Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

YaBear-CubCammy - Osobiscie uwielbiam p. Oparę pomimo częstego wrażenia wielu osób, że jest oschła i nieprzyjemna, al etak naprawdę jest to kobieta bardzo elegancka, o wielkiej gracji. poza tym jest swietnym hodowca i sedzia:smile: Pozdrawiam p. Oparę!

Zeliika - Bylismy raz w ringu u pani Opary i bardzo nam sie podobalo :smile:
Chetnie pojechalabym jeszcze raz do niej na sedziowanie.
Delikatna w obyciu, b. kulturalna i mila.

karolayna - U Pani Opary bylismy juz dwa razy bardzo kulturalna, nigdy nie powiedziałabym ze jest oschła wręcz przeciwnie ja odebrałam ją jako bardzo miłą, Pana Opoare rowniez lubimy.

A moja opinia co do P. Opary to właśnie też słyszałam że jest oschła, a ze była to moja pierwsza wystawa a druga psa byłam przerażona, ale ja odniosłam wrażenie ze ta Pani jest bardzo sympatyczna.
Mnie do tej pory oceniała Pani Opara i je mąż obie oceny są zbliżone :smile:

Tyle ja mam :) moze ci wystarczy :)

• 5 months later...
Posted

AlaNowak napisał(a):
Masz wielkiego plusa u p. Opary, jeśli potrafisz dobrze zaprezentować psa.

Eh, to musimy z Redą się wziąć do pracy:oops:. A jak pies w kl. szczeniąt tak idealnie się nie ustawia to obniża ocene?

Posted

Melka94 napisał(a):
Eh, to musimy z Redą się wziąść do pracy:oops:. A jak pies w kl. szczeniąt tak idealnie się nieustawia to obniża ocene?

Jak się nie ustawia idealnie, ale ok, to nie obniża oceny... Co innego jak pies buszuje po ringu razem z właścicielką...:cool3: Tak było w naszej sytuacji:lol:

Posted

Goldek napisał(a):
Jak się nie ustawia idealnie, ale ok, to nie obniża oceny... Co innego jak pies buszuje po ringu razem z właścicielką...:cool3: Tak było w naszej sytuacji:lol:

Niezazdroszcze to w krakowie wylądowałas koło klatki spaniela?:lol:

Posted

Melka94 napisał(a):
Niezazdroszcze to w krakowie wylądowałas koło klatki spaniela?:lol:

Nie, w Chorzowie:p W Krakowie wywinęłam piękny obrót kiedy sędzia chciał mi gratulować, bo piesek stwierdził że czas spadać.:)

Posted

Goldek napisał(a):
Nie, w Chorzowie:p W Krakowie wywinęłam piękny obrót kiedy sędzia chciał mi gratulować, bo piesek stwierdził że czas spadać.:)

hahaha:roflt:ale się uśmiałam:evil_lol:.

• 2 months later...
Posted

Delay napisał(a):
A o p.Krystynie Oparze ktoś coś mi może powiedzieć?;)

Według mnie to miła, sympatyczna pani, moim zdaniem zna się na goldenach (nie wiem jak z innymi rasami). :)

Posted

Delay napisał(a):

A o p.Krystynie Oparze ktoś coś mi może powiedzieć?;)

byliśmy przez nią oceniani. :p
Jako jedna z nielicznych znazła bardzo dobrze wzorzec naszej rasy, mówiła i o wadach i o zaletach, dawała porady, bardzo przyjemnie się z nią rozmawiało. Patrzyła na ruch, na prezentacje psa, podkreśliła mocną budowę psa, mocny łeb i doskonałą szatę. Na pewno jeszcze do niej pojedziemy ;)

Posted

[quote name='tylko psy']Według mnie to miła, sympatyczna pani, moim zdaniem zna się na goldenach (nie wiem jak z innymi rasami). :)
a moim zdaniem kompletnie się nie zna!!! :roll:

U Pani Opary pies musi się też umieć dobrze pokazać na ringu

akurat!! widziałam laskę którą pies wygiągnął z ringu, potem nie stał ani chwilę, co chwilę się kładł i skakał na nią - a ona postawiła ją nalokacie:shake:

Posted

aga616 napisał(a):
akurat!! widziałam laskę którą pies wygiągnął z ringu, potem nie stał ani chwilę, co chwilę się kładł i skakał na nią - a ona postawiła ją nalokacie:shake:

Na 1 ? A wygrał z konkurencją na porównaniu ???

Posted

Błyskotka napisał(a):
Na 1 ? A wygrał z konkurencją na porównaniu ???

nie na 1, a na 3 - ale przy dużo większej i o wiele lepiej zaprezentowanej (nie wspomnę że o także o lepszym eksterierze) konkurencji. Ja do tej pani więcej na pewno nie pojadę....

Posted

Błyskotka napisał(a):
U Pani Opary pies musi się też umieć dobrze pokazać na ringu.

O, fajnie, lubię kiedy sędziowie zwracają na to uwagę :)

• 1 month later...
Posted

Było dobrze :)
Sędzina faktycznie ma nieco pochmurny i skupiony wyraz twarzy, ale jest bardzo kulturalna i miła. U nas widać było preferencje na absolutnie górną granicę wzrostu, stawka ustawiana była wręcz wg. wzrostu ale opisy długie, rzetelne i konkretne, widać że ta pani mimo swoich preferencji umie docenić zalety psów nie do końca im odpowiadającym.
Dokładnie oglądała każdego psa i przegoniła po ringu :)
Acha, no i prezencja psa i jego zachowanie na ringu jakoś nie specjalnie miało wpływ na ocenę, co mi się rzuciło w oczy ;)

• 1 month later...
Posted

A co sądzicie jeżeli pies ładnie biega(tzn nie skacze, nie gryzie rąk ani ringówki) tylko stoi spokojnie tylko że jak krowa zaparty na przednich łapach(ja wtedy daje mu przed nos coś smacznego i on wtedy jakoś stoi (ale nie jest to bardzo efektowne) to będzie na to sędzina duża uwagę zwracała?

• 2 weeks later...
Posted

Widziałam dzisiaj jak ocenia setery i robiła to na odpieprz :shake: wydawało mi się iż dawała psom z znanych hodowli gdzie są charakterystyczne psy. Prawie w ogole psów nie oglądała i faktycznie wydaje się bardzo oschła.

Posted

prawda psów w ogóle nie dotykała a jak mój biegał to z kimś gadała... Wybierała mocne psy... a jeśli pies zaczął ,,galopować,, to już mógł pożegnać sie z 1 lokatom