Martunia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Bary, tak mi Ciebie szkoda. :( Kiedy wreszcie los się do Ciebie uśmiechnie? Quote
Margo05 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ja wierzę, że do zimy to Baruś bedzie miał już swoją chałupkę :loveu: Quote
zonia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Margo05 napisał(a):Ja wierzę, że do zimy to Baruś bedzie miał już swoją chałupkę :loveu: Musi mieć...;):cool3: Dopiero trafiłam i mam zamiar odwiedzać Barego;) Quote
Hotel KADIF Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Dzisiaj zgłosił się chętny "domek" na Barego :crazyeye:!!! Z allegro....:sweetCyb: 1. kojec w połączeniu z ogrodem 2. do towarzystwa wysterylizowana 10-letnia sunia, która przebywa u pana od szczeniaka ;) Pan miał psa bardzo podobnego do Barego. Niestety w grudniu 2007 pies został otruty. Ma świadomość, że pies jest w starszym wieku.. i potrzebuje czasu na "przystosowanie" do nowych warunków :p Pan zaoferował zwrot kosztów za transport, ale jestem zdania, że wizyta przedadopcyjna jest konieczna!!! Kto się podejmie ???!!! Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Isadora7 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 DIF napisał(a):Dzisiaj zgłosił się chętny "domek" na Barego :crazyeye:!!! Z allegro....:sweetCyb: 1. kojec w połączeniu z ogrodem 2. do towarzystwa wysterylizowana 10-letnia sunia, która przebywa u pana od szczeniaka ;) Pan miał psa bardzo podobnego do Barego. Niestety w grudniu 2007 pies został otruty. Ma świadomość, że pies jest w starszym wieku.. i potrzebuje czasu na "przystosowanie" do nowych warunków :p Pan zaoferował zwrot kosztów za transport, ale jestem zdania, że wizyta przedadopcyjna jest konieczna!!! Kto się podejmie ???!!! Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!!!! O kurcze dawno się tak nie cieszyłam HURRRRRRA DIF z tego wszystkiego zapomniałaś napisać skąd ten Pan i gdzie ma być wizyta. ciekawe czy ten pan to obserwator z allegro Quote
Martunia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Jej, jak się cieszę! :multi: Wreszcie coś ruszyło!!! Quote
Edi100 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Martunia napisał(a):Jej, jak się cieszę! :multi: Wreszcie coś ruszyło!!! I Oby szczęsliwie skończyło!:loveu: Quote
zachary Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 DIF, to chyba cud!!! Nowy domek Barusiowi!!! Hej, cioteczki z okolic Dęblina !!! Kto mógłby uskutecznić tę wizytę przedadopcyjną? Tyle starań, tyle walki o Barego!!! Do dzieła, może to właśnie ten szczęśliwy los ? Oby Baremu też przypadł do gustu i serca!. Quote
Erazm Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 No nie ja padne, gdzie jest ta miejscowosc? To ta kolo Lublina? Zaraz zasypiemy pm ciotki z tamtych okolic, nie wykreca sie na pewno Quote
Doda_ Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ojj, ale Barusiowi przytrafilo sie szczescie.. I trzymam kciuki.. ;) Quote
Margo05 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Trzymam kciuki bardzo mocno :loveu::loveu::loveu: Quote
Hotel KADIF Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Dziewczyny i chłopaki!!! ;) To naprawdę jest CUD, zwłaszcza, że dom wydaje mi się sensowny przez telefon!! Ale i tak bardzo prozę o pomoc w dotarciu do wolontariuszy lub dogomaniaków z okolic Dęblina do tego domu w celu wizyty przedadopcyjnej. Adres (bo już mam :loveu:) podam na pw. Pan powiedział, że koszty transportu pokryje a ja ze swojej strony zobowiązuję się zawieść Barego autkiem na miejsce. Także w tym momencie jedynym problemem jest wizyta przed adopcyjna!!! Pomóżcie!! Niestety z uwagi na problemy techniczne z pocztą (po prostu zapomniałam hasła :angryy::shake:) i dogomanią kontakt ze mną na razie jest tylko telefoniczny na nr 0-600-968-755! Quote
Isadora7 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Margo05 napisał(a):Wciąż trzymamy kciuki :loveu: I to bardzo, bardzo mocno. Dla mnie to taka sprawa poniekąd honorowa, priorytetowa. Ja chyba pokochałam Barego. Quote
zachary Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 HEJ!!! Dogomaniacy z okolic Dęblina budzić się!!! Szczęście Barusia tak blisko, a Wy co? . DIF, jak nikt się nie zgłosi, to chyba będziesz musiała zabawić się w psychologa/ a może detektywa:evil_lol:/ i sama na miejscu sprawdzić, gdzie zostawiasz Barego?. Jak coś Ci się nie spodoba / podejrzany wzrok przyszłych opiekunów, albo podejrzana słodycz, albo nie będzie domu z ogrodem i kojcem i starej suni/, to pakuj Barego do samochodu i z powrotem, bez wahania !!!. Koszty podróżowania zwrócę w całości. Z racji wrodzonego optymizmu, myślę, że będzie tak jak usłyszałaś przez telefon.:multi: Quote
Isadora7 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 zachary napisał(a):HEJ!!! Dogomaniacy z okolic Dęblina budzić się!!! Szczęście Barusia tak blisko, a Wy co? . DIF, jak nikt się nie zgłosi, to chyba będziesz musiała zabawić się w psychologa/ a może detektywa:evil_lol:/ i sama na miejscu sprawdzić, gdzie zostawiasz Barego?. Jak coś Ci się nie spodoba / podejrzany wzrok przyszłych opiekunów, albo podejrzana słodycz, albo nie będzie domu z ogrodem i kojcem i starej suni/, to pakuj Barego do samochodu i z powrotem, bez wahania !!!. Koszty podróżowania zwrócę w całości. Z racji wrodzonego optymizmu, myślę, że będzie tak jak usłyszałaś przez telefon.:multi: Dokładnie tak, bo obawiam się że to może być jedyna szansa. A Baremu już czas sie kurczy bardzo. Quote
zachary Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 A tu jeszcze DIF ma problemy techniczne z dogo...Może już wszystko okey?. Oj, Isadorko, to chyba może być ta jedna, jedyna szansa Barusiowi, masz rację. Liczę na to, że jakaś dobra ciotka już telefonicznie skontaktowała się z DIF...I coś dobrego się kręci. Muszę zniknąć na chwilę z domku i z dogo, ale jak wrócę, to od razu będę wypatrywać dobrych wieści. Śledziłam ten wątek od początku i muuuusi :loveu:być szczęsliwe zakończenie. Quote
Isadora7 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Jak sa problemy z dogo to trzeba wchodzic przez proxy http://www.ekmll.com/viewpage.php?page_id=6 :loveu: Quote
Martunia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 To najwspanialsza rzecz jaką usłyszałam na tym wątku! :multi: Zaciskam mocno kciuki, by wszystko poszło dobrze i by Bary wreszcie miał swój dom. Wreszcie się mu poszczęściło! :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 zachary napisał(a):HEJ!!! Jak coś Ci się nie spodoba / podejrzany wzrok przyszłych opiekunów, albo podejrzana słodycz, albo nie będzie domu z ogrodem i kojcem i starej suni/, to pakuj Barego do samochodu i z powrotem, bez wahania !!!. Koszty podróżowania zwrócę w całości. Z racji wrodzonego optymizmu, myślę, że będzie tak jak usłyszałaś przez telefon.:multi: :crazyeye::crazyeye::crazyeye:!!! To suuuper!!! Dzięki!:Rose: Wczoraj jeszcze raz z panem rozmawiałam przez telefon. Uzgodniłam, że dzisiaj wrzuce mu na maila foty Barula, co oczywiście uczyniłam. Wysłałam mu chyba milion, niech ma.....:evil_lol: Chcę, żeby nowy opiekun dobrze przemyślał sprawę, bo Bary jest "trudnym" psem z uwagi na te ucieczki i początkową nieufność do ludzi. Opisałam panu charakter Barego i jego historię. Dobrze by było jednak mieć KOGOŚ blisko Barego, bo przecież musimy nad nim czuwać ;). Na stronie Fundacji Emir jest opisana historia Paco... Państwo się "zakochali" i pies pojechał do nich a 11 maja (chyba 2 m-ce od adopcji) został odebrany w trybie interwencji przez Fundację z niedowładem łap, pobity.......:angryy: Ja jestem za daleko..... Wolałabym mieć Barego bliżej, ale nie mogę wybrzydzać, bo być może drugiej szansy nie będzie! Dzisiaj wieczorem zadzwonię do pana i uzgodnimy szczegóły. Chcę Barego odrobaczyć, bo szczepienie przeciwko wściekliźnie już ma. A nie wiem jak z wirusami... muszę zapytać weta! Jak skontaktuję się z panem to od razu daję Wam znać :loveu:!! Quote
Doda_ Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 DIF, wiem ze chcesz miec Barego blizej... kazdy tego chcialby :-( ale byc moze to jedyna szansa, moze drugiej szansy Bary nie dostanie? Wiec warto, zeby pojechal do tego domku (oczywiscie jesli bylby prawdziwym domkiem dla niego) a ktos z dogo, kto mieszka k. Dęblina (to tam jest ten nowy domek?) będzie sprawdzac, co u Barego. Napewno wszystko bedzie dobrze. Lepiej zeby mial legowisko, miske z jedzeniami, milosc, przy sobie towarzyszke, niz zeby w takiej kiepskiej pogodzie lezal pod drzewem czekając na swoja pania ktora juz nigdy nie wroci... Quote
Recommended Posts