Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekst jest piękny i w moim odczuciu prawie cały może iść bez poprawek, jednak, jeśli o mnie chodzi, zamieniałbym lub usunęłabym te zdania, które mówią o " miłości, namiętności, szczęściu" i " magii uczuć", ponieważ wydają mi się osobiście zbyt łzawe i górnolotne dla "zwykłych" czytelników. Może zamiast tego, napisać po prostu o przyjaźni, tzn, wszystko to samo, że to nie jest historia z happy endem i dalej bez zmian?

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na takiej ulotce, poza zdjęciem i wierszem dałabym zdanie w stylu:

"Osoby chętne pomóc a i poznać historię psa, który po śmierci Pani wciąż na nią czeka, koczuje pod opuszczoną posesją, którego życie wisi na włosku, proszone są o kontakt z Panią Anną pod numerem 0-600968755"

Jak macie pomysł na inne sformułowanie, wpisujcie. Istotą takiego zdania powinna być zwięzłość, resztę dopowie DIF. Pamiętajmy, że ulotka to ograniczona powierzchnia i jak się nadrobi druk to osoby starsze mogą mieć problem z przeczytaniem i najzwyczajniej w świecie odpuszczą.

Posted

Pomyślcie tylko o tym zdaniu z namiarem na DIF, mnie to moje własne jakoś nie leży, a znowu jak się rozpędzę to wyjdzie mi jakaś durnota.

Aha...miałam już odzew od Folen. Oczywiście Skarb nie odmówił pomocy.:loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Na takiej ulotce, poza zdjęciem i wierszem dałabym zdanie w stylu:

"Osoby chętne pomóc a i poznać historię psa, który po śmierci Pani wciąż na nią czeka, koczuje pod opuszczoną posesją, którego życie wisi na włosku, proszone są o kontakt z Panią Anną pod numerem 0-600968755"

Jak macie pomysł na inne sformułowanie, wpisujcie. Istotą takiego zdania powinna być zwięzłość, resztę dopowie DIF. Pamiętajmy, że ulotka to ograniczona powierzchnia i jak się nadrobi druk to osoby starsze mogą mieć problem z przeczytaniem i najzwyczajniej w świecie odpuszczą.

Może to samo tylko: Osoby chętne pomóc i poznać historię psa, którego życie wisi teraz na włosku, a który po śmierci pani wciąż na nią czeka i koczuje pod opuszczoną posesją, proszone są.....itd.

Posted

Teraz najlepiej jakby taki tekst ukazał się w jakiejś gazecie regionalnej, Isadora 7 coś kiedyś pisała na wątku na ten temat, ale nie pamiętam kiedy to było i czy czasem czegoś nie pomyliłam. Popatrzę jutro na cały wątek.
Majga...tak bym chciała, żeby Twoja praca została nagrodzona domkiem dla Barego!!!

Posted

O,Jezu...:placz::placz::placz:Cudniaste!!!:-(
No,jeśli TO nikogo nie ruszy,to nie wiem...:angryy:
BARY-PIESKU-ZWIERAMY SZEREGI BY W KOŃCU KTOŚ DAŁ CI DOM!!!
Taka moja propozycja-może i dla Króweczki by coś takiego zrobić?Niektóre moje wypocinki są"uniwersalne"...Co Wy na to???Niektóre Cioteczki śledzą wątek,o którym piszę.Tytuł:Krówka,cztery mies. ...-cały znajdziecie w moich postach...Bo linku wstawić nie potrafię...:angryy:

Posted

Mnie osobiście pasuje propozycja Wet-siostry. Znam temat Krówki.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107124

Zaraz pokombinuję aby wstawić ten tekst na allegro i gratkę. Dla przypomnienia bo ktos pytał i chciał szukać. Moja propozycja była aby z dobrze zrobionym tekstem, zilustrowanym itd dotrzeć do redakcji gazety. Najlepszy tabloid. Moja sugestia to redakcja warszawska Super Expressu. Tylko zrobić lid do tego. Czyli w paru zdaniach wspomnienie o krakowskim Dżeku i miękkie przejście poprzez np słowa "Warszawa też ma Dżeka" do właściwego tekstu.

Z takim tekstem należałoby dotrzeć do bezpośrednio redaktora działu warszawskiego, z imienia i nazwiska. Żaden tam dział czytelniczy itp komórki. Najlepiej podrzucić do 2-3 osób.

Nie wiem może najlepiej jakby z takimi dopracowanymi tekstami, w sensie wydruku, adiustacji itd (czyli tekst, dobrane zdjęcia i wiersze), ktoś podjechał na jubilerską. Przyszykować kilka egzemplarzy w kopertę (na przykład) i zaadresować osobowo do kilku redaktorów działu warszawskiego (może nawet wszystkich). Wg mnie "któryś odpali". Tak jak wg mnie zwykłe ogłoszenie jako ogłoszenie NIE ZADZIAŁA.

Kierownik działu Warszawskiego SE
Dagmara Kowalska

Redaktorzy działu Warszawskiego SE
Ryszard Strzelecki
Marcin Kucharzewski
Olga Karaban
Piotr Sieńko
Agnieszka Jaskulska
Sylwia Szwed
Sara Kałużna

Taka zmasowana, w pewnym sensie agresywna reklama Barego ma szanse być zauważoną. Szczególnie w tabloidzie, w którym teksty łzawe i krwawe są wskazane i poszukiwane.

Posted

kasikitd napisał(a):
To świetny pomysł!!!! Isadora, myślę, że coś takiego, szczególnie w nawiązaniu do Dżeka ma duże szanse na powodzenie.

To nawiązanie do Dżeka musi być. To taki schemat, styl tabloidowy. Cokolwiek by nie mówić o prasie z tej półki to takie akcję w dużej mierze się udają. Wierz mi, znam to.

Posted

Tak też mi się zdawało, a Ty, jak mi się zdaje, jesteś w te klocki nieźle obcykana :cool3: ;)
Mam pewną znajomą dziennikarkę, z którą czasem zamienię dwa słowa podczas spacerku z psami, jak tylko ją namierzę, również " zapodam" jej pomysł napisania o Barym. Nie mam niestety jej numeru telefonu, więc muszę na nią " polować", ale mam nadzieję, że mi się to uda.

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Bo linku wstawić nie potrafię...

Siostro kochana, to akurat najłatwiejsze:
Rzuć okem teraz na samą górę całej strony, druga linijka od góry, masz okienko z adresem strony, na której aktualnie jesteś, który zaczyna się od "http://" Kliknij po prawej jego stronie lewym klawiszem myszki, zrobi się zaznaczony (u mnie na granatowo z białymi literkami). Teraz naciśnij na klawiaturze na dole lewy klawisz Ctrl, przytrzymaj i na chwilę wciśnij klawisz C. Teraz puść wszystko.
Właśnie skopiowałaś "do pamięci kompa" link, czyli adres do tego wątku, na którym jesteś. On sobie w tej pamięci posiedzi, dopóki nie skopiujesz czegoś następnego, co spowoduje skasowanie starego, a wrzucenie do pamięci nowego.
Teraz żeby go "wkleić" do odpowiedzi na wątku, na którym chcesz wtawić link, zaczynasz odpowiedź, piszesz np. "To link do wątku..." i w tym momencie wciskasz klawisz Ctrl, przytrzymujesz i na chwilę wciskasz klawisz V - i gotowe :p

Posted

Dobra to jak bierzemy się za Nową Wielką Promocję Barego to ja się tez "przebanerkowałam". Daję też jak komuś będzie pasowało. Banerki są podlinkowane.

banerek wys. 100; szer. 75

banerek wys. 80; szer. 60

user-bar wys. 19; szer. 350

[FONT=Arial Black]BARY KOCHANY DLA CIEBIE WSZYSTKO ROBIMY![/FONT]

Posted

Nie mam coś dziś koncepcji ulotkowej...więc narazie coś takiego (wersja mini)

Duży plik do pobrania tutaj - http://www.sendspace.pl/file/Bmj01RX3/
Majqa, jak ja bym mogła odmówić? W końcu po coś tu jestem, na dogo.
Aha, jeśli ktoś moze to niech to wydrukuje i sprawdzi czytelność, bo ja nie mam drukarki, dałam format a6.