Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cóż za straszne wiadomości. :( Trudno będzie go gdzieś przenieść do innego domu, skoro cały czas będzie uciekał...
Jedyne, z czego się cieszę, to z tego, że Bary nie został uśpiony.

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Margo05']I mamy problem...

I nie wiadomo co z tym "problemem" dalej zrobić ....

Jednego jestem pewna:
Baremu potrzebny jest zadaszony kojec, czyli po prostu "klatka" !!! Na minimum 3 m-ce do pół roku! Przez ten czas spacery wyłącznie na smyczy (jeśli umie na niej chodzić :roll:)! Do czasu aż się przyzwyczai do, nowej dla niego, sytuacji! A potem będziemy się martwić dalej ....:-(

Posted

[quote name='ocelot']A gdyby z nimi porozmawiać? I pomóc z tym kojcem, z materiałami, np?

Pogadam z nimi o tym!

[quote name='Margo05']Pewnie tak. I raczej zaprzyjaźnieni też nie byli :shake:
Byli zaprzyjaźnieni! Kochają zwierzęta. Pani Małgorzata karmi bezdomne koty a kiedyś spotkałam ją u weta jak ratowała łapę bezdomnego kota, który dostał się we wnyki.

[quote name='fona']jest miejsce w rubryce adopcyjnej mojego psa, ale trzeba wyslac zgloszenie dzis

na mail: m.ciszewska@wprost.pl

opis, zdjecie, kontakt

Barego wysłałam do Pani Magdaleny jak tylko założyłam wątek.
Ale oczywiście wysłałam teraz ponownie ;).

Posted

Wiesz co Dif jesli oni kochają zwierzęta, w końcu karmią barego, a nie każdy by tak się zachował - to faktycznie trzeba z nimi porozmawiać i ja myślę udzielić pomocy. Bo może nie maja doświadczenia z psami?
Ja myślę, że w tej chwili to tędy droga.

Posted

[quote name='ocelot']Wiesz co Dif jesli oni kochają zwierzęta, w końcu karmią barego, a nie każdy by tak się zachował - to faktycznie trzeba z nimi porozmawiać i ja myślę udzielić pomocy. Bo może nie maja doświadczenia z psami?
Ja myślę, że w tej chwili to tędy droga.

[quote name='kaja555']Właśnie, jeżeli kochają zwierzęta to można by z nimi porozmawiać w sprawie tego kojca, może się złożymy na materiały?

Na pewno trzeba spróbowac, tyle czasu walczymy o Barego (dla mnie on juz zostanie Bary) więc KAŻDA próba jest dobra.

Posted

DIF napisał(a):

Byli zaprzyjaźnieni! Kochają zwierzęta. Pani Małgorzata karmi bezdomne koty a kiedyś spotkałam ją u weta jak ratowała łapę bezdomnego kota, który dostał się we wnyki.

DIF, miałam na myśli, że konkretnie z Barym nie byli na tyle mocno zaprzyjaźnieni, by zechciał u nich zostać :eviltong:

Nie twierdzę, że to źli ludzie, wręcz przeciwnie :loveu:

Posted

[quote name='Isadora7']Na pewno trzeba spróbowac, tyle czasu walczymy o Barego (dla mnie on juz zostanie Bary) więc KAŻDA próba jest dobra.

Pewnie, że spróbuję! Co mi tam.... chodzi o życie Barego (dla mnie też pozostanie Barym)!

Jestem pewna, że gdyby miał odpowiedni, czyli zadaszony kojec i czas na przystosowanie się do nowej sytuacji ...nie byłoby z nim problemu!!!
A że "wiekowy" ...... qrcze, każdego z nas to czeka!!!
Dla jednych wiekowy to pies 8-10 letni a dla innych 14-16 letni!!

Z P. Małgosią pogadam w poniedziałek. Podjadę do sklepu w którym pracuje...
Bądźmy dobrej myśli i ratujmy Barego-Brutusa!!!! :p

Posted

Margo05 napisał(a):
DIF, miałam na myśli, że konkretnie z Barym nie byli na tyle mocno zaprzyjaźnieni, by zechciał u nich zostać :eviltong:

Nie twierdzę, że to źli ludzie, wręcz przeciwnie :loveu:

:ices_bla::scared:

Źle zrozumiałam...sorki!!!! :oops:

Posted

DIF napisał(a):
:ices_bla::scared:

Źle zrozumiałam...sorki!!!! :oops:

Nie wolno źle rozumować Margo, oj nie wolno, bo to Kiiiiochana Dziewczyna jest!!! :shake: :loveu: Jako i Ty, DIF. :loveu:

Posted

Zdążyłam już zauważyć,że nieporozumienia na DOGO zdarzają się bardzo często...:roll:
Bywało,że ja źle zrozumiałam kogoś,:oops: bywało,że ktoś źle zrozumiał mnie...:shake:
Ale jedno wiem:jesteśmy WIELKĄ RODZINĄ DOGOMANIAKÓW...:loveu::loveu::loveu:
Wszystkie Cioteczki są kofffane...:lol:
A nieporozumienia zdarzają się w każdej,nawet najbardziej koffającej się rodzinie...:roll:

Bary-piesku,trzymam za Ciebie kciuki!!!

Posted

Nieporozumienia tu nie ma Wet-Siostro!!!:lol: Margo jest mniamniuśna, a DIF wie doskonale, że sobie z niej jaja robię i mam nadzieję, że choć na moment się uśmiechnęła, choć na moment, bo wiem, w jakim i dlaczego jest dołku.

Baruniu, co z Tobą począć??? :-(