Pearl Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Ja w ten weekend mialam okazje zadebiutować na austryjackim JH w Salzburgu(CACIB). Forma konkursu nie różni sie diametralnie od naszej, z wyj. braku wyboru Zwyc.Dnia . Udało mi sie wygrać cała grupe starsza. Ciesze sie, że udalo mi sie "coś" osiagac zagranicą, a przede wszystkim cenne sa same doświadczenia. Za mną II miejsce zdobyla Sandra Burger z bardzo interesujacym cockerem amerykańskim - późniejszym vce BOG, którego mialam okazje miec na porownaniu. Konkurs przeprowadzany byl bardzo sprawnie i co ważne - widac bylo, ze w milej atmosferze. Pozdrawiam Quote
Pearl Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Dziekuje i zycze wszystkim bynajmniej podobnych sukcesow. Sedzia byl z Austrii - miło jest pokazywać co Polacy potrafia :evil_lol: Quote
Agasia Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 A potrafimy duzo :D :D Czy w Austrii tez sa figury, zamiany psow etc..? Quote
Pearl Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Zwroty i figury identycznie na eliminacjach L, na finale T i zamiana - koło. Na konkursie dostaje sie kartke, gdzie sa wypunktowane elementy prezentacji, jest ich dośc duzo m.in. odpowiedni strój dobrany do psa, pokazywanie zebów, dokladnosc wykonywania figury, ustawianie psa w statyce, fachowośc prezentacji psa danej rasy(bardzo trafne kryterium!) - wszystko punktowane po koleji zazwyczaj na max.20 pkt - ogólem max.100(udało mi sie tyle uzyskać) Zamiana psów nastapila w porównaniu o 1 lokate. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania -służe;) Quote
Asta Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Kurcze i tak powinien byc organizowany kazdy konkurs ;) Quote
Agasia Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Pearl napisał(a):Zwroty i figury identycznie na eliminacjach L, na finale T i zamiana - koło. Na konkursie dostaje sie kartke, gdzie sa wypunktowane elementy prezentacji, jest ich dośc duzo m.in. odpowiedni strój dobrany do psa, pokazywanie zebów, dokladnosc wykonywania figury, ustawianie psa w statyce, fachowośc prezentacji psa danej rasy(bardzo trafne kryterium!) - wszystko punktowane po koleji zazwyczaj na max.20 pkt - ogólem max.100(udało mi sie tyle uzyskać) Zamiana psów nastapila w porównaniu o 1 lokate. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania -służe;) No to ciekawie, bardzo fajnie. A z jakim psem bylas? twoim? Ja wlasnie znalazlam handlerke z Izraela, ktora urodzila sie dokladnie tego samego dnia co ja.. ;) Cos w tym jest Quote
Pearl Posted May 14, 2006 Author Posted May 14, 2006 Nie zglaszalam wogole nic swojego, jechalam tylko z psami na handling, zreszta udalo nam sie stanac "na pudle" 4 razy, wiec nie bylo źle. Nastepna zagraniczna wystawa to już Helsinki, chyba 1 raz od dosyć dawna zaczynam czuc treme:roll: Quote
wix Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Pearl :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Gratulacje!!! :D Quote
flashka-g Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Pearl napisał(a):Ja w ten weekend mialam okazje zadebiutować na austryjackim JH w Salzburgu(CACIB). Forma konkursu nie różni sie diametralnie od naszej, z wyj. braku wyboru Zwyc.Dnia . Udało mi sie wygrać cała grupe starsza. Ciesze sie, że udalo mi sie "coś" osiagac zagranicą, a przede wszystkim cenne sa same doświadczenia. Za mną II miejsce zdobyla Sandra Burger z bardzo interesujacym cockerem amerykańskim - późniejszym vce BOG, którego mialam okazje miec na porownaniu. Konkurs przeprowadzany byl bardzo sprawnie i co ważne - widac bylo, ze w milej atmosferze. Pozdrawiam kasia z tego co pamietam jak startowałam na Jubileuszowej wystawie w Grazu to tam nie bylo grup, i bylo 10 miejsc w finale. Quote
Agasia Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 A mam pytanie - czy te punkty sa przeliczane na polskie, czy jak sie dostanie 100 pkt to zostaje 100.. ;)? Quote
paulinka13 Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Pearl!!! Super!!! Serio, tak powinien wygladac konkurs...co prawda wtedy ja nie mialabym zadnych szans (nawet najmniejszych) ale przynajmniej ladnie by sie wszyscy prezentowali:) pozdrowionka Quote
Asta Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Nienawidze tekstów typu "Nie mam żadnych szans" :roll: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Mam świetny pomysł,może niech Ci co byli na JH na wystawach za granicą opiszą jak tam wygląda "Młody Prezenter",co jak i w ogóle ;) Ja właśnie przed 5 minutami dostałam do rąk od babci "Gazetę Pomorską" gdzie wśród opisu wystawy w Grudziądzu znalazł się fragment o MP :cool3: : "(...)Wyłoniono także najlepszych prezenterów.To jedyna konkurencja podczas psiej wystawy,w której ocenianiy jest nie pies,a człowiek,który wychodzi z nim na ring.W finale tej konkurencji Joanna Szczepańska z Chojnic została wyżej oceniona niż Marta Górska z Gdyni. -Nie jest to pierwszy raz kiedy udało mi się zwyciężyć w tej konkurencji,ale każda kolejna nagroda cieszy tak samo-mówi Joanna Szczepańska." To wszystko co napisali w gazecie na temat MP ;) W sumie to i tak dużo ;) Nic nie zmieniłam w tym fragmencie wszystko przepisane z gazety,jest nawet mowa o mnie,ale ktoś kto nie zna i nie wie co to MP może sobie pomyśleć,że jestem jakąś wielką przegraną,a tak nie jest ;) Uważam,że rzeczywiście Asia zasługiwała na Zw. Dnia, ja choć coraz więcej umiem muszę jeszcze się podszkolić by uzwyskać taki tytuł :-D Quote
Agasia Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Milo ze w waszych gazetach takie rzeczy pisza ;) Quote
Asta Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Eh w Szczecinskiej tylko podaja wyniki konkurencji hodowlanych... przynajmniej tak bło rok temu, a Marta pamiętaj, że jestem z tobą na pieńku :) Quote
Pearl Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 flashka-g napisał(a):kasia z tego co pamietam jak startowałam na Jubileuszowej wystawie w Grazu to tam nie bylo grup, i bylo 10 miejsc w finale. Asia;] a na Jubileuszowej w Salzburgu na finale bylo 5osob i 5miejsc zreszta również. Co do młodszej grupy(finaly odywaly sie tak samo) - wygrał ja chłopak z afganem, pamietam dokladnie ze byly 2 grupy jak sie zapisywalam. Przyznam ze nie wnikalam glebiej w organizacje JH w Austrii, pisze co widzialam. paulinka13 napisał(a):Pearl!!! Super!!! Serio, tak powinien wygladac konkurs...co prawda wtedy ja nie mialabym zadnych szans (nawet najmniejszych) ale przynajmniej ladnie by sie wszyscy prezentowali:smile: pozdrowionka Nie myśl tak, ja jestem zdania że mimo "jakiś" sukcesów w poprzednich latach, to teraz patrzac przez inny pryzmat nie podoba mi sie moj dotychczasowy styl, a wystawiam czynnie od 5lat. Cóz odrobina samokrytycyzmu nie zaszkodzi , a moze jestem zbyt surowa - tego nie mi oceniac. Dopiero systematyczne i bardzo intensywne treningi przez pare minionych miesiecy mogły zmienic ewidentnie forme i styl handlingu w moim wykonaniu. Najważniejsze to duza dawka silnej woli i samozaparcia, jeśli je masz - połowa sukcesu. Najlepiej, aby przez caly czas jak najwyzej podnosic sobie poprzeczke. Agasia napisał(a):wiec z czym bylas? pytam w sumie z ciekawosci.. Na JH wzięlam posokowca bawarskiego. Quote
fidekangela Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Peral , gratulowałam ci już na gg ale to nic. Wielkie , wielkie gratulacje za całokształt ( wiesz co mam na myśli );) Dziękuje serdecznie za miłe słowa.Są one naprawdę ważne i budujace .Ale tak jak pisałaś trzeba mieć tą samokrytykę i uczyć się na błędach.Zresztą na ten temat mamy takie samo zdanie:cool1: .No a propozycja z JH naprawdę bardzo mnie cieszy, tylko wiesz pokażesz co i jak z suńką Twoją.:) Quote
Pearl Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 Jeśli chodzi o to co, Ci pisalam. Podoba mi się to ze zaczynasz wystawiac i nie"puszczasz" tych bajek o profesjonaliźmie, masz duzo możliwości wystawienia psow w ringu z tego co zdazylam zauwazyc, wiec szybko sie uczysz, a przy tym nie ukrywasz, ze dopiero zdobywasz doświadczenie w tym kierunku. Pozostaje mi tylko zyczyc Ci równie duzego zapalu w dalszej drodze do celu, a przy tym rozsadku :) W przyszlości chetnie powierze Ci psa na konkurs, dla mnie to juz ostatni rok w JH. Quote
Asta Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Ostatni? :( Eh... Przynajmniej dalej będziesz "służyła" pomocą w handlingu Quote
Pearl Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 Oczywiście :) Niestety czas szybko przelecial, teraz czeka mnie juz tylko handling. Trzeba wykorzystac ten ostatni rok, a raczej już pół. Quote
Recommended Posts