patch75 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 medar napisał(a):Dogo pełne jest zalogowanych "dogomaniaków " z Warszawy i okolic. Rozumiem , że większość (jak to na forum ) to aktywność "klawiaturowa". W sytuacji kiedy potrzebna namacalna pomoc - wychodzi szydło z worka. Skoro pies już jest pod "wirtualną" pomocą Fundacji Emir - proponuję iść za ciosem i skorzystać z jej pomocy, aby psa umieścić w wiadomym miejscu. a Ty nie jestes z Emira? Quote
majqa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 patch75 napisał(a):a Ty nie jestes z Emira? To się nazywa przycelować pytaniem.;) Quote
majqa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 kaja555 napisał(a):Chyba nie z Emira tylko z Medoru Owszem, owszem, z Emira. Patch wiedziała, jakie pytanie zadaje. Quote
Cekinka13* Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Ja - akurat w tym przypadku - jestem w stanie pomóc "nieklawiaturowo". Tyle, że DIF obawia się, że jesli coś pójdzie "nie tak", będzie miała nieprzyjemności z tego powodu (jestem niepełnoletnia). I doskonale rozumiem ją, choć taka sutuacja napewno by nie zainstaniała. Quote
majqa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Cekinko, wspaniale, że chcesz pomóc ale DIF Cię chroni i słusznie robi. Quote
Isadora7 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Cekinka13* napisał(a):Ja - akurat w tym przypadku - jestem w stanie pomóc "nieklawiaturowo". Tyle, że DIF obawia się, że jesli coś pójdzie "nie tak", będzie miała nieprzyjemności z tego powodu (jestem niepełnoletnia). I doskonale rozumiem ją, choć taka sutuacja napewno by nie zainstaniała. majqa napisał(a):Cekinko, wspaniale, że chcesz pomóc ale DIF Cię chroni i słusznie robi. Otóż to. Cekinko dokładnie wiemy ile pomogłaś Baremu i DIF. Ale faktem jest że DIF ma rację ze zrozumiałych powodów. Quote
Margo05 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Uda się. Inaczej być nie może :mad: A mój Czarnuszek jest dziś w papierowym wydaniu Metra :multi::multi::multi: Może znajdzie domek :) A tak przy okazji, zadzwoniła do mnie Pani w sprawie Czarnuszka. Jest z Częstochowy. Chciała Czarnuszka na działkę. W dzień tam jest, ale w nocy nie. Pani ma tam trzy kotki. Dokarmia też 5 dochodzących. Czarnuś nie bardzo się nadaje, ale może znacie jakiegoś bidulka z oklic Częstochowy, który mógł by zamieszkać u Pani na działce? Biegał by sobie luzem po jej terenie. Jeśli macie rakiego pieska to proszę o kontakt tel. 0-604-126-622. Zaraz muszę znikać z dogo. Popytajcie proszę, może jest jakaś psinka, która by się nadała. O sprawie tak oczywistej jak sprawdzenie domku nie mówię, bo to nie podlega dyskusji. Quote
medar Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 patch75 napisał(a):a Ty nie jestes z Emira? Owszem, z Emira, ale z oddziału fundacji w Krośnie Odrzańskim - a to 488 km od Halinowa. Z miejscowości Oddział ( a tam jest siedziba główna fundacji) do Halinowa jest tylko 62km. Quote
Wet-siostra Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Klik,klik,klik... Bary,witaj,piesku...Co u Ciebie???Bo co u Cioteczek,to już wiem...:evil_lol: Jakieś nowinki??? Klik,klik,klik... Quote
zachary Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 To już weekend! I ja też kliknę a swojemu zwierzyńcowi pozawijam "kciuki" za Barula. DIF, dzisiaj jest taki piękny dzień... Quote
Cekinka13* Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Dziś w Halinowie od rana gorąco. Ten sedalin usypia psa czy tylko uspokaja? Bo jeśli usypia, to trzeba uważać na Barego, żeby po podaniu środku leżał w cieniu, ponieważ może mieć trudności z oddychaniem, bo - tak jak pisałam wcześniej - gorąca dziś. Trzymam kciuki za DIF i Barego, musi się udać! Quote
zachary Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Moja znajoma, po podaniu sedalinu bezdomnej suni/ czarna i duża jak Bary/, biegała za nią, a jak się już sunia słaniała na nogach to jeszcze ją bacznie oberwowała, aż zaśnie, bo jak widziała smycz, to...chyba z 6 godzin/ od 8 do 14 /.Może dawka była zbyt słaba, ale jak zważyć ciągle uciekającego psa, więc pewnie dawka była na oko weterynarzy i pani ścigającej.Niewątpliwie trzeba Barego po podaniu sedalinu monitorować.Może zasnąć na słońcu albo na środku jezdni...albo za swoją bramą i co wtedy? Włam?:evil_lol:.Mam cichą nadzieję,że DIF nie będzie się męczyć tyle godzin. Quote
Tigraa Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Sedalin powinien zadziałać po ok. pół godziny po podaniu. Pies jest senny i szuka spokojnego miejsca do spania. Quote
TYGRYS-ica. Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 widze ze tu problemy z przylapaniem Barego ;-) jak stoi sytuacja?? kiedy DIF bedzie probowac go zlapac?? ja moze jutro bede w Halinowie a nuż Barula spotkam :-) Quote
Wet-siostra Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Sedalin czy sedasin???Bo sedasin jest w formie zastrzyku,podany bardzo często powoduje wymioty,trzeba uważać,by psiak się nie zadławił,najczęściej wet prosi,by zwierzę było na czczo...Choć zdarzało się nie raz,że właściciel zarzekał się:głodny,głodny...A na stole,jak sedasin zaczął działać,pojawiała się przeróżna zawartość żołądka...(nhp.wpół strawiony ptaszek-u kota...)Sedasin jest lekiem premedykacji,uspakajającym,podany w większej dawce również nasennym. Natomiast sedalin to jeśli się nie mylę syrop uspakajający... Quote
Hotel KADIF Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 KOchani!!!! Bardzo Was proszę!!!!! Nie kłóćcie się na tym wątku, kto komu, w jakim sensie i jak pomaga!!!! Bardzo pomogliście mi wszycy, zarówno klikaniem w klawiaturę jak i pomocą w zakresie ulotek i allegoro! Dziękuję Wam wszystkim!! Wiem, że zależy Wam na Barulu! Uwierzcie mi robię co mogę i jak mogę!!! :oops: Jeśli chodzi o pomoc fizyczną na razie nie jest mi ona potrzebna, ponieważ mamy dwóch wetów w Halinowie a oni zadeklarowali swoją pomoc w przeniesieniu tego "cielaka" :evil_lol: do samochodu!! Najbardziej jest mi potrzebna pomoc "za plecami" czyli taka która rozwali na drobne ewentualnych przeciwników zabrania Barego! "Rozwali" czyli postarszy ustawą o ochronie zwierząt czy mandatem ... A ja..??!! Nawet nie mam legitymacji bo ją gdzieś w... :siara:!!! :oops: Ale możemy być spokojni! Wisiek czeka!!!! Cały czas jesteśmy w kontakcie! Niezmiennie dzwoni do mnie każdego dnia!!!! I znowu jesteśmy wstępnie umówieni a na jaki termin to zapraszm na pw :eviltong:!!! Quote
Wet-siostra Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 DIF,Psiapsiółko,JAKIE KŁÓTNIE???:evil_lol::evil_lol::evil_lol: To tylko burzliwe wymiany poglądów służące ożywieniu wątku...:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
TYGRYS-ica. Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 aj od razu burzliwe... wedlug mnie sa bardzo spokojne i przemyslane :evil_lol: Quote
Recommended Posts