Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RCookie napisał(a):
Zdjęcia są strasznie malutkie, chyba nie te linki skopiowałaś :hmmmm:.
Ja też życzę szybkiego powrotu do zdrowia, co byś mogła w końcu jakimiś zdjęciami nowymi zarzucić :evil_lol:.

Już naprawione;)

Filmik jest już dawno zrobiony, ale WMM nie chce dodać muzyki:mad:

Posted

Kinia napisał(a):

Filmik jest już dawno zrobiony, ale WMM nie chce dodać muzyki:mad:

mi wstawia, ale skrócić jej nie zamierza:angryy: to wstaw bez i z YT coś wybierzesz:evil_lol:

Posted

BellaLab napisał(a):
mi wstawia, ale skrócić jej nie zamierza:angryy: to wstaw bez i z YT coś wybierzesz:evil_lol:

Dobra, namówiłaś mnie:evil_lol:. Ale dopiero jak skończe coś wysyłać, a zostało jeszcze dużo.

Posted

No i filmik, muzyka dodałam pierwszą na jaką trafiłam, nie wsłuchiwałam się...
YouTube - Agility
Co do filmu to:
-sekwencje są dość łatwe, mają na celu zmotywowanie eM, bo on uważa, że jak są skręty to sie biega wooolno i niechętnie.
-set point nie wiem czy jest dobrze zrobiony, czy przypadkiem kopki nie powinny być bliżej. Ale wydaje mi się, że coś to dało bo jednak mniej zrzuca i ładniej skacze;)

Posted

Ładnie :)

To może nie ćwicz z nim za dużo tych ciasnych skrętów skoro go to demotywuje? 1-2 razy i super nagroda:)
Ale np. Beza bardziej 'demotywują' długie hopkowe proste bo on ma problem ze skakaniem a tu trzeba tyle razy pod rząd, a set point prawie nic nie dał co mnie trochę załamuje :roll:

Co do odległości to chyba ok, dla dużego psa powinno to być ok 1,5 metra.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Ładnie :)

To może nie ćwicz z nim za dużo tych ciasnych skrętów skoro go to demotywuje? 1-2 razy i super nagroda:)
Ale np. Beza bardziej 'demotywują' długie hopkowe proste bo on ma problem ze skakaniem a tu trzeba tyle razy pod rząd, a set point prawie nic nie dał co mnie trochę załamuje :roll:

Co do odległości to chyba ok, dla dużego psa powinno to być ok 1,5 metra.

Właśnie tak z nim ćwiczę, raz torek ze skrętami, kilka razy wysłanie naprzód i na koniec jeszcze skręty raz, wtedy mam go zmotywowanego na całym "treningu", ale przy skrętach i tak bardzo zwalnia, chociaż może to dlatego, że w ogrodzie jest mało miejsca, hopki są blisko i nie może się rozpędzić przy skręcaniu.

Posted

fajny filmik:)
Bella też mi zwalnia trochę przy skręcaniu i mam wrażenie, ze to jest spowodowane małym ogrodem, jak czasem mam ochotę i zabieram się z tym wszystkim na jakaś lakę to jest lepiej.

Posted

BellaLab napisał(a):
fajny filmik:)
Bella też mi zwalnia trochę przy skręcaniu i mam wrażenie, ze to jest spowodowane małym ogrodem, jak czasem mam ochotę i zabieram się z tym wszystkim na jakaś lakę to jest lepiej.

Ja nie mam się jak z tym wszystkim zabrać:roll:, ale jakiś czas temu ćwiczyłam z nim na działce, na jeszcze bardziej prowizorycznych hopkach niż te co mam w ogrodzie ( bloczki i deseczki cienkie) odległość była porównywalna, ale biegał dużo szybciej. No i przestrzeń dookoła ogromna.
Dynamique napisał(a):
Super filmik. Widze, że fajnie sobie radzisz z Marleyem ;);)
Długo już trenujecie ? Ja pamietam moje początki kiedy to nie mogłam zaczaić czym jest zmiana :eviltong::evil_lol:

Po domowemu trenujemy już jakieś 2 lata, ale nie często bo zawsze miałam problemy z motywacją w ogrodzie. W tym roku zaczęliśmy coś działać na poważnie (obóz i intensivka) no a w czwartek jedziemy na pierwszy trening klubowy:multi:
Z naszymi zmianami to jest tak, że ja dużo nad nimi myśle, zastanawiam sie jak torek pobiec ale z różnymi zmianami i potem różnie to wychodzi:lol:
nateenanu napisał(a):
super filmik!! Fantastycznie sobie radzicie :) bedziemy zaglądac!

Zapraszamy częściej!!!

eMosław pożera właśnie jabłko, które dostał rano i wkurza mnie to, że on zawsze czeka aż wrócę żeby skonsumować to co dostał:roll:

Posted

Zazdroszczę,ze masz tak blisko do Trzyńca,a my tak sobie wracając z Bratysławy(bo jechaliśmy przez Tryniec)myśleliśmy z mężem, ze chętnie byśmy w okolicach zamieszkali, tak gdzieś na południu, do Czech blisko i na Słowację.

Posted

Kinia napisał(a):
Ja nie mam się jak z tym wszystkim zabrać:roll:, ale jakiś czas temu ćwiczyłam z nim na działce, na jeszcze bardziej prowizorycznych hopkach niż te co mam w ogrodzie ( bloczki i deseczki cienkie) odległość była porównywalna, ale biegał dużo szybciej. No i przestrzeń dookoła ogromna.

Ja też w sumie nie mam... dlatego zwykle jak mam ochotę to biorę tylko jedną rzecz(slalom, tunel albo 2-3 hopki) czasem się zdarza, ze biorę tunel i hopki, ale jest mi wtedy paskudnie nie wygodnie, nie wspominając o tym jak przedziwnie muszę wyglądać z wielką torbą na plecach, hopkami w rekach i do tego pies jeszcze:evil_lol::lol:

Posted

Super filmik, czekam na relacje z trening czwartowego!:) Ja sie ciesze bo jak pewnie wiesz za da tygodnie przyjeżża do nas Ada na seminarium więc weźmiemy w nim udział jak pogoda dopisze (tzn nie bdzie ulewnego deszczu).

Z moic doświadczeń z Denisem tez bym ci radziła narazie robic duzo prostych kombincji zeby dla eM byly az smiesznie proste i by wydawało mu sie ze to takiw supe hiper fajne i latwe, nam to pomaga, teraz juz wprowadzam powoli zakręty i wiecej zmian i jest fajnie, tylko musze sie pilnowac zeby nie zwalniać jak on ma np zrobić zwrot to ja musze dreptac chocby w miejscu wtedy on chetniej biega:)

Posted

[quote name='ewka i haker']moim zdaniem te zakręty sa za ciasne i nie może sie rozbiegać jeszcze

co do set point to co skok powinno byc inaczej
YouTube - haker set point

Myślisz? Ale w sumie my w ogrodzie zawsze biegaliśmy ciasno bo nie ma miejsca na duże odstępy, tylko były to skręty łatwiejsze i mógł biegać szybciej. Może jest to też wina tego, że on jest ciężki i po lądowaniu hamuje i ciężko mu się rozpędzić do następnej hopki.

A set point w naszym wykonaniu wyglądał różnie, na filmiku jest tylko jeden trening i to tylko 4 przebiegi. Robiłam z nim jeszcze na podwójnej hopce i raz niżej, raz wyżej. Wszystko przez to, że "zamordował" poprzeczki i musze robić różne kombinacje z jakiś patyków:mad:

[quote name='Mudik']Zazdroszczę,ze masz tak blisko do Trzyńca,a my tak sobie wracając z Bratysławy(bo jechaliśmy przez Tryniec)myśleliśmy z mężem, ze chętnie byśmy w okolicach zamieszkali, tak gdzieś na południu, do Czech blisko i na Słowację.
Zapraszamy w taki razie;). Na południu jest całkiem fajnie, chociaż ja bym wolała mieszkać bliżej jakiegoś większego miasta, w którym się coś dzieje.
[quote name='BellaLab']Ja też w sumie nie mam... dlatego zwykle jak mam ochotę to biorę tylko jedną rzecz(slalom, tunel albo 2-3 hopki) czasem się zdarza, ze biorę tunel i hopki, ale jest mi wtedy paskudnie nie wygodnie, nie wspominając o tym jak przedziwnie muszę wyglądać z wielką torbą na plecach, hopkami w rekach i do tego pies jeszcze:evil_lol::lol:
Hehe i ludzie pewnie się dziwnie gapią:lol:.
[quote name='madzior_ka']Super filmik, czekam na relacje z trening czwartowego!:) Ja sie ciesze bo jak pewnie wiesz za da tygodnie przyjeżża do nas Ada na seminarium więc weźmiemy w nim udział jak pogoda dopisze (tzn nie bdzie ulewnego deszczu).

Z moic doświadczeń z Denisem tez bym ci radziła narazie robic duzo prostych kombincji zeby dla eM byly az smiesznie proste i by wydawało mu sie ze to takiw supe hiper fajne i latwe, nam to pomaga, teraz juz wprowadzam powoli zakręty i wiecej zmian i jest fajnie, tylko musze sie pilnowac zeby nie zwalniać jak on ma np zrobić zwrot to ja musze dreptac chocby w miejscu wtedy on chetniej biega:)
Mam nadzieję, że w czwartek nie będzie padać! A na środe zapowiadają śnieg?! Zazdroszcze Ady mi się marzy jakieś semi teraz:)

eMosław jest fajnie rozbiegany na prostych, nawet jeżeli torek to zakręt zakręt i dwie przeszkody po prostej to grzeje na tych dwóch aż miło popatrzeć:). Poza tym on się wgapia we mnie i czeka co ja mu pokaże, dopiero jak zawołam znane z obozu naprzód (czyt. różowa miseczka) to pędzi:lol:

Posted

Kinia napisał(a):

Mam nadzieję, że w czwartek nie będzie padać! A na środę zapowiadają śnieg?!

u mnie teraz pada:angryy::mad:

Kinia napisał(a):

Hehe i ludzie pewnie się dziwnie gapią:lol:.

A to, to bardzo często:lol:

Posted

BellaLab napisał(a):
u mnie teraz pada:angryy::mad:

Eh, u nas padać zaczęło w nocy i pada dalej:placz: Najgorsze, że nie wiem co z jutrzejszym treningiem jak jest taka pogoda:roll:

Alusia napisał(a):
Hejo!!! Powracamy do was po długiej przerwie :multi::razz:
Dobrze Wam idzie ;) A podasz tytuł piosenki ???:cool3:

Hejo!
Nie znam tytułu, pierwsza, lepsza piosenka z YT:lol:

Posted

jak zapowiadali tak i jest pan ŚNIEG:) ja lubie zime ale nie w pazdzierniku i nie lubie jak wracam z uczelni 2.5 godziny!! (normalnie 40 minut) bo sie drzewa na tory powywracały i pociągi jezdzily tylko jednym torem ruchem wahadłowym no masakra jakaś!!

Posted

madzior_ka napisał(a):
jak zapowiadali tak i jest pan ŚNIEG:) ja lubie zime ale nie w pazdzierniku i nie lubie jak wracam z uczelni 2.5 godziny!! (normalnie 40 minut) bo sie drzewa na tory powywracały i pociągi jezdzily tylko jednym torem ruchem wahadłowym no masakra jakaś!!

2,5 godziny? to współczuje:shake:
A my nie pojechaliśmy na trening;( Bo podobno po czeskiej stronie pozrywało jakieś mosty i w ogóle, a poza tym ciągle pada deszcz i śnieg:(