Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu znalazłam ogłoszenie w lokalnych. Zadzwoniłam...

Pani płakała. Ich ukochana sunia jest bardzo chora zrobią wszystko, by ją ratować. Oto ogłoszenie:

Poszukujemy ludzi dobrej woli, kochających swoje zwierzęta bo tylko Ci będą w stanie nas zrozumieć. Tina, nasz kochany domownik, zachorowała na białaczkę. Może jej pomóc jedynie przetoczenie krwi. Tina waży 37 kilo, w związku z tym dawca, którego poszukujemy, powinien być być dużym psem (np. bernardyn, dog niemiecki). Jeśli macie Państwo takiego pieska to PROSMY BARDZO POMÓŻCIE nam uratować Tinusię!!!!
Kontakt do nas - katarzyna.sikora@interia.eu
tel. - 510-042-991
500-131-249
Oczywiście pokrywamy wszystkie koszta.

DOGO BŁAGAM O POMOC! To cudowni ludzie, którzy nie pozbyli się chorego psa, nie uśpili tlyko walczą o nią bardzo dzielnie!

Z ostatniej chwili: hodowla Viva La Vida zgodziła się pomóc i dać znać do pozostałych znajomych z wielkimi psiakami na terenie trójmiasta. Jedyny problem przy transfuzjach to ponoć...woreczki na krew (?!). Właścicielka już bezposrednio kontaktuje sie z hodowlą, tak lepiej niż przez pośrednika. Bede informowana o postepach. Miejmy nadzieje ze sie uda.

Posted

Pani jest od nas z Gdanska. krew jest szukana wlasnie w banku krwi w warszawie, niebawem bedzie kontrola u weta i wtedy sie dowiemy szczegółów. łatwiej byloby jednak podejrzewam znalezc cos na miejscu i Państwo szukaja na wlasna reke

Posted

nie mam pojęcia dokładnie. podejrzewam ze tak jak w przypadku lduzi zawsze lepszy jest jeden dawca. narazie zgłaszam pani smsowo właścicieli ktorzy sie zgłaszaja (konkretnie jedna osoba. dzięki kaerjot), mysle ze ona poda to wetowi a on najlepiej bedzie wiedział co i jak

Posted

może ja lekko powalona jestem ale zadzwoniłam do hodowli dogow niemieckich z Gdanska...no i Pani teraz jest zajeta, bo wychodzi ale po przedstawieniu problemu...

powiedziała, że zadzwoni za 2 h i pomogą oni, a zapewne też i znajomi:crazyeye::crazyeye:

no to się popłakałam....Matko, są jeszcze dobrzy i wrazliwi ludzie na tym świecie!!

Posted

Betbet napisał(a):
może ja lekko powalona jestem ale zadzwoniłam do hodowli dogow niemieckich z Gdanska...no i Pani teraz jest zajeta, bo wychodzi ale po przedstawieniu problemu...

powiedziała, że zadzwoni za 2 h i pomogą oni, a zapewne też i znajomi:crazyeye::crazyeye:

no to się popłakałam....Matko, są jeszcze dobrzy i wrazliwi ludzie na tym świecie!!

a nie mówiłam! super kobieta z Ciebie!! :)

Posted

Dostałam smsa, że Tina jest właśnie w drodze do kliniki, gdzie powiedza lekarzowi, że sa wstepnie dawcy. zoabczymy co dalej. Pewnie dostane smsa albo telefon

Posted

Dostałam taką wiadomość:

Niestety Tina nie doczekala transfuzji. Odeszla w weekend.
Na odejscie przyjaciela nigdy nie jest dobry czas... ani gdy ma 2 lata ani gdy 20...
Dobrze, że miała przy sobie wspanialych wlascicieli, ktorzy byli z nia do konca.
Im na pocieszenie moga zostac jedynie wspomnienia wspolnie spedzonych pieknych 12 lat i mysl,
ze kiedys sie spotkaja, a za teczowym mostem nic jej juz nie boli..

Posted

To przykre i moze gdyby krew była szybciej to suni by sie udało.

Dziwi mnie tylko szukanie dawcow a nie np szybki zakup krwi w banku w Warszawie?
Ja 2 lata temu tez kupowałam krew w takim banku i zdążylismy na czas.
Krew została wsadzona w WArszawie w pociag i odebrałam ja w Łodzi ale coz tutaj moze była jakas inna sytuacja i sprawy się pokomplikowały:roll:

Posted

to sie stało z dnia na dzien. miala byc kupiona krew wlasnie w Warszawie, ale caly czas weterynarz zwlekał. stąd poszukiwania bliżej. wet dał sterydy itp.
wydaje mi sie, ze Tina byla już w ciężkim stanie.
niestety mam potwierdzone informacje od wlascicielki:(

udało się zwerbować dogi, odezwały się goldeny, niestety...czasem tak bywa. sunia odchodziła w domu, wśród bliskich jej ludzi, którzy do końca o nią walczyli, już jest za TM.

strasznie mi przykro, wierzyłam ,że uda się pomóc. a białaczka atakuje...tak dziwnie i tak z dnia na dzień gdy wydaje sie, że wszystko jest ok.