Martunia Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Cóż za straszne wiadomości. :( Trudno będzie go gdzieś przenieść do innego domu, skoro cały czas będzie uciekał... Jedyne, z czego się cieszę, to z tego, że Bary nie został uśpiony. Quote
Hotel KADIF Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 [quote name='Margo05']I mamy problem... I nie wiadomo co z tym "problemem" dalej zrobić .... Jednego jestem pewna: Baremu potrzebny jest zadaszony kojec, czyli po prostu "klatka" !!! Na minimum 3 m-ce do pół roku! Przez ten czas spacery wyłącznie na smyczy (jeśli umie na niej chodzić :roll:)! Do czasu aż się przyzwyczai do, nowej dla niego, sytuacji! A potem będziemy się martwić dalej ....:-( Quote
Hotel KADIF Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Martunia napisał(a): Jedyne, z czego się cieszę, to z tego, że Bary nie został uśpiony. Ale widmo uśpienia, teraz czy później, wciąż nad nim wisi :grab::placz:!! Quote
kaja555 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Jakby ta "rodzina" zafundwałaby mu taki kojec, to by nie uciekał. A oni go pewnie na podwórko przywieżli i tyle. Quote
ocelot Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 A gdyby z nimi porozmawiać? I pomóc z tym kojcem, z materiałami, np? Quote
Margo05 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Pewnie tak. I raczej zaprzyjaźnieni też nie byli :shake: Quote
fona Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 jest miejsce w rubryce adopcyjnej mojego psa, ale trzeba wyslac zgloszenie dzis na mail: m.ciszewska@wprost.pl opis, zdjecie, kontakt Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Światełko w tunelu... DIF,Psiapsiółko,działaj!!! Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Cekinka13* napisał(a):Bary, co my się z Tobą mamy... :shake: Zapętlenie na max.:-( Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='ocelot']A gdyby z nimi porozmawiać? I pomóc z tym kojcem, z materiałami, np? Pogadam z nimi o tym! [quote name='Margo05']Pewnie tak. I raczej zaprzyjaźnieni też nie byli :shake: Byli zaprzyjaźnieni! Kochają zwierzęta. Pani Małgorzata karmi bezdomne koty a kiedyś spotkałam ją u weta jak ratowała łapę bezdomnego kota, który dostał się we wnyki. [quote name='fona']jest miejsce w rubryce adopcyjnej mojego psa, ale trzeba wyslac zgloszenie dzis na mail: m.ciszewska@wprost.pl opis, zdjecie, kontakt Barego wysłałam do Pani Magdaleny jak tylko założyłam wątek. Ale oczywiście wysłałam teraz ponownie ;). Quote
ocelot Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Wiesz co Dif jesli oni kochają zwierzęta, w końcu karmią barego, a nie każdy by tak się zachował - to faktycznie trzeba z nimi porozmawiać i ja myślę udzielić pomocy. Bo może nie maja doświadczenia z psami? Ja myślę, że w tej chwili to tędy droga. Quote
kaja555 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Właśnie, jeżeli kochają zwierzęta to można by z nimi porozmawiać w sprawie tego kojca, może się złożymy na materiały? Quote
Isadora7 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='ocelot']Wiesz co Dif jesli oni kochają zwierzęta, w końcu karmią barego, a nie każdy by tak się zachował - to faktycznie trzeba z nimi porozmawiać i ja myślę udzielić pomocy. Bo może nie maja doświadczenia z psami? Ja myślę, że w tej chwili to tędy droga. [quote name='kaja555']Właśnie, jeżeli kochają zwierzęta to można by z nimi porozmawiać w sprawie tego kojca, może się złożymy na materiały? Na pewno trzeba spróbowac, tyle czasu walczymy o Barego (dla mnie on juz zostanie Bary) więc KAŻDA próba jest dobra. Quote
Margo05 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 DIF napisał(a): Byli zaprzyjaźnieni! Kochają zwierzęta. Pani Małgorzata karmi bezdomne koty a kiedyś spotkałam ją u weta jak ratowała łapę bezdomnego kota, który dostał się we wnyki. DIF, miałam na myśli, że konkretnie z Barym nie byli na tyle mocno zaprzyjaźnieni, by zechciał u nich zostać :eviltong: Nie twierdzę, że to źli ludzie, wręcz przeciwnie :loveu: Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='Isadora7']Na pewno trzeba spróbowac, tyle czasu walczymy o Barego (dla mnie on juz zostanie Bary) więc KAŻDA próba jest dobra. Pewnie, że spróbuję! Co mi tam.... chodzi o życie Barego (dla mnie też pozostanie Barym)! Jestem pewna, że gdyby miał odpowiedni, czyli zadaszony kojec i czas na przystosowanie się do nowej sytuacji ...nie byłoby z nim problemu!!! A że "wiekowy" ...... qrcze, każdego z nas to czeka!!! Dla jednych wiekowy to pies 8-10 letni a dla innych 14-16 letni!! Z P. Małgosią pogadam w poniedziałek. Podjadę do sklepu w którym pracuje... Bądźmy dobrej myśli i ratujmy Barego-Brutusa!!!! :p Quote
Hotel KADIF Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Margo05 napisał(a):DIF, miałam na myśli, że konkretnie z Barym nie byli na tyle mocno zaprzyjaźnieni, by zechciał u nich zostać :eviltong: Nie twierdzę, że to źli ludzie, wręcz przeciwnie :loveu: :ices_bla::scared: Źle zrozumiałam...sorki!!!! :oops: Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 DIF napisał(a)::ices_bla::scared: Źle zrozumiałam...sorki!!!! :oops: Nie wolno źle rozumować Margo, oj nie wolno, bo to Kiiiiochana Dziewczyna jest!!! :shake: :loveu: Jako i Ty, DIF. :loveu: Quote
Margo05 Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Że tak powiem zarumieniłam się :oops: A tak na poważnie, to nie ma żadnej szansy, aby rodzina go wzięła? Quote
Wet-siostra Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Zdążyłam już zauważyć,że nieporozumienia na DOGO zdarzają się bardzo często...:roll: Bywało,że ja źle zrozumiałam kogoś,:oops: bywało,że ktoś źle zrozumiał mnie...:shake: Ale jedno wiem:jesteśmy WIELKĄ RODZINĄ DOGOMANIAKÓW...:loveu::loveu::loveu: Wszystkie Cioteczki są kofffane...:lol: A nieporozumienia zdarzają się w każdej,nawet najbardziej koffającej się rodzinie...:roll: Bary-piesku,trzymam za Ciebie kciuki!!! Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Nieporozumienia tu nie ma Wet-Siostro!!!:lol: Margo jest mniamniuśna, a DIF wie doskonale, że sobie z niej jaja robię i mam nadzieję, że choć na moment się uśmiechnęła, choć na moment, bo wiem, w jakim i dlaczego jest dołku. Baruniu, co z Tobą począć??? :-( Quote
Avaloth Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 a Barry dalej bez domku :shake: do góry biedaku ! Quote
majqa Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 DIFuś, udało Ci się obrać jakiś tor działania, w znaczeniu, czy dzisiejszy dzionek wniósł coś nowego? Quote
Recommended Posts