Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

I na szczescie Giorgio przymyka troche oko na niesforne zachowanie- mowie, ze tak byc nie powinno, radzi, co zrobic, zeby bylo lepiej, ale w ocenie tego nie uwzglednia. Uzywa calej skali ocen.

A możecie mi coś napisać o p.
Boris �poljarič (HR) i[SIZE=4]Revaz Khomasuridze* (RU) ?? Na co szczególnie patrzą? Czy ważna jest dla nich pro prezentacja?

• 2 weeks later...
Posted

Powtórzę pytanie. Czy wiecie cokolwiek na temat sędziów(ich?:oops:) p.Rainer Vuorinen, Rafael de Santiago, Boris Spoljanic & Revaz Khomasuridze ??????????

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

odpowiadam

mnie nie sędziował ale wnikliwie opbserwowałam sędziowanie - więc nie jestem stronnicza.

NIe polecam.

No chyba zejesteście z krajów rosyjsko jezyczxnych to wygracie z pewnoscią.

Wywala z ringu z dyskwalifikacją gdy np pies odwórci głowe przy ocenie zębów ( nie mowie - nie pokaze zębów ale odwróci głowę)

• 2 months later...
Posted

zakla napisał(a):
A jesli chodzi o preferencje typu/budowy psa? Raczej mocne i futrzaste czy lzejsze? Zwraca uwage na ruch, glowe, prezentacje?

zwraca uwage na psy z "bloku wschodniego" i w zaleznosci od tego jaki typ akurat pies z bloku wschodzniego prezentuje taki wygrywa :)

Lubią za nim jezdzić pobratynce :)

Posted

Być może tak było w szpicach :)

Bernardyny oceniał w Łodzi doskonale! Jestem zachwycona wynikami każdej z klasy.
U nas nie wywalił nikogo, ale leciały bardzo dobre. Stałam przy stoliku z sekretarzem i opisy były trafne i odnosiły się do rzeczywistości.

Zwraca uwagę na ruch, lubi psy grubokościste. W zęby nie patrzył zbyt wnikliwie, choć wydaje mi się, że w długowłosych ktoś przez zęby przegrał.
No cóż - ja tam z pana jestem zadowolona:) I mogę odszukać opisy jeżeli ktoś chce;)