BellaLab Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Zdrowiej szybko! a zdrowiejąc możesz jakiś filmik zrobić:evil_lol::evil_lol::eviltong: Quote
Kinia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 RCookie napisał(a):Zdjęcia są strasznie malutkie, chyba nie te linki skopiowałaś :hmmmm:. Ja też życzę szybkiego powrotu do zdrowia, co byś mogła w końcu jakimiś zdjęciami nowymi zarzucić :evil_lol:. Już naprawione;) Filmik jest już dawno zrobiony, ale WMM nie chce dodać muzyki:mad: Quote
BellaLab Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Kinia napisał(a): Filmik jest już dawno zrobiony, ale WMM nie chce dodać muzyki:mad: mi wstawia, ale skrócić jej nie zamierza:angryy: to wstaw bez i z YT coś wybierzesz:evil_lol: Quote
Kinia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 BellaLab napisał(a):mi wstawia, ale skrócić jej nie zamierza:angryy: to wstaw bez i z YT coś wybierzesz:evil_lol: Dobra, namówiłaś mnie:evil_lol:. Ale dopiero jak skończe coś wysyłać, a zostało jeszcze dużo. Quote
madzior_ka Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 no to zdrówka zycze i pogody do zdjęć!:) Quote
Kinia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 Dzięki:loveu: No i udało mi się mamę namówić, jedziemy w czwartek na godzinke na trening:):) Quote
Kinia Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 No i filmik, muzyka dodałam pierwszą na jaką trafiłam, nie wsłuchiwałam się... YouTube - Agility Co do filmu to: -sekwencje są dość łatwe, mają na celu zmotywowanie eM, bo on uważa, że jak są skręty to sie biega wooolno i niechętnie. -set point nie wiem czy jest dobrze zrobiony, czy przypadkiem kopki nie powinny być bliżej. Ale wydaje mi się, że coś to dało bo jednak mniej zrzuca i ładniej skacze;) Quote
Bzikowa Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Ładnie :) To może nie ćwicz z nim za dużo tych ciasnych skrętów skoro go to demotywuje? 1-2 razy i super nagroda:) Ale np. Beza bardziej 'demotywują' długie hopkowe proste bo on ma problem ze skakaniem a tu trzeba tyle razy pod rząd, a set point prawie nic nie dał co mnie trochę załamuje :roll: Co do odległości to chyba ok, dla dużego psa powinno to być ok 1,5 metra. Quote
Kinia Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Bzikowa napisał(a):Ładnie :) To może nie ćwicz z nim za dużo tych ciasnych skrętów skoro go to demotywuje? 1-2 razy i super nagroda:) Ale np. Beza bardziej 'demotywują' długie hopkowe proste bo on ma problem ze skakaniem a tu trzeba tyle razy pod rząd, a set point prawie nic nie dał co mnie trochę załamuje :roll: Co do odległości to chyba ok, dla dużego psa powinno to być ok 1,5 metra. Właśnie tak z nim ćwiczę, raz torek ze skrętami, kilka razy wysłanie naprzód i na koniec jeszcze skręty raz, wtedy mam go zmotywowanego na całym "treningu", ale przy skrętach i tak bardzo zwalnia, chociaż może to dlatego, że w ogrodzie jest mało miejsca, hopki są blisko i nie może się rozpędzić przy skręcaniu. Quote
BellaLab Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 fajny filmik:) Bella też mi zwalnia trochę przy skręcaniu i mam wrażenie, ze to jest spowodowane małym ogrodem, jak czasem mam ochotę i zabieram się z tym wszystkim na jakaś lakę to jest lepiej. Quote
Dynamique Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Super filmik. Widze, że fajnie sobie radzisz z Marleyem ;);) Długo już trenujecie ? Ja pamietam moje początki kiedy to nie mogłam zaczaić czym jest zmiana :eviltong::evil_lol: Quote
nateenanu Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 super filmik!! Fantastycznie sobie radzicie :) bedziemy zaglądac! Quote
Kinia Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 BellaLab napisał(a):fajny filmik:) Bella też mi zwalnia trochę przy skręcaniu i mam wrażenie, ze to jest spowodowane małym ogrodem, jak czasem mam ochotę i zabieram się z tym wszystkim na jakaś lakę to jest lepiej. Ja nie mam się jak z tym wszystkim zabrać:roll:, ale jakiś czas temu ćwiczyłam z nim na działce, na jeszcze bardziej prowizorycznych hopkach niż te co mam w ogrodzie ( bloczki i deseczki cienkie) odległość była porównywalna, ale biegał dużo szybciej. No i przestrzeń dookoła ogromna. Dynamique napisał(a):Super filmik. Widze, że fajnie sobie radzisz z Marleyem ;);) Długo już trenujecie ? Ja pamietam moje początki kiedy to nie mogłam zaczaić czym jest zmiana :eviltong::evil_lol: Po domowemu trenujemy już jakieś 2 lata, ale nie często bo zawsze miałam problemy z motywacją w ogrodzie. W tym roku zaczęliśmy coś działać na poważnie (obóz i intensivka) no a w czwartek jedziemy na pierwszy trening klubowy:multi: Z naszymi zmianami to jest tak, że ja dużo nad nimi myśle, zastanawiam sie jak torek pobiec ale z różnymi zmianami i potem różnie to wychodzi:lol: nateenanu napisał(a):super filmik!! Fantastycznie sobie radzicie :) bedziemy zaglądac! Zapraszamy częściej!!! eMosław pożera właśnie jabłko, które dostał rano i wkurza mnie to, że on zawsze czeka aż wrócę żeby skonsumować to co dostał:roll: Quote
ewka i haker Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 moim zdaniem te zakręty sa za ciasne i nie może sie rozbiegać jeszcze co do set point to co skok powinno byc inaczej YouTube - haker set point Quote
Mudik Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Zazdroszczę,ze masz tak blisko do Trzyńca,a my tak sobie wracając z Bratysławy(bo jechaliśmy przez Tryniec)myśleliśmy z mężem, ze chętnie byśmy w okolicach zamieszkali, tak gdzieś na południu, do Czech blisko i na Słowację. Quote
BellaLab Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Kinia napisał(a):Ja nie mam się jak z tym wszystkim zabrać:roll:, ale jakiś czas temu ćwiczyłam z nim na działce, na jeszcze bardziej prowizorycznych hopkach niż te co mam w ogrodzie ( bloczki i deseczki cienkie) odległość była porównywalna, ale biegał dużo szybciej. No i przestrzeń dookoła ogromna. Ja też w sumie nie mam... dlatego zwykle jak mam ochotę to biorę tylko jedną rzecz(slalom, tunel albo 2-3 hopki) czasem się zdarza, ze biorę tunel i hopki, ale jest mi wtedy paskudnie nie wygodnie, nie wspominając o tym jak przedziwnie muszę wyglądać z wielką torbą na plecach, hopkami w rekach i do tego pies jeszcze:evil_lol::lol: Quote
madzior_ka Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Super filmik, czekam na relacje z trening czwartowego!:) Ja sie ciesze bo jak pewnie wiesz za da tygodnie przyjeżża do nas Ada na seminarium więc weźmiemy w nim udział jak pogoda dopisze (tzn nie bdzie ulewnego deszczu). Z moic doświadczeń z Denisem tez bym ci radziła narazie robic duzo prostych kombincji zeby dla eM byly az smiesznie proste i by wydawało mu sie ze to takiw supe hiper fajne i latwe, nam to pomaga, teraz juz wprowadzam powoli zakręty i wiecej zmian i jest fajnie, tylko musze sie pilnowac zeby nie zwalniać jak on ma np zrobić zwrot to ja musze dreptac chocby w miejscu wtedy on chetniej biega:) Quote
Kinia Posted October 13, 2009 Author Posted October 13, 2009 [quote name='ewka i haker']moim zdaniem te zakręty sa za ciasne i nie może sie rozbiegać jeszcze co do set point to co skok powinno byc inaczej YouTube - haker set point Myślisz? Ale w sumie my w ogrodzie zawsze biegaliśmy ciasno bo nie ma miejsca na duże odstępy, tylko były to skręty łatwiejsze i mógł biegać szybciej. Może jest to też wina tego, że on jest ciężki i po lądowaniu hamuje i ciężko mu się rozpędzić do następnej hopki. A set point w naszym wykonaniu wyglądał różnie, na filmiku jest tylko jeden trening i to tylko 4 przebiegi. Robiłam z nim jeszcze na podwójnej hopce i raz niżej, raz wyżej. Wszystko przez to, że "zamordował" poprzeczki i musze robić różne kombinacje z jakiś patyków:mad: [quote name='Mudik']Zazdroszczę,ze masz tak blisko do Trzyńca,a my tak sobie wracając z Bratysławy(bo jechaliśmy przez Tryniec)myśleliśmy z mężem, ze chętnie byśmy w okolicach zamieszkali, tak gdzieś na południu, do Czech blisko i na Słowację. Zapraszamy w taki razie;). Na południu jest całkiem fajnie, chociaż ja bym wolała mieszkać bliżej jakiegoś większego miasta, w którym się coś dzieje. [quote name='BellaLab']Ja też w sumie nie mam... dlatego zwykle jak mam ochotę to biorę tylko jedną rzecz(slalom, tunel albo 2-3 hopki) czasem się zdarza, ze biorę tunel i hopki, ale jest mi wtedy paskudnie nie wygodnie, nie wspominając o tym jak przedziwnie muszę wyglądać z wielką torbą na plecach, hopkami w rekach i do tego pies jeszcze:evil_lol::lol: Hehe i ludzie pewnie się dziwnie gapią:lol:. [quote name='madzior_ka']Super filmik, czekam na relacje z trening czwartowego!:) Ja sie ciesze bo jak pewnie wiesz za da tygodnie przyjeżża do nas Ada na seminarium więc weźmiemy w nim udział jak pogoda dopisze (tzn nie bdzie ulewnego deszczu). Z moic doświadczeń z Denisem tez bym ci radziła narazie robic duzo prostych kombincji zeby dla eM byly az smiesznie proste i by wydawało mu sie ze to takiw supe hiper fajne i latwe, nam to pomaga, teraz juz wprowadzam powoli zakręty i wiecej zmian i jest fajnie, tylko musze sie pilnowac zeby nie zwalniać jak on ma np zrobić zwrot to ja musze dreptac chocby w miejscu wtedy on chetniej biega:) Mam nadzieję, że w czwartek nie będzie padać! A na środe zapowiadają śnieg?! Zazdroszcze Ady mi się marzy jakieś semi teraz:) eMosław jest fajnie rozbiegany na prostych, nawet jeżeli torek to zakręt zakręt i dwie przeszkody po prostej to grzeje na tych dwóch aż miło popatrzeć:). Poza tym on się wgapia we mnie i czeka co ja mu pokaże, dopiero jak zawołam znane z obozu naprzód (czyt. różowa miseczka) to pędzi:lol: Quote
BellaLab Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Kinia napisał(a): Mam nadzieję, że w czwartek nie będzie padać! A na środę zapowiadają śnieg?! u mnie teraz pada:angryy::mad: Kinia napisał(a): Hehe i ludzie pewnie się dziwnie gapią:lol:. A to, to bardzo często:lol: Quote
Alusia Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Hejo!!! Powracamy do was po długiej przerwie :multi::razz: Dobrze Wam idzie ;) A podasz tytuł piosenki ???:cool3: Quote
Kinia Posted October 14, 2009 Author Posted October 14, 2009 BellaLab napisał(a):u mnie teraz pada:angryy::mad: Eh, u nas padać zaczęło w nocy i pada dalej:placz: Najgorsze, że nie wiem co z jutrzejszym treningiem jak jest taka pogoda:roll: Alusia napisał(a):Hejo!!! Powracamy do was po długiej przerwie :multi::razz: Dobrze Wam idzie ;) A podasz tytuł piosenki ???:cool3: Hejo! Nie znam tytułu, pierwsza, lepsza piosenka z YT:lol: Quote
madzior_ka Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 jak zapowiadali tak i jest pan ŚNIEG:) ja lubie zime ale nie w pazdzierniku i nie lubie jak wracam z uczelni 2.5 godziny!! (normalnie 40 minut) bo sie drzewa na tory powywracały i pociągi jezdzily tylko jednym torem ruchem wahadłowym no masakra jakaś!! Quote
Kinia Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 madzior_ka napisał(a):jak zapowiadali tak i jest pan ŚNIEG:) ja lubie zime ale nie w pazdzierniku i nie lubie jak wracam z uczelni 2.5 godziny!! (normalnie 40 minut) bo sie drzewa na tory powywracały i pociągi jezdzily tylko jednym torem ruchem wahadłowym no masakra jakaś!! 2,5 godziny? to współczuje:shake: A my nie pojechaliśmy na trening;( Bo podobno po czeskiej stronie pozrywało jakieś mosty i w ogóle, a poza tym ciągle pada deszcz i śnieg:( Quote
Recommended Posts