Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
Bardzo zazdroszczę Marleyowi, że może tak spędzać całe dnie :evil_lol:

hehe ja też:lol:

Byliśmy u weta, eM ma zapalenie ucha, dostaliśmy krople, w środę mamy iść do kontroli...
Na rynek nie poszliśmy, bo w centrum jest przerażająca liczba Czechów, nie żebym coś do nich miała ale sądziłam że kupowanie wikliny itp skończyło się 10 lat temu...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Po kąpielach ma to zapalenie...?

pzdr.

Raczej nie, bo ostatnio kąpał się początkiem stycznia jak było -10 i nic się nie działo. Dopiero nie dawno zaczął trzepać uszami, więc nie wiem z czego to zapalenie. Może z deszczu bo dwa tygodnie teraz padało, ale z drugiej strony nie ma uszu stojących...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Może gdzieś chłopaka zawiało...?
Nieważne. Ważne, aby leki szybko zadziałały:)

Pzdr.

Właśnie, przyczyna chyba nie ma teraz znaczenia...
Aga&Ganja napisał(a):
Labki tak mają, że dostają zapalenie. Dlatego powinno się, co jakiś czas czyścić psu uszka. Najlepiej regularnie... ;)

Ja akurat czyszczę jak są bardzo, bardzo brudne. A eM ma generalnie czyste, "puste" uszy;)

Heh właśnie przed jego kolacją dałam mu pierwszy raz krople do uszy. Stwierdziłam, że jak miska już leży na blacie to pies nie będzie marudził, a przy okazji zaraz po zakraplaniu będzie jadł, więc miło będzie kropelki kojarzył. O ile pies faktycznie był wpatrzony w miskę to każda wpadająca kropla powodowała, że ruszał głową co mnie strasznie wkurzało bo nie mogłam trafić z następną:roll: więc muszę nabrać wprawy:)

Posted

RCookie napisał(a):
Marley na pewno niedługo będzie miał zdrowe uszka ;).

Pewnie tak:)

Korzystając z poprawy pogody pojechaliśmy na działkę, ale bez eMosia, stwierdziłam że lepiej niech zostanie w domu bo na działce jest jedno wielkie bagno:roll:. Przygotowałam sobie deski na 3 hopki, czyli 6 skrzydeł=30 desek na jedno skrzydło i obawiam się, że jutro z moją ręką nie będzie ciekawie:roll: Poza tym spaliło mi twarz:lol:

Posted

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]W naszym parku też dużo błota po tych deszczach ... :mad: Wiadomo, że spuszczamy psy, żeby sobie poszalały, a nie spacerujemy tylko po drogach ... :evil_lol:

eMosław odpoczywający - też super jest ... :multi::multi::multi:
[/FONT]

Posted

halgre napisał(a):
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]W naszym parku też dużo błota po tych deszczach ... :mad: Wiadomo, że spuszczamy psy, żeby sobie poszalały, a nie spacerujemy tylko po drogach ... :evil_lol:

eMosław odpoczywający - też super jest ... :multi::multi::multi:
[/FONT]

Taaa ale ja po błotnych szaleństwach eMosia musiałabym włożyć go do auta... :lol:

Posted

Kinia napisał(a):
Taaa ale ja po błotnych szaleństwach eMosia musiałabym włożyć go do auta... :lol:

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]A no taaak ... gorsza sprawa :eviltong::diabloti::evil_lol:[/FONT]

Posted

gusia1972 napisał(a):
kurcze ja też mam problem z uszami Kali, a w zasadzie z jednym uchem :( jedno czyste a jedno brudne ciągle :(

eh podobno to typowy labowy problem... my wczoraj byliśmy na kontroli, ale niestety zapalenie ciągle jest. Mam ciągle mu zakraplać uszy i zobaczymy co będzie dalej.

Posted

[quote name='Kinia']eh podobno to typowy labowy problem... my wczoraj byliśmy na kontroli, ale niestety zapalenie ciągle jest. Mam ciągle mu zakraplać uszy i zobaczymy co będzie dalej.
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]A nie jest to przypadkiem z tego pływania, kąpania ? hmm ...[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]A nie jest to przypadkiem z tego pływania, kąpania ? hmm ...[/FONT]

to moja powinna mieć chore oba uszka ... a ma chore tylko jedno :([/FONT]

Posted

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"][quote name='gusia1972'][FONT=Times New Roman]
to moja powinna mieć chore oba uszka ... a ma chore tylko jedno :(
[/FONT]

A właśnie niekoniecznie ! Dino też miał kiedyś zapalenie ucha i tylko jednego :diabloti: I właśnie w tym czasie kąpał się parę razy w stawie ...:roll:
[/FONT]

Posted

Mój nie ma tego raczej z pływania, bo musiałabym zauważyć na początku lutego...

Jeżeli uda mi się finansowo to pojedziemy w tym roku na dwa obozy agility :)

Posted

Kinia napisał(a):
Mój nie ma tego raczej z pływania, bo musiałabym zauważyć na początku lutego...

Nie chcę cie dołować, ale Bella w ogóle nie pływała, nie miała nic w uchu, a mimo to było masakrycznie czerwone i brudne... trwało to tylko pół roku:lol::cool3: po niektórych kroplach udawało się uspokoić to na cały tydzień:cool3: Teraz widzę, że znów się zaczyna, będzie ciekawie... zimą i jesienią jest spokój, więc jedyne wnioski jakie się nasuwają to takie, że to alergiczne:shake:

na jakie obozy planujecie jechać?

Posted

BellaLab napisał(a):
Nie chcę cie dołować, ale Bella w ogóle nie pływała, nie miała nic w uchu, a mimo to było masakrycznie czerwone i brudne... trwało to tylko pół roku:lol::cool3: po niektórych kroplach udawało się uspokoić to na cały tydzień:cool3: Teraz widzę, że znów się zaczyna, będzie ciekawie... zimą i jesienią jest spokój, więc jedyne wnioski jakie się nasuwają to takie, że to alergiczne:shake:

na jakie obozy planujecie jechać?

Ja podejrzewam, że z wiatru. Miał do czynienia kilka razy z wiatrem, który podnosił mu uszy do góry...

Jeżeli chodzi o obozy to na te:
http://www.bestagility.estranky.cz/stranka/letni-tabor-vetrkovice-23_-27_08_

http://agility-silesia.webnode.cz/letni-tabory/

Jeszcze mam prośbę do użytkowników facebooka o 'lubię to' pod tym zdjęciem:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=316786&op=11&o=global&view=global&subj=108756799150306&id=100000015101782
z góry dzięki, koszulka mi się przyda na treningi:evil_lol:

Z nowości to po dzisiejszym frisbowaniu wróciłam do domu z rozwaloną ręką...