Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj DIF powinna dostać ode mnie wydrukowane ulotki Folen.

A może z tym wetem to Cekinka by DIF pomnogła? Bo jest na miejscu, a we dwie to się moze coś wykombinuje... Ja juz zupełnie nie mam pomysłów co dalej robić :shake:

Posted

Czyli kolejne allegro się kończy, a Bary dalej bez domu :-(

A Cekinka, możecie się jakoś z DIF umówić w sprawie tego Weta? My mogłybyśmy się złożyć żeby pokryć koszty, ale nie wiem czy macie takiego weta, który by tam przyjechał, bo Barego gdzieś wieżć to już niezły problem...

Ja jestem daleko i nie mogę na miejscu pomóc, ale nie chcę żebyście myśłały że z jakiejś ślaśkiej dziury Wam dryguje co robić :oops: Po prostu nie wiem co już wymyśleć dla Barego...tak nie może być w nieskończoność...:shake:

Posted

[quote name='kaja555']Czyli kolejne allegro się kończy, a Bary dalej bez domu :-(

A Cekinka, możecie się jakoś z DIF umówić w sprawie tego Weta? My mogłybyśmy się złożyć żeby pokryć koszty, ale nie wiem czy macie takiego weta, który by tam przyjechał, bo Barego gdzieś wieżć to już niezły problem...

Ja jestem daleko i nie mogę na miejscu pomóc, ale nie chcę żebyście myśłały że z jakiejś ślaśkiej dziury Wam dryguje co robić :oops: Po prostu nie wiem co już wymyśleć dla Barego...tak nie może być w nieskończoność...:shake:

Allegro wznowię nie ma problemu. Ale myślę nad tym czy nie zrobić wyróżnionego jak kiedyś przez 2 edycje. Miał mnóstwo wejść, a czas mu się kurczy

Posted

To może jak DIF się pojawi i zgodzi, to zrobimy listę na co potrzeba pieniędzy (wyróżnione allegro, wet...) i się po małych sumach złożymy? Bo allegro co chwilę wznawiane też kosztuje, wyróżnione tym bardziej. CO myślicie? To mogą być niewielkie sumy, mnie obecnie też tylko na tyle stać (remont mieszkania :oops:)...

Posted

Ale Cekinka możesz pomóc na miejscu - a to więcej niż wysłanie kilku groszy przelewem :loveu:

No to czekamy na decyzję DIF co ze zbiórka na weta i wyróznione allegro - ona tu rządzi:)

Posted

Witam, kochane, po jednodniowej przerwie :loveu:!

O wizycie weterynarza u Barego myślałam już od dawna, ale nie bardzo wiem jak to logistycznie rozwiązać. Wet ciągle w rozjazdach, jakby znalazł chwilkę na pewno by do Barego podjechał chociażby pod pretekstem szczepienia przeciwko wściekliźnie. Ale:
1. Bary nie daje sobie założyć obroży, na widok obcego przedmiotu w ręku czmycha w krzaki - jak zareaguje na strzykawkę z zastrzykiem ?:roll:
2. jak nie było mnie ze dwa, nie chciał do mnie podejść pomimo, że daję mu jeść (jakby mnie nie poznał normalnie) - jak zareaguje na weta ?:roll:
3. żeby załatwić wizytę weta u Barego, bo to jedyne wyjście, muszę zgrać weta, siebie, dzieci ewentualnie cekinkę do pomocy i przede wszystkim...... Barego, żeby zechciał łaskawie być akurat w danym momencie. A nawet jak uda mi się to wszystko zgrać to jestem pewna na 99 %, że Barul nie da do siebie podejść wetowi. Równie dobrze mogłabym mu pokazać zdjęcie Barego :evil_lol:. Ale tutaj nie ma co "gdybać"..... Dzisiaj, zaraz, jadę z dzieciątkiem do lekarza (Kinga ma stwierdzony niedosłuch :placz:), jak będę wracać podjadę do weta i z nim pogadam. Co prawda byłam u niego również wczoraj w tej sprawie i pocałowałam kartkę na drzwiach "jestem w terenie, będę o.." Oczywiście zajrzę również do Barula.

Prośba do cekinki!!!!
Zajrzyj do niego i obejrzyj go pod kątem zdrowia, łapa prawa tylna i ta sierść, oczy....... bo ja może jakaś przeczulona jestem i wyolbrzymiam sprawę i chciałabym, żeby mnie ktoś "sprawdził"
:cool3:. Jeśli da się obadać podczas głaskania sprawdź koniecznie tę łapę, obmacaj ja - może Tobie się uda!

A jeśli chodzi o koszty wizyty na pewno będą niewielkie. To dobry wet i dobry człowiek i bezdomniaki leczy za grosze :loveu:Ale o kosztach pogadamy po ew. wizycie.

Plakatów jeszcze nie mam, a jeśli chodzi o prasę to wysłałam link do wątku do "mojego psa" może go wsadzą do kącika adopcyjnego.
Z Super Exspresem czekam na plakaty.

Posted

Plakaciki musza dzisiaj dojść bo nad ranem były w Warszawie:

Droga paczki Lokalizacja Data Czas lokalny Opis

WARSZAWA, PL 22.04.2008 2:57 W DORĘCZENIU.
KATOWICE, PL 21.04.2008 15:52 SKAN NADANIA

Wyniki monitorowania dostarczone przez firmę UPS: 22.04.2008 7:37 czas wschodni

Posted

Bary,piesku,trzymaj się...Kurczaczek,MUSI się znaleźć jakieś konkretne wyjście...Chyba sama się przeniosę do tego pustego domu,zatrudnię u tego weta,którego klamkę całowano,i przypiulnuję Barego...:oops: