Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skacze zając po lesie i życzenia Tobie niesie. Przez pisanki przeskakuje, Alleluja wykrzykuje. Po czym znika w długich susach, cały mokry od dyngusa.
Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych,
życzą Claudia i Capri. ;*

Posted

Dziękuję wszystkim za życzenia;)
Ale z tego co widzę wszyscy maja bana, dlaczego? Pewnie za wielokrotne posty...mam nadzieję, że nie na długo.

My też życzymy wszystkim wspaniałych Świąt, mimo że już prawie minęły...

Posted

[quote name='Kinia']Hej wszystkim, nareszcie mam trochę wolnego:)
Postaram się o jakieś nowe zdjęcia, ale nic nie obiecuję.
Poza tym może macie pomysł do tematu: "Edukacja szansą na lepszą przyszłość"? Przeszłam do drugiego etapu konkursu z niemieckiego i musze zrobić prezentację na ten temat. Problem w tym, że nie mam żadnego pomysłu...[/QUOTE]
Edukacja - dobre wyniki - wiedza - wiedza specjalistyczna - doskonałość - dobra praca - lepsza praca - lepsza płaca - i tutaj to juz możesz popłynąć - mieszkanie, samochód, psy, biżuteria, zwiedzanie.......... a wszystko to przez... edukację:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Edukacja - dobre wyniki - wiedza - wiedza specjalistyczna - doskonałość - dobra praca - lepsza praca - lepsza płaca - i tutaj to juz możesz popłynąć - mieszkanie, samochód, psy, biżuteria, zwiedzanie.......... a wszystko to przez... edukację:)

Pzdr.[/QUOTE]

Dzięki za pomysły, na pewno wykorzystam.
Póki co myślę nad tym jak to będzie wyglądać i jak gramatycznie to napisać, jakiego typu zdania itp. W końcu muszę to przełożyć na niemiecki...:roll:
Jeszcze chce napisać o tym, że jak się ma wiedzę to ma się większe możliwości, można startować w konkursach, wygrywać nagrody itp.

Posted

[quote name='Kinia']Dzięki za pomysły, na pewno wykorzystam.
Póki co myślę nad tym jak to będzie wyglądać i jak gramatycznie to napisać, jakiego typu zdania itp. W końcu muszę to przełożyć na niemiecki...:roll:
Jeszcze chce napisać o tym, że jak się ma wiedzę to ma się większe możliwości, można startować w konkursach, wygrywać nagrody itp.[/QUOTE]
Oczywiście!
I dodatkowo, że takie startowanie = poznawanie nowych osób - nagrody - mobilizacja do większego wysiłku - komfort uczenia się.....

pzdr.

Posted

[quote name='Bzikowa']A jak tam Wasze agilitowanie? :) Trenujecie tam gdzieś u czeskich przyjaciół? :)[/QUOTE]
Nasze agilitowanie to obecnie tworzenie nowych hopek na działce, wymiarowych bo mam dużo miejsca, no i pracujemy nad slalomem, a raczej nad wejściami, bo robi w linii prostej i w sumie się nie myli, ale chce dopracować:)
Co do czeskich przyjaciół to obecnie szukam odpowiedniego transportu, znalazłam pociąg z czeskiego cieszyna, ale wolałabym autobus...ale na obóz jedziemy;)
[quote name='Asiaczek']Oczywiście!
I dodatkowo, że takie startowanie = poznawanie nowych osób - nagrody - mobilizacja do większego wysiłku - komfort uczenia się.....

pzdr.[/QUOTE]
No właśnie;)

u nas znowu pada, więc zdjęć nie będzie. Zastanawiałam się nad domowymi, ale jest strasznie ciemno...

Posted

Cisza bo nie mam co napisać ani wstawić. Czasu za bardzo nie mam, deszcz pada od zeszłego tygodnia, chociaż przed chwilą zaczęło się wypogadzać;)
Poza tym wszystko po staremu, a i jeszcze wysłałam zgłoszenie na obóz;)

Posted

Kinia napisał(a):
Cisza bo nie mam co napisać ani wstawić. Czasu za bardzo nie mam, deszcz pada od zeszłego tygodnia, chociaż przed chwilą zaczęło się wypogadzać;)
Poza tym wszystko po staremu, a i jeszcze wysłałam zgłoszenie na obóz;)

[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]
Ale jutro w sobotę i w niedzielę też - ma być ładna pogoda ... !
[/FONT]

Posted

halgre napisał(a):
[FONT="Times New Roman"][SIZE="4"]
Ale jutro w sobotę i w niedzielę też - ma być ładna pogoda ... !
[/FONT]

Słyszałam, ale niestety w Cieszynie praktycznie w każdym miejscu są teraz bagna co wyklucza jakiś ciekawy spacer...ale jutro idziemy do weta, to może przejdziemy się na rynek i może jakieś nie psie zdjęcia zrobię;)

Zdjęcie dla Was z przed paru minut, żeby pokazać czym mój pies zajmuje się od prawie dwóch tygodni:roll: