Kinia Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Było świetnie! Oczywiście musiało padać, na szczęście nie na naszych treningach;) Mieliśmy w sumie tylko dwie godziny treningu, niewiele. Ale było nas w grupie mało, więc zrobiliśmy sporo torków;). Na początku eM nie chciał pracować, ponieważ spóźniliśmy się 5 minut (bo zabłądziliśmy) i od razu po przyjeździe biegaliśmy, więc nie był przyzwyczajony do warunków itd. Więc pierwsze dwa torki, takie na rozruszanie zaliczam do nieudanych:roll:. Potem było już coraz lepiej. Następnie eM stwierdził, że jednak ta kładka jest jakaś dziwna i przeszedł ją żółwim tempem... Za drugim razem naszczęście biegł normalnie:multi: Do drugiego treningu siedział w klatce z przerwą na obiad, kiedy został w aucie z kolegami i koleżanką:lol: Na drugim treningu eM dostał powera i biegał pięknie:multi:. Na smaczka nie chciał, więc przed samy startem podkręciłam go smyczą, którą potem zostawiłam i biegliśmy bez niczego:multi::lol: Na końcu nie miałam go czym nagrodzić, więc ściągnęłam mu chustke i się poprzeciągaliśmy:evil_lol:. Do końca biegał już na zabawke i Ada stwierdziła, że mam z nim tylko tak biegać, bo smaczki go wyciszają i zwalnia w połowie toru. Poza tym znowu mi się dostało, że za wolno biegam:roll:... Co do Ady to widać, że uczy bardziej pod zawody, zależy jej na prędkości i nakręceniu psa, nie skupia się aż tak na strefach, na zrzucaniu tyczek, generalnie chce żeby przebiec tor jak najszybciej. Na obozie z Katką poprawiało się każdą zrzutke i robiliśmy bardzo dużo stref. Jestem bardzo zadowolona:multi: Jutro wracamy do domu, więc będe dłużej na dogo:) Quote
Shaunell Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 fajnie, że miło spędziłaś czas :) czekamy na jakieś fotki Marleya. Quote
BellaLab Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Fajnie mieliście :) Czekam na jakieś Marleyowe fotki:cool3: Quote
Ola164 Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Jejku, juz nawet nie pamietam kiedy tu ostatni raz tu byłam... :oops: Quote
Od-Nowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 wpadłam do Was, bo zaciekawiło mnie sportowe życie Marleya ;) koleżanka w klubie ma czarną labkę i na pewno ucieszy ją wieść o kolejnym "latającym labku" ;) podeślę Jej wątek jak już wpadłam to poproszę o frisbowe zdjęcia :razz: Quote
Mudik Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 [quote name='madzior_ka'] Obóz był bardz fajny, kilka osób pytało co robilismy a wiec nasza grupa (średniozaawansowani) cwiczyła dużo torków na zmiany stron, zmiany ślepe, dużo kombinacji z odwołaniem psa od przeszkody, która była na wprost na jakąś w bok itd, ciasne skręty, skakanie od strony zewnętrznej do mnie (komenda out). Było ardzo fajni ja się duużo nauczyłam To gratki, strasznie zazdroszcze, już tak dawno nie miałam treningu, nie mówiąc o semi:placz::placz:, z kim był trening, bo szukałam kilka stron wstecz i nie znalazłam? [quote name='Bzikowa']Myślisz, że set point rzeczywiście pomaga? Aniu co to set point? Vic ma też technikę skoku do dopracowania , moze by mu się przydało? [quote name='Kinia'] Do końca biegał już na zabawke i Ada stwierdziła, że mam z nim tylko tak biegać, bo smaczki go wyciszają i zwalnia w połowie toru. Poza tym znowu mi się dostało, że za wolno biegam:roll:... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Skąd ja to znam , mam tak samo:shake::cool1: Co do Ady to widać, że uczy bardziej pod zawody, zależy jej na prędkości i nakręceniu psa, nie skupia się aż tak na strefach, na zrzucaniu tyczek, generalnie chce żeby przebiec tor jak najszybciej. Na obozie z Katką poprawiało się każdą zrzutke i robiliśmy bardzo dużo stref. Jestem bardzo zadowolona:multi: Oooo to mi się ta osoba podoba, masz namiary na Nią? A Katka to dokładnie kto? Bo na jedym semi w Czechach druga trenerka też tak miał na imię i ciekawam,czy ta była ta sama? A w ogóle to witam i widze ,że mam kolejną agilitową galerie do odwiedzania. pozdrawiam! Quote
Bzikowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Mudik napisał(a): Aniu co to set point? Vic ma też technikę skoku do dopracowania , moze by mu się przydało? To jedno z ćwiczeń Susan Salo. ;) Bezikowi robiłam parę razy ale jemu to nic nie daje bo on po prostu nie ma warunków fizycznie żeby dobrze skakać... Ale wg mnie Vic rzeczywiście zaczął gorzej skakać i przez to zwolnił, może spróbuj z nim. Quote
taxelina Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Mudik napisał(a):A w ogóle to witam i widze ,że mam kolejną agilitową galerie do odwiedzania. pozdrawiam! Nas tez bys mogla odwiedzac choc my nie mamy jak stale cwiczyc no i nie jestesmy na zawody nastawieni ale cwiczymy agility i uwazamy to za swieta zabawe :D Quote
gusia1972 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Od-Nowa napisał(a):wpadłam do Was, bo zaciekawiło mnie sportowe życie Marleya ;) koleżanka w klubie ma czarną labkę i na pewno ucieszy ją wieść o kolejnym "latającym labku" ;) podeślę Jej wątek jak już wpadłam to poproszę o frisbowe zdjęcia :razz: to ja ta kolezanka z klubu :razz: ale ja Was kojarzę z forum labowego :) tylko tam mało Waszych zdjęć, coś zamilkłaś, a tu pełen wypas :) piękne foty robisz :) i też poprosze o jakieś foty frisbującego Marleya :) co już potraficie ?? Quote
Mudik Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 A możesz na PW jakieś szczegóły, albo numer domowy to bym wieczorkiem dryndnęła? No właśnie też widzę,ze po tym jak się zaciął(pamiętasz , jak nie trafiał w hopki , zderzał się z nimi i skakł wyimaginowane hopki?) zaczął gorzej skakć , bardzo mnie to martwi. Dobra kończę , bo robimy labowi offa, ups, może nas nie pogonią? Quote
Kinia Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: U nas w galerii taki ruch!:crazyeye: nie wierzę! [quote name='Od-Nowa']wpadłam do Was, bo zaciekawiło mnie sportowe życie Marleya ;) koleżanka w klubie ma czarną labkę i na pewno ucieszy ją wieść o kolejnym "latającym labku" ;) podeślę Jej wątek jak już wpadłam to poproszę o frisbowe zdjęcia :razz: Zapraszamy częściej! Zdjęcia raczej się nie pojawią, za to na filmik możesz liczyć jak tylko naładuje baterie i znajde miejsce do frisbowania:) [quote name='Mudik']To gratki, strasznie zazdroszcze, już tak dawno nie miałam treningu, nie mówiąc o semi:placz::placz:, z kim był trening, bo szukałam kilka stron wstecz i nie znalazłam? Obóz był z Katką i Adą (Agility Silesia), a Intensivka tylko z Adą:) Ja teraz nie wiem kiedy będziemy znowu na jakimś semi... [quote name='Mudik'] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Skąd ja to znam , mam tak samo:shake::cool1: Taaa mi się wydaje, że biegne szybko, a wcale tak nie jest. Poza tym, eM się nie wysyła za bardzo więc ja zawsze musze być w miare blisko. Nawet mi się to podoba, bo przynajmniej nie biegnie jak wariat "swojego torku":) [quote name='Mudik'] Oooo to mi się ta osoba podoba, masz namiary na Nią? Agility Silesia i Adriana Slez�kov� + Timi, Birk a �purka www.bestagility.estranky.cz [quote name='Mudik'] A w ogóle to witam i widze ,że mam kolejną agilitową galerie do odwiedzania. pozdrawiam! Ja również witam i zapraszam częściej!:multi: [quote name='gusia1972']to ja ta kolezanka z klubu :razz: ale ja Was kojarzę z forum labowego :) tylko tam mało Waszych zdjęć, coś zamilkłaś, a tu pełen wypas :) piękne foty robisz :) i też poprosze o jakieś foty frisbującego Marleya :) co już potraficie ?? Bo labowe jakoś mi nie przypadło do gustu:oops::oops: Nie wiem, jakoś tak mam, że nie każde forum mi pasuje, chociaż nie wiem co w nim mi nie odpowiada:oops: Z frisbee się bardzo "męczymy", a właściwie ja się męcze. eM uważa, że najlepiej się bawi jednym dyskiem i ten drugi nie jest do niczego potrzebny:roll:. Także mam psa idealnego do mini:evil_lol:. Ale teraz odkryłam dlaczego nie lubi Jawzów i sądze, że będzie coraz lepiej:) Quote
Mudik Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 No to świat jest mały mamy wspólnych znajomych w Czechach:lol::multi: A Ada była ze Spuri?-Mała czekoladowa mudi.:loveu::loveu:z Węgier , no może nie znam osobiście, ale to chyba znajoma mojej znajomej, która ma hodowlę mudi w Czechach a nazywa się Barbara Sajdokova. No ja się cieszę,że Delik się wysyła, inaczej nie dało by rady za nim nadążyć:evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 no to czekam na filmik ;) ciekawa jestem bardzo;) Quote
Kinia Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 [quote name='Mudik']No to świat jest mały mamy wspólnych znajomych w Czechach:lol::multi: A Ada była ze Spuri?-Mała czekoladowa mudi.:loveu::loveu:z Węgier , no może nie znam osobiście, ale to chyba znajoma mojej znajomej, która ma hodowlę mudi w Czechach a nazywa się Barbara Sajdokova. No ja się cieszę,że Delik się wysyła, inaczej nie dało by rady za nim nadążyć:evil_lol: Na obozie na 100% była Spuri, albo Spurka :oops: Bardzo ładna suczka, pamiątam, że się zastanawiałam czy to mudi:lol: eM się wysyła na hopki, ale tak na 3m ode mnie:roll:. Na tunele i strefówki w ogóle nie chce sie wysłać, musze mu dokładnie pokazać. Wydaje mi się, że po czasie, zacznie się bardziej wysyłać. Za krótko ćwiczymy i dlatego nie jest jeszcze taki pewny siebie na torze. [quote name='Od-Nowa']no to czekam na filmik ;) ciekawa jestem bardzo;) Jesteś ciekawa, jak eM wybiera jeden dysk?:lol: YouTube - Wchodzenie do klatki + ... na tym filmie od 2.50 jest slalom i potem troszke frisbee;) Ale bardzo malutko:roll:. Obejrzałam ten film i właśnie mi się przypomniało jak to kiedyś było ze slalomem, tak szeroko i w ogóle:evil_lol: A teraz eM robi 2cm na jedną łape i nawet szybko:lol: [quote name='Kalunia_C']Przyszłam się przywitac po urlopie :) Oooo cześć!!! W weekend jedziemy do Brennej na MP Psów Pasterskich, tym razem zabieram Pana eM :multi: Quote
Inkaa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Świetna relacja! Super, że seminarium się udało! Zazdroszczę bardzo. :loveu: Quote
Mudik Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Kinia napisał(a):Na obozie na 100% była Spuri, albo Spurka :oops: Bardzo ładna suczka, pamiatam, że się zastanawiałam czy to mudi:lol: Na pewno Spuri, chociaż wołają ją też Spurka, zależy jak odmienić, cieszę się,że się podobała, ja ją widziałam w Czechach jako szczeniaczka, a to już duża panienka. Och jak mi się marzy czekoladowa sunia mudi:roll::roll::roll::loveu::loveu::loveu: Quote
Kinia Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Dam Wam jeszcze zdjęcia z obozu by Magda od Denisa:) Chyba jeszcze ich nie było: hahaha jak można tak biegać?:lol: Koniec;) Quote
Kinia Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Mudik napisał(a):Na pewno Spuri, chociaż wołają ją też Spurka, zależy jak odmienić, cieszę się,że się podobała, ja ją widziałam w Czechach jako szczeniaczka, a to już duża panienka. Och jak mi się marzy czekoladowa sunia mudi:roll::roll::roll::loveu::loveu::loveu: Bardzo mi się podobała, chociaż widziałam ją tylko jeden raz wieczorem, bo nie była codziennie. Strasznie ładna:loveu: Quote
Mudik Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Nooo czekoladki są miodzioooo:loveu::loveu: Fajnie włazi tylnymi łapami, mój Delik też umie Quote
Mudik Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Kinia napisał(a): W weekend jedziemy do Brennej na MP Psów Pasterskich, tym razem zabieram Pana eM :multi: Zazdroszczę, a ja poproszę kciuki za Nasz wyjazd we wrześniu na Węgry, będzie można Test instynktu zdać i zawody pasienia będą i agility, taniec z psem i posłuszeństwo:multi::multi::multi: Już się nie mogę doczekać, stęskniłam się za Węgrami i tyle mudików zobaczyć i znajomych z zagranicy poznać wreszcie na żywo! Eeech....:roll::roll: Quote
Recommended Posts