Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Most graniczny:

To co się dzieje u nas to tragedia, Olzy w takim stanie jeszcze nie widziałam, jest ponad dwa razy szersza, a prąd jest taki, że momentami fale robią się jak nad morzem...
Na szczęście już nieco opadła, ale jutro możemy mieć powtórkę z rozrywki...

Posted

Kinia napisał(a):

Zalewa nas na maxa, można oszaleć, w ogrodzie mamy jeziorko, a nasze oczko wodne wylało (jeszcze wczoraj było w nim wody tylko do połowy), Marley wychodzi 3 razy dziennie na siku i nie ma zamiaru wychodzić częściej...

To co się dzieje jest po prostu straszne :shake:. Ja co prawda nie mieszkam na południu, ale i tak mamy zalaną drogę i cały ogródek za domem, oczko też wylało, rybki z niego wypływają na trawnik.

Posted

RCookie napisał(a):
To co się dzieje jest po prostu straszne :shake:. Ja co prawda nie mieszkam na południu, ale i tak mamy zalaną drogę i cały ogródek za domem, oczko też wylało, rybki z niego wypływają na trawnik.

U mnie też oczko wylało, mimo że dwa tygodnie temu zostało opróżnione...:roll: A rybki mam we wiaderku w garażu:lol:

Posted

Hej Kinia! mam takie pytanko, jaki masz aparat? mogła byś mi napisać model? Ja się szykuję do zakupu nowego i tak po prostu z ciekawości chciała bym wiedzieć jakie Ty posiadasz cacuszko.pozdrawiam gorąco!

Posted

[quote name='Asiaczek']W TVP mówią, że deszcze sie juz skończyły... Oby teraz trochę słońca się pokazało...

Pzdr.[/QUOTE]
Dzisiaj wyszło słoneczko i było bardzo gorąco!! :lol:
[quote name='Izabela124.']Ale was zalało. Współczuję[/QUOTE]
Teraz to ja współczuję tym co mieszkają w centrum kraju...:roll:
[quote name='sandrulka']Hej Kinia! mam takie pytanko, jaki masz aparat? mogła byś mi napisać model? Ja się szykuję do zakupu nowego i tak po prostu z ciekawości chciała bym wiedzieć jakie Ty posiadasz cacuszko.pozdrawiam gorąco![/QUOTE]
Oooo chociaż ja na Twoim miejscu szukałabym czegoś innego niż ja mam, chyba że przyszłość wiążesz z fotografią??
Ja mam Canona 40D z obiektywem Canona 28-135:)

Posted

[quote name='Kinia']
Oooo chociaż ja na Twoim miejscu szukałabym czegoś innego niż ja mam, chyba że przyszłość wiążesz z fotografią??
Ja mam Canona 40D z obiektywem Canona 28-135:)[/QUOTE]
Ja w tym roku wymieniłam CANON EOS 400 D, na CANON 40D.
I tez dokupiłam obiektyw: EF 16-35 mm 1:2,8 L II USM.

Pzdr.

Posted

Teraz to ja współczuję tym co mieszkają w centrum kraju...

Dlaczego? ;)
W łodzkim sucho cały czas.
Jedynie co to Pilica sie poszerszyła, ale trzyma sie w korycie, na szczescie..

Posted

Ooo ile tu Canoniarzy. :)
Ja wymieniłam ostatnio 400D na 1D Mark II. Też myślałam o 40D, ale w sumie przeskoczyłam na najwyższą półkę z założenia, że prędzej czy później zapragnę jedynki. :) I nie żałuję wyboru, zdecydowanie.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja w tym roku wymieniłam CANON EOS 400 D, na CANON 40D.
I tez dokupiłam obiektyw: EF 16-35 mm 1:2,8 L II USM.

Pzdr.

I jak ten obiektyw? od ilu cm ostrzy?
Pestka napisał(a):
Dlaczego? ;)
W łodzkim sucho cały czas.
Jedynie co to Pilica sie poszerszyła, ale trzyma sie w korycie, na szczescie..

Myślałam raczej o tych, którzy mieszkają przy Wiśle lub Odrze, w końcu fala się przesuwa:)
sandrulka napisał(a):
jeszcze się muszę rozejrzeć i zastanowić co dokładnie bym chciała.

Przemyśl to sobie dobrze;) Ja kupiłam body w maju, a dopiero w lipcu obiektyw bo nie mogłam się zdecydować...
sunshine napisał(a):
O jejku :O Współczuję...

Dobrze że jest teraz lepiej:) To w w górach mieszkacie?:)

P.S Wielkopolska tez ma się nieźle:)

Właściwie to w górach, albo między górami:)
Bonsai napisał(a):
Ja wymieniłam ostatnio 400D na 1D Mark II. Też myślałam o 40D, ale w sumie przeskoczyłam na najwyższą półkę z założenia, że prędzej czy później zapragnę jedynki. :) I nie żałuję wyboru, zdecydowanie.

Teraz też bym chętnie wymieniła na jedynkę, ale doszłam do wniosku, że najpierw zacznę robić prawie perfekcyjne zdjęcia 40sktą, a potem się przerzucę. Z drugiej strony teraz już nie warto brać 40D, jak już to 50:)
Aga&Ganja napisał(a):
Jak się trzymacie?!
Podobno woda już leci do mnie...

Może już dotarła?
Aktualnie u nas pada 3 minuty, świeci słońce i znowu pada:roll:
A ja męczę się z katarem alergicznym i nic mi nie pomaga...

Posted

Bonsai napisał(a):

Ja jestem b. zadowolona z 4oD. Wreszcie mam aparat, który idealnie leży mi w dłoni...

Kinia napisał(a):
I jak ten obiektyw? od ilu cm ostrzy?
Teraz też bym chętnie wymieniła na jedynkę, ale doszłam do wniosku, że najpierw zacznę robić prawie perfekcyjne zdjęcia 40sktą, a potem się przerzucę. Z drugiej strony teraz już nie warto brać 40D, jak już to 50:)
.

Obiektyw jest OK, rzeczywiście jest "jasny". Nie mam wiekszych problemów z robieniem fotek na hali. chociaz jego zoom jest trocha za mały, jak na halę.
Za to ten wcześniej dokupiony jest super, ale... czasami potrzebuje lampy... nie dogodzisz;)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja jestem b. zadowolona z 4oD. Wreszcie mam aparat, który idealnie leży mi w dłoni...

Obiektyw jest OK, rzeczywiście jest "jasny". Nie mam wiekszych problemów z robieniem fotek na hali. chociaz jego zoom jest trocha za mały, jak na halę.
Za to ten wcześniej dokupiony jest super, ale... czasami potrzebuje lampy... nie dogodzisz;)

Pzdr.
No tak, mi do dłoni też pasuje;)

Z obiektywawi jest bardzo ciężko, trudno jest znaleźć coś odpowiedniego pod każdym względem...

Zdjęcia z budowy, głównie portrety;)