadzie do czego potrzebne? Do agility? Tak;) Oprócz tego żeby zmęczyć psa. Ale eMosławowi bardzo pomaga, ładnie to "przenosi" na agility i zdecydowanie ładniej biega ciasne torki. Poza tym mogę popróbować różnego typu prowadzenie;) Quote
kajkoowa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kinia napisał(a):Tak;) Oprócz tego żeby zmęczyć psa. Ale eMosławowi bardzo pomaga, ładnie to "przenosi" na agility i zdecydowanie ładniej biega ciasne torki. Poza tym mogę popróbować różnego typu prowadzenie;) A jak go tego uczysz? Sopel tam wie, że jak leci prosto na hopke to trzeba przeskoczyć a potem staje i o co kaman :D Quote
Kinia Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Kaja10014 napisał(a):A jak go tego uczysz? Sopel tam wie, że jak leci prosto na hopke to trzeba przeskoczyć a potem staje i o co kaman :D Obiegania? Najpierw po jednej tyczce z każdej strony i dodaję komendę, uczyłam naprowadzając, a potem jakoś samo wchodzi takie obieganie większej ilości:) Quote
kajkoowa Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kinia napisał(a):Obiegania? Najpierw po jednej tyczce z każdej strony i dodaję komendę, uczyłam naprowadzając, a potem jakoś samo wchodzi takie obieganie większej ilości:) Czyli jak ma tyczkę po lewej musi wbiec w przeszkodę po lewej, jak ma tyczkę po prawej musi wbiec po prawej, tak? Quote
Asiaczek Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Kinia'] Zapraszam na kolejny film;) http://www.youtube.com/watch?v=V8xJoVz8ImA Nooo, pięknie Wam idzie to obieganie:) I z jaką łatwością i radością psiak to robi:) I piłeczka w nagrodę:) Pzdr. Quote
misia93 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ładnie wychodzi eMośkowi to obieganie ;) filmik rewelacyjny ale gdzie jakieś zdjęcia :mad::evil_lol: Quote
Kinia Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Kaja10014 napisał(a):Czyli jak ma tyczkę po lewej musi wbiec w przeszkodę po lewej, jak ma tyczkę po prawej musi wbiec po prawej, tak? Eeeeee nie wiem, tzn ja tego tak nie przekładam. Po prostu ma obiegać to co mu pokazuję, to poprawia moje pokazywanie, a jemu ruch przy ciasnych skrętach i czytanie moich ruchów. Asiaczek napisał(a):Nooo, pięknie Wam idzie to obieganie:) I z jaką łatwością i radością psiak to robi:) I piłeczka w nagrodę:) Pzdr. Dzięki:) misia93 napisał(a):Ładnie wychodzi eMośkowi to obieganie ;) filmik rewelacyjny ale gdzie jakieś zdjęcia :mad::evil_lol: Zdjęć oczywiście nie mam, co jest normą w tej galerii szczególnie w okresie zimowym... Quote
Kinia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 eMosiek wspierający WOŚP pozdrawiamy! Quote
Ania :) Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jak fajnie wygląda :D Dobrze, że Andy się nie ślini :):):) Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 O, jacie, ale obklejony:) A duzo uzbieraliście? Pzdr. Quote
misia93 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Z taki psem to pewnie dużo! ;) Ale eMośkowi ślinka cieknie, ja już u swojego zauważam takie objawy, szczególnie przed jedzeniem :lol: Quote
Daga&Maks Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 świetnie wygląda z tymi serduszkami :D Quote
Kinia Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Ania :) napisał(a):Jak fajnie wygląda :D Dobrze, że Andy się nie ślini :):):) No co Ty?! przecież ślinka to tylko zaleta:D Marzenuś napisał(a):No ładny wolontariusz ;) dzięki Asiaczek napisał(a):O, jacie, ale obklejony:) A duzo uzbieraliście? Pzdr. My tylko przyciągaliśmy ludzi, nie zbieraliśmy;) misia93 napisał(a):Z taki psem to pewnie dużo! ;) Ale eMośkowi ślinka cieknie, ja już u swojego zauważam takie objawy, szczególnie przed jedzeniem :lol: hahaha za niedługo zobaczysz przez większość dnia;) dagaa111 napisał(a):świetnie wygląda z tymi serduszkami :D dziękujemy;) Znowu Was zawiodę, ale oczywiście zdjęć nie mam. Od 3 dni jeżdżę do pewnego kota, zajmować się nim bo właściciele wyjechali. Muszę przyznać, że wychodzenie z kotem na smyczy to całkiem ciekawe doświadczenie, zupełnie inaczej niż z psem;) Poza tym eMosiek ma dzisiaj jakieś problemy żołądkowe, rano na spacerze pasł się jak krowa, nie myślał nawet o węszeniu, a na dodatek jego żołądek wydawał dziwne dźwięki. Więc zamiast normalnego śniadania dostał jabłko, a dopiero po 1,5h część karmy. Na razie nic się nie dzieje, więc mam nadzieję, że żołądek wrócił do normy. Quote
Asiaczek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Nie wiem, czy jabłko jest najwłaściwszym pokarmem na rozstrojony żołądek, ale ty wiesz lepiej, bo to Twój psiak... Ja bym raczej zrobiła głodówkę... Pzdr. Quote
Sweet Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ja mojemu coś jest z żołądkiem to podajemy mu siemię lniane ;) Pomaga zawsze;) Quote
Kinia Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Asiaczek napisał(a):Nie wiem, czy jabłko jest najwłaściwszym pokarmem na rozstrojony żołądek, ale ty wiesz lepiej, bo to Twój psiak... Ja bym raczej zrobiła głodówkę... Pzdr. Jabłko w naszym przypadku jest jak najbardziej ok, po pierwsze wydłuża czas jedzenia i jest zjadane w małych kawałeczkach, eMosław wszystko pochłania, nie gryzie... Nic takiego się nie działo, żeby zaraz robić głodówkę:) Sweet napisał(a):Ja mojemu coś jest z żołądkiem to podajemy mu siemię lniane ;) Pomaga zawsze;) eMosiek też to kiedyś jadł:) Dzisiaj na szczęście wszystko jest w normie, zima powróciła i jest jeszcze większy syf niż był... Quote
Asiaczek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dlaczego syf? U nas zrobiło się białąwo. Tak, tak. NIE biało, lecz białąwo i jest "na optykę" zdecydowanie czyściej;) Pzdr. Quote
Kinia Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Asiaczek napisał(a):Dlaczego syf? U nas zrobiło się białąwo. Tak, tak. NIE biało, lecz białąwo i jest "na optykę" zdecydowanie czyściej;) Pzdr. Eee bo wtedy ten śnieg jeszcze topniał, a na naszej ulicy od lata trwają roboty drogowe i jest mnóstwo piasku itp... Się pochwalę, że lab w końcu wszedł mi CZTEREMA łapami na plecy:loveu: Jutro nakręcę i pokażę:) Quote
Aga&Ganja Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Witam serdecznie! :) Genialna ta fotka WOŚPowego Czarnulka! :loveu: Zapraszamy do galerii Majla. :):) Quote
Asiaczek Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Kinia napisał(a): Się pochwalę, że lab w końcu wszedł mi CZTEREMA łapami na plecy:loveu: Jutro nakręcę i pokażę:) No gdzie ten filmik...? Pzdr. Quote
Kinia Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=MWUyxNr0Spg Quote
kajkoowa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Super, a ile on waży? Bo na obecną chwilę na oko to Sopel chyba też podobnie waży, a się chwieje jak próbuje się na mnie wdrapać, że nic z tego nie wychodzi. Quote
Asiaczek Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Kinia napisał(a):Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=MWUyxNr0Spg Nooooo,, jestem pod wrażeniem:) Pzdr. Quote
Recommended Posts