Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alu wogóle to nie tylko Anglików, ale również dzieciaków z całego świata, jaki to tam ich w kraju jest poziom wystawiania. Oglądałam ostatnio filmik z jh Amerykański... Prawie kazda osoba psa zasłaniała, po prostu robili podstawowe błędy...

Posted

Asta, bo wlasnie u nich to jest handling... ;)

Co kraj to obyczaj

A na swiatowce to jak dorwe jakiegos boskiego psa to moze i sama wystartuje z raz :cool1: :evil_lol:

Posted

nie wiem czy widzieliscie albo tylko mi sie zdaje ze w regulaminie zaszła zmiana co do wieku. Kiedys chyba młodsza gdupa byla do 13 r.ż. do konca roku kalendarzowego..a teraz do 12 jest.

1. Konkurencja jest rozgrywana w dwóch grupach wiekowych:
• grupa I od 9 do 12 lat,
• grupa II od 13 do 18 lat
Dolna granica wieku to ukończony w dniu wystawy 9 r.ż.
Górna granica wieku to koniec roku kalendarzowego, w którym prezenter ukończył 18 r. ż.
Prezenter zmienia grupę wiekową młodszą na starszą z początkiem roku kalendarzowego następującego po roku, w którym ukończył 13 r. ż.

Posted

Prezenter zmienia grupę wiekową młodszą na starszą z początkiem roku kalendarzowego następującego po roku, w którym ukończył 13 r. ż.

Posted

czyli jezeli w srodku sezonu ukonczyles 13 r.ż. to do konca roku kalendarzowego jestes w młodszej..a od poczatku w starszej.

jezlei teraz obchodzisz 13 urodziny np. to do konca roku kalendarzowego jestes w młodszej,

Posted

nie bo jeszcze np. za rok nie bedziesz miala jeszcze skonczonych tych 14 lat i bedziesz mowila ze masz 13..ale rocznikowo juz musisz byc w starszej.

Zawsze bylo to ze do konca sezonu mogles byc w młodszej grupie.

Posted

Wiecie co, ale mnie to troche dziwi, że tak jakby w "połowie" sezonu wprowadzili ten regulamin. A jakby ktoś kończył np. w grudniu 14 lat i by nie wiedział o zmianie reuglaminu a tu mu powiedza ze do starszej ma isc? I tu ma niespodzianke uczestnik

Posted

No dokladnie, a poza tym takei zmiany powinny byc przedstawiane w jakims czasopismie, np. "pies", bo nei kazdy Jh moze ma dostep do internetu i moze na biezaco kontrolowac regulamin...:P

Posted

i własnie to zle. Bo pamietam ze kiedy w Czestochowie kazali mi startowac w starszej grupie bo rocznikowo mialam juz 12 lat a ze ja jestem z konca roku to nie mialam skonczonych i sobie zrobili swoj regulamin ze od 12 juz starsza grupa:shake:

Posted

flashka-g napisał(a):
i własnie to zle. Bo pamietam ze kiedy w Czestochowie kazali mi startowac w starszej grupie bo rocznikowo mialam juz 12 lat a ze ja jestem z konca roku to nie mialam skonczonych i sobie zrobili swoj regulamin ze od 12 juz starsza grupa:shake:

I tak jest prawie wszedzie... ;)