Kinia Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Kilka zdjęć z zalanego Cieszyna, oto Olza: Po prawej stronie Czechy, po lewej Polska:) Quote
Kinia Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 Most graniczny: To co się dzieje u nas to tragedia, Olzy w takim stanie jeszcze nie widziałam, jest ponad dwa razy szersza, a prąd jest taki, że momentami fale robią się jak nad morzem... Na szczęście już nieco opadła, ale jutro możemy mieć powtórkę z rozrywki... Quote
Illusion Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Kinia napisał(a): Zalewa nas na maxa, można oszaleć, w ogrodzie mamy jeziorko, a nasze oczko wodne wylało (jeszcze wczoraj było w nim wody tylko do połowy), Marley wychodzi 3 razy dziennie na siku i nie ma zamiaru wychodzić częściej... To co się dzieje jest po prostu straszne :shake:. Ja co prawda nie mieszkam na południu, ale i tak mamy zalaną drogę i cały ogródek za domem, oczko też wylało, rybki z niego wypływają na trawnik. Quote
Kinia Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 RCookie napisał(a):To co się dzieje jest po prostu straszne :shake:. Ja co prawda nie mieszkam na południu, ale i tak mamy zalaną drogę i cały ogródek za domem, oczko też wylało, rybki z niego wypływają na trawnik. U mnie też oczko wylało, mimo że dwa tygodnie temu zostało opróżnione...:roll: A rybki mam we wiaderku w garażu:lol: Quote
Asiaczek Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 W TVP mówią, że deszcze sie juz skończyły... Oby teraz trochę słońca się pokazało... Pzdr. Quote
sandrulka Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Hej Kinia! mam takie pytanko, jaki masz aparat? mogła byś mi napisać model? Ja się szykuję do zakupu nowego i tak po prostu z ciekawości chciała bym wiedzieć jakie Ty posiadasz cacuszko.pozdrawiam gorąco! Quote
Kinia Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='Asiaczek']W TVP mówią, że deszcze sie juz skończyły... Oby teraz trochę słońca się pokazało... Pzdr.[/QUOTE] Dzisiaj wyszło słoneczko i było bardzo gorąco!! :lol: [quote name='Izabela124.']Ale was zalało. Współczuję[/QUOTE] Teraz to ja współczuję tym co mieszkają w centrum kraju...:roll: [quote name='sandrulka']Hej Kinia! mam takie pytanko, jaki masz aparat? mogła byś mi napisać model? Ja się szykuję do zakupu nowego i tak po prostu z ciekawości chciała bym wiedzieć jakie Ty posiadasz cacuszko.pozdrawiam gorąco![/QUOTE] Oooo chociaż ja na Twoim miejscu szukałabym czegoś innego niż ja mam, chyba że przyszłość wiążesz z fotografią?? Ja mam Canona 40D z obiektywem Canona 28-135:) Quote
Asiaczek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Kinia'] Oooo chociaż ja na Twoim miejscu szukałabym czegoś innego niż ja mam, chyba że przyszłość wiążesz z fotografią?? Ja mam Canona 40D z obiektywem Canona 28-135:)[/QUOTE] Ja w tym roku wymieniłam CANON EOS 400 D, na CANON 40D. I tez dokupiłam obiektyw: EF 16-35 mm 1:2,8 L II USM. Pzdr. Quote
Pestka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Teraz to ja współczuję tym co mieszkają w centrum kraju... Dlaczego? ;) W łodzkim sucho cały czas. Jedynie co to Pilica sie poszerszyła, ale trzyma sie w korycie, na szczescie.. Quote
sandrulka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 jeszcze się muszę rozejrzeć i zastanowić co dokładnie bym chciała. Quote
sunshine Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 O jejku :O Współczuję... Dobrze że jest teraz lepiej:) To w w górach mieszkacie?:) P.S Wielkopolska tez ma się nieźle:) Quote
Bonsai Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ooo ile tu Canoniarzy. :) Ja wymieniłam ostatnio 400D na 1D Mark II. Też myślałam o 40D, ale w sumie przeskoczyłam na najwyższą półkę z założenia, że prędzej czy później zapragnę jedynki. :) I nie żałuję wyboru, zdecydowanie. Quote
Aga&Ganja Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Jak się trzymacie?! Podobno woda już leci do mnie... Quote
Kinia Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 Asiaczek napisał(a):Ja w tym roku wymieniłam CANON EOS 400 D, na CANON 40D. I tez dokupiłam obiektyw: EF 16-35 mm 1:2,8 L II USM. Pzdr. I jak ten obiektyw? od ilu cm ostrzy? Pestka napisał(a):Dlaczego? ;) W łodzkim sucho cały czas. Jedynie co to Pilica sie poszerszyła, ale trzyma sie w korycie, na szczescie.. Myślałam raczej o tych, którzy mieszkają przy Wiśle lub Odrze, w końcu fala się przesuwa:) sandrulka napisał(a):jeszcze się muszę rozejrzeć i zastanowić co dokładnie bym chciała. Przemyśl to sobie dobrze;) Ja kupiłam body w maju, a dopiero w lipcu obiektyw bo nie mogłam się zdecydować... sunshine napisał(a):O jejku :O Współczuję... Dobrze że jest teraz lepiej:) To w w górach mieszkacie?:) P.S Wielkopolska tez ma się nieźle:) Właściwie to w górach, albo między górami:) Bonsai napisał(a):Ooo ile tu Canoniarzy. :) Ja wymieniłam ostatnio 400D na 1D Mark II. Też myślałam o 40D, ale w sumie przeskoczyłam na najwyższą półkę z założenia, że prędzej czy później zapragnę jedynki. :) I nie żałuję wyboru, zdecydowanie. Teraz też bym chętnie wymieniła na jedynkę, ale doszłam do wniosku, że najpierw zacznę robić prawie perfekcyjne zdjęcia 40sktą, a potem się przerzucę. Z drugiej strony teraz już nie warto brać 40D, jak już to 50:) Aga&Ganja napisał(a):Jak się trzymacie?! Podobno woda już leci do mnie... Może już dotarła? Aktualnie u nas pada 3 minuty, świeci słońce i znowu pada:roll: A ja męczę się z katarem alergicznym i nic mi nie pomaga... Quote
Asiaczek Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Bonsai napisał(a):Ooo ile tu Canoniarzy. :) Ja wymieniłam ostatnio 400D na 1D Mark II. Też myślałam o 40D, ale w sumie przeskoczyłam na najwyższą półkę z założenia, że prędzej czy później zapragnę jedynki. :) I nie żałuję wyboru, zdecydowanie. Ja jestem b. zadowolona z 4oD. Wreszcie mam aparat, który idealnie leży mi w dłoni... Kinia napisał(a):I jak ten obiektyw? od ilu cm ostrzy? Teraz też bym chętnie wymieniła na jedynkę, ale doszłam do wniosku, że najpierw zacznę robić prawie perfekcyjne zdjęcia 40sktą, a potem się przerzucę. Z drugiej strony teraz już nie warto brać 40D, jak już to 50:) . Obiektyw jest OK, rzeczywiście jest "jasny". Nie mam wiekszych problemów z robieniem fotek na hali. chociaz jego zoom jest trocha za mały, jak na halę. Za to ten wcześniej dokupiony jest super, ale... czasami potrzebuje lampy... nie dogodzisz;) Pzdr. Quote
Pipi Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 Przepraszam,że przeszkadzam.Proszę pomóżcie: post 308, http://www.dogomania.pl/threads/181895-Pies-z-poderżniętym-gardłem-o-którego-walczyło-pół-Polski.Brakuje-150zł-deklaracji!/page31 Quote
Kinia Posted May 29, 2010 Author Posted May 29, 2010 [quote name='Asiaczek']Ja jestem b. zadowolona z 4oD. Wreszcie mam aparat, który idealnie leży mi w dłoni... Obiektyw jest OK, rzeczywiście jest "jasny". Nie mam wiekszych problemów z robieniem fotek na hali. chociaz jego zoom jest trocha za mały, jak na halę. Za to ten wcześniej dokupiony jest super, ale... czasami potrzebuje lampy... nie dogodzisz;) Pzdr. No tak, mi do dłoni też pasuje;) Z obiektywawi jest bardzo ciężko, trudno jest znaleźć coś odpowiedniego pod każdym względem... Zdjęcia z budowy, głównie portrety;) Quote
taxelina Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 http://i683.photobucket.com/albums/vv193/Kinia_K/Marley/IMG_6463.jpg ale radosny :) Quote
sandrulka Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 śliczne zdjęcia Marleya! Jaki aparat byś mi polecała? lepiej się na tym znasz więc może doradzisz coś? Quote
Bartiśkowa_ Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 http://i683.photobucket.com/albums/vv193/Kinia_K/Marley/IMG_6463.jpg śliczny brykający Marlejek :loveu: Quote
halgre Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 http://i683.photobucket.com/albums/vv193/Kinia_K/Marley/IMG_6463.jpg Suuuper fotka ! :multi::multi::multi: Portrety piękne :multi::multi::multi: Quote
sunshine Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 http://i683.photobucket.com/albums/vv193/Kinia_K/Marley/IMG_6463.jpg labko sarenka:D hehe Quote
Recommended Posts