Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

medar napisał(a):
Dogo pełne jest zalogowanych "dogomaniaków " z Warszawy i okolic. Rozumiem , że większość (jak to na forum ) to aktywność "klawiaturowa". W sytuacji kiedy potrzebna namacalna pomoc - wychodzi szydło z worka.
Skoro pies już jest pod "wirtualną" pomocą Fundacji Emir - proponuję iść za ciosem i skorzystać z jej pomocy, aby psa umieścić w wiadomym miejscu.

a Ty nie jestes z Emira?

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja - akurat w tym przypadku - jestem w stanie pomóc "nieklawiaturowo". Tyle, że DIF obawia się, że jesli coś pójdzie "nie tak", będzie miała nieprzyjemności z tego powodu (jestem niepełnoletnia). I doskonale rozumiem ją, choć taka sutuacja napewno by nie zainstaniała.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Ja - akurat w tym przypadku - jestem w stanie pomóc "nieklawiaturowo". Tyle, że DIF obawia się, że jesli coś pójdzie "nie tak", będzie miała nieprzyjemności z tego powodu (jestem niepełnoletnia). I doskonale rozumiem ją, choć taka sutuacja napewno by nie zainstaniała.

majqa napisał(a):
Cekinko, wspaniale, że chcesz pomóc ale DIF Cię chroni i słusznie robi.

Otóż to. Cekinko dokładnie wiemy ile pomogłaś Baremu i DIF. Ale faktem jest że DIF ma rację ze zrozumiałych powodów.

Posted

Uda się. Inaczej być nie może :mad:

A mój Czarnuszek jest dziś w papierowym wydaniu Metra :multi::multi::multi:
Może znajdzie domek :)

A tak przy okazji, zadzwoniła do mnie Pani w sprawie Czarnuszka. Jest z Częstochowy. Chciała Czarnuszka na działkę. W dzień tam jest, ale w nocy nie. Pani ma tam trzy kotki. Dokarmia też 5 dochodzących.
Czarnuś nie bardzo się nadaje, ale może znacie jakiegoś bidulka z oklic Częstochowy, który mógł by zamieszkać u Pani na działce? Biegał by sobie luzem po jej terenie. Jeśli macie rakiego pieska to proszę o kontakt tel. 0-604-126-622. Zaraz muszę znikać z dogo. Popytajcie proszę, może jest jakaś psinka, która by się nadała. O sprawie tak oczywistej jak sprawdzenie domku nie mówię, bo to nie podlega dyskusji.

Posted

patch75 napisał(a):
a Ty nie jestes z Emira?

Owszem, z Emira, ale z oddziału fundacji w Krośnie Odrzańskim - a to 488 km od Halinowa. Z miejscowości Oddział ( a tam jest siedziba główna fundacji) do Halinowa jest tylko 62km.

Posted

Dziś w Halinowie od rana gorąco. Ten sedalin usypia psa czy tylko uspokaja? Bo jeśli usypia, to trzeba uważać na Barego, żeby po podaniu środku leżał w cieniu, ponieważ może mieć trudności z oddychaniem, bo - tak jak pisałam wcześniej - gorąca dziś.

Trzymam kciuki za DIF i Barego, musi się udać!

Posted

Moja znajoma, po podaniu sedalinu bezdomnej suni/ czarna i duża jak Bary/, biegała za nią, a jak się już sunia słaniała na nogach to jeszcze ją bacznie oberwowała, aż zaśnie, bo jak widziała smycz, to...chyba z 6 godzin/ od 8 do 14 /.Może dawka była zbyt słaba, ale jak zważyć ciągle uciekającego psa, więc pewnie dawka była na oko weterynarzy i pani ścigającej.Niewątpliwie trzeba Barego po podaniu sedalinu monitorować.Może zasnąć na słońcu albo na środku jezdni...albo za swoją bramą i co wtedy? Włam?:evil_lol:.Mam cichą nadzieję,że DIF nie będzie się męczyć tyle godzin.

Posted

Sedalin czy sedasin???Bo sedasin jest w formie zastrzyku,podany bardzo często powoduje wymioty,trzeba uważać,by psiak się nie zadławił,najczęściej wet prosi,by zwierzę było na czczo...Choć zdarzało się nie raz,że właściciel zarzekał się:głodny,głodny...A na stole,jak sedasin zaczął działać,pojawiała się przeróżna zawartość żołądka...(nhp.wpół strawiony ptaszek-u kota...)Sedasin jest lekiem premedykacji,uspakajającym,podany w większej dawce również nasennym.
Natomiast sedalin to jeśli się nie mylę syrop uspakajający...

Posted

KOchani!!!!

Bardzo Was proszę!!!!! Nie kłóćcie się na tym wątku, kto komu, w jakim sensie i jak pomaga!!!!

Bardzo pomogliście mi wszycy, zarówno klikaniem w klawiaturę jak i pomocą w zakresie ulotek i allegoro! Dziękuję Wam wszystkim!! Wiem, że zależy Wam na Barulu! Uwierzcie mi robię co mogę i jak mogę!!! :oops:
Jeśli chodzi o pomoc fizyczną na razie nie jest mi ona potrzebna, ponieważ mamy dwóch wetów w Halinowie a oni zadeklarowali swoją pomoc w przeniesieniu tego "cielaka" :evil_lol: do samochodu!!

Najbardziej jest mi potrzebna pomoc "za plecami" czyli taka która rozwali na drobne ewentualnych przeciwników zabrania Barego! "Rozwali" czyli postarszy ustawą o ochronie zwierząt czy mandatem ... A ja..??!! Nawet nie mam legitymacji bo ją gdzieś w... :siara:!!! :oops:

Ale możemy być spokojni! Wisiek czeka!!!! Cały czas jesteśmy w kontakcie! Niezmiennie dzwoni do mnie każdego dnia!!!! I znowu jesteśmy wstępnie umówieni a na jaki termin to zapraszm na pw :eviltong:!!!