Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majqa napisał(a):
Nieporozumienia tu nie ma Wet-Siostro!!!:lol: Margo jest mniamniuśna, a DIF wie doskonale, że sobie z niej jaja robię i mam nadzieję, że choć na moment się uśmiechnęła, choć na moment, bo wiem, w jakim i dlaczego jest dołku.

Baruniu, co z Tobą począć??? :-(

Zawsze jak wchodzę na jakiś wątek i Ty na nim jesteś to się uśmiecham, wiesz przecież :buzi:!!!

Tor działania obrałam taki.
Rozmawiałam z EMIR. Mam zgodę p. Krysi na powieszenie tabliczki z logo Fundacji oraz napisem, że pies znajduje się pod opieką Fundacji EMIR oraz namiarami na mnie. Rozmawiałam z wetem. Wystawi zaświadczenie, że Bary był szczepiony przeciwko wściekliźnie, żeby nikt się nie przyczepił ani do Fundacji ani do mnie, że niby pod naszą opieką a nieszczepiony.
A w poniedziałek pogadam z p. Małgosią, czyli "rodziną" na temat tego zadaszonego kojca dla Barego ... u niej! Aha i dam jej tę obrożę z adresówką. Może uda jej się założyć!!

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosiapk napisał(a):
To jakie są ustalenia? Będzie mieszkał u kogoś, ale będzie pod opieką Emirka?

Tak, opieka Emir, a próba ulokowania Barego u rodziny zmarłej (czyli nie na obecnej posesji), w zabezpieczonym przed ucieczką kojcu (z którego to Bary już dawał dyla, niestety).

Posted

[quote name='Isadora7']DIF jak chcesz zrobić tabliczkę? Czy wystarczy na A4 zafoliowana? To znaczy nawet powiedzmy 1, 3 , 4 żeby w paru miejscach wisiały

Myślałam o takiej małej formatu A5. I tylko jednej, na furtce tej posesji. Żeby wszyscy wiedzieli, że tu mieszka Bary i nie można go "tknąć paluchem" bo jest pod opieką EMIR. A wydaje mi się, że wystarczy jedna, bo przecież Kaja zrobiła plakaciki zalaminowane (dzisiaj jadę z dzieciakami rozwieszać), więc nie potrzeba więcej.
Dzisiaj spróbuję powalczyć z tą moją drukarką i zrobić. Jak mi się uda to zostanie mi tylko zalaminowanie.
Ale tak sobie pomyślałam, że taka tabliczka by super wyglądała z takim Barusiem w tle, jak na tych plakacikach od Folen. Ale nie śmiem już prosić :oops:!!

Posted

Gosiapk napisał(a):
To jakie są ustalenia? Będzie mieszkał u kogoś, ale będzie pod opieką Emirka?

Bary praktycznie od samego początku jest na stronie EMIR w kąciku adopcyjnym psów przebywających pod opieką wolontariuszy. Gdzieś chyba już o tym pisałam ...;)

Posted

Dziewczyny, sorki za offa, ale potrzebuję na cito wzór umowy adopcyjnej. Dziś jadę z chartowatym z mojego podpisu na spotkanie z potencjalnym domkiem, a ja się nie znam na adopcji psów :shake: Domek sprawdzony i super jest :loveu: Teraz tylko kwestia polubienia się psinków :cool3: No i ta umowa :roll:

Posted

[quote name='DIF']Myślałam o takiej małej formatu A5. I tylko jednej, na furtce tej posesji. Żeby wszyscy wiedzieli, że tu mieszka Bary i nie można go "tknąć paluchem" bo jest pod opieką EMIR. A wydaje mi się, że wystarczy jedna, bo przecież Kaja zrobiła plakaciki zalaminowane (dzisiaj jadę z dzieciakami rozwieszać), więc nie potrzeba więcej.
Dzisiaj spróbuję powalczyć z tą moją drukarką i zrobić. Jak mi się uda to zostanie mi tylko zalaminowanie.
Ale tak sobie pomyślałam, że taka tabliczka by super wyglądała z takim Barusiem w tle, jak na tych plakacikach od Folen. Ale nie śmiem już prosić :oops:!!

Co chcesz mieć na tej tabliczce? Oprócz Barrego (ja od razu nie wyobrażałam sobie bez Barego), logo EMIR i twojego telefonu?

Ja bym jednak przy a4 obstawała i obok doczepiła zrywane kartki z telefonem

Posted

Margo05 napisał(a):
Dziewczyny, sorki za offa, ale potrzebuję na cito wzór umowy adopcyjnej. Dziś jadę z chartowatym z mojego podpisu na spotkanie z potencjalnym domkiem, a ja się nie znam na adopcji psów :shake: Domek sprawdzony i super jest :loveu: Teraz tylko kwestia polubienia się psinków :cool3: No i ta umowa :roll:

Mam super umowę. Dawaj maila to Ci w ciągu godziny podeślę, bo teraz jadę z ogłoszeniami Barego i do sklepu.

Posted

[quote name='Isadora7']Co chcesz mieć na tej tabliczce? Oprócz Barrego (ja od razu nie wyobrażałam sobie bez Barego), logo EMIR i twojego telefonu?

Ja bym jednak przy a4 obstawała i obok doczepiła zrywane kartki z telefonem
W sumie może byś A4.

Coś takiego może::hmmmm:
-----------------------------------------------------------------
LOGO FUNDACJI (EMIR Fundacja Dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych)

Na tej posesji mieszka Brutus. Jego opiekunka zmarła!
Pies znajduje się pod opieką fundacji EMIR.

Kontakt w sprawie psa:

Fundacja.....
Wolontariusz z Halinowa ................

Dokument szczepienia przeciwko wściekliźnie do wglądu u wolontariusza.

--------------------------------------------------------------------

Tylko suche informacje...

Posted

Aniu, ja myślę, że nie może być tak sucho, tzn. : "Na tej posesji mieszka Brutus, jego pani zmarła." To brzmi jakby tak miało być, tylko to jest taka zwykła informacja, może dopisać coś w tym stylu : "Na tej posesji mieszka samotny pies, bez pani i pana, jego pani zmarła."
Jak myślicie?

Posted

kasikitd napisał(a):
Aniu, ja myślę, że nie może być tak sucho, tzn. : "Na tej posesji mieszka Brutus, jego pani zmarła." To brzmi jakby tak miało być, tylko to jest taka zwykła informacja, może dopisać coś w tym stylu : "Na tej posesji mieszka samotny pies, bez pani i pana, jego pani zmarła."
Jak myślicie?

Kasiul! Tu nie chodzi o to, żeby wzruszyć czyjeś serce.... Tu chodzi o to żeby powstrzymać potencjalne zagrożenie dla Barego!!
Hycla czy ewentualnych, "okrutnych" spadkobierców. Chcę, żeby mieli świadomość, że nic nie mogą Baremu-Brutusowi zrobić, bo on ma za sobą potężną Fundację!!!

Posted

DIF Wyrzeźbiłam ulotkę. Format A4. Jak ci pasuje to najlepiej drukowac

z pliku (pdf) który sobie ściągniesz tutaj:
z tego będzie najlepsza jakość
http://www.sendspace.pl/file/HcvGdqj0/

ewentualnie zrobiłam w wordzie i możesz ściągnąć tutaj:
http://www.sendspace.pl/file/UKTeQnDJ/

no i jeszcze jako obrazek jpeg do ściągnięcia tutaj:
http://www.sendspace.pl/file/9wwH1BVy/

Oczywiście najpierw obejrzyj w miniaturze, bo może ci się nie podoba, albo masz jakieś uwagi, znalazłaś błędy (daj znać to poprawię)

Jak będziesz miała problemy ze ściągnięciem z hostingu daj znać wyślę ci na maila.

Posted

[quote name='Isadora7']DIF Wyrzeźbiłam ulotkę. Format A4. Jak ci pasuje to najlepiej drukowac

z pliku (pdf) który sobie ściągniesz tutaj:
z tego będzie najlepsza jakość
http://www.sendspace.pl/file/HcvGdqj0/

ewentualnie zrobiłam w wordzie i możesz ściągnąć tutaj:
http://www.sendspace.pl/file/UKTeQnDJ/

no i jeszcze jako obrazek jpeg do ściągnięcia tutaj:
http://www.sendspace.pl/file/9wwH1BVy/

Oczywiście najpierw obejrzyj w miniaturze, bo może ci się nie podoba, albo masz jakieś uwagi, znalazłaś błędy (daj znać to poprawię)

Jak będziesz miała problemy ze ściągnięciem z hostingu daj znać wyślę ci na maila.

Isadorka!!! Co Ci mam powiedzieć..... nie wiem po prostu.....:oops:
"Współpraca" z Tobą to czysta przyjemność!!!!!!:buzi::iloveyou:
Masz u mnie wszystko co zechecesz....!!!! I flaszkę.... :drinking: i obiad :eating:.... i kafkę....... :kaffee_2: I inne takie.....:eviltong: