Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nugatowa napisał(a):
A to przypadkiem nie małżonka Hansa Mullera :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:

Nie mam pojęcia...jedyne co to doszłam że jest ze Szwajcarii :)

Szukam info o niej bo sędziuje nas w Sopocie...

Posted

Cytat:
Napisał(a) jo-jo
Słuchajcie a co mi pwoiecie na temat Pani Barbra Müller (CH)

A to przypadkiem nie małżonka Hansa Mullera :hmmmm: :hmmmm: :hmmmm:

[quote name='jo-jo']Nie mam pojęcia...jedyne co to doszłam że jest ze Szwajcarii :)

Szukam info o niej bo sędziuje nas w Sopocie...
Jak będziesz coś wiedzieć- daj znać. Ta pani sędziuje nas w Poznaniu na światówce....:razz:

Posted

Gra... napisał(a):

Jak będziesz coś wiedzieć- daj znać. Ta pani sędziuje nas w Poznaniu na światówce....:razz:

Nie ma sprawy ;-))

Nas na Światówce Pan Gajewski sedziuje :evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Słuchajcie a może miał ktoś jedna doświadczenie z tą Panią?
Ocenia dogi w Sopocie, tylko że nikt nie był przez nią dotychczas oceniany :) Będę wdzięczna za jakiekolwiek info :multi:

Barbra Müller (CH)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Basik']Słuchajcie a Barbara Muller?

Basiu nikt nic o niej nie wie :shake:
Ja staram się czegś dowiedzieć już od 2 miesięcy, albo i dlużej ale kicha..

Posted

jo-jo napisał(a):
Basiu nikt nic o niej nie wie :shake:
Ja staram się czegś dowiedzieć już od 2 miesięcy, albo i dlużej ale kicha..

Musicie sie poswiecic, pojechac i przekonac, dla dobra ogolu :)

Posted

Zeliika napisał(a):
Musicie sie poswiecic, pojechac i przekonac, dla dobra ogolu :)

No jedziemy jedziemy, ale wiadomo lepiej co nie co wiedzieć wcześniej ;-))

• 8 months later...
Posted

Ja tą sędzinę obserwowałam na ringu dogów w Sopocie gdzie robiłam relacje zdjęciową - rewelacja , bardzo szczegółowa obmaca kazdego psa od nosa po ogon, dla szczeniaków bardzo wyrozumiała, jak pies nie chce pokazac zebów to pozwala najpierw biegać :) do BOB wybrała psy w jednym typie a nie każdy inny - z poza ringu nie słyszałam żadnego złego słowa nawet od przegranych. Bardzo zwracała uwagę na ruch i nawet pokazywała do publiczności w jaki sposób jeden pies biegł.
Bardzo wysoka kultura osobista, sympatyczna uśmiechnięta naprawde klasa.

Z ringu szelti gdzie tez sedziowała już opinie o wyborze psów w stawkach były rózne wiec chyba tez zależy od rasy którą sędziuje.

Posted

Dzięki Godelaine ;)
Ja u p.Prychały jeszcze nie byłam, to ciekawa jestem na co zwraca uwagę.
No ja się nie nastawiam na nic u tej sędziny bo z fotek z sędziowania mojej rasy w Zabrzu wywnioskowałam że woli nieco inny typ niż moja sucz, starszy.

• 1 month later...
  • 1 year later...
Posted

Musiałek napisał(a):
Ja tą sędzinę obserwowałam na ringu dogów w Sopocie gdzie robiłam relacje zdjęciową - rewelacja , bardzo szczegółowa obmaca kazdego psa od nosa po ogon, dla szczeniaków bardzo wyrozumiała, jak pies nie chce pokazac zebów to pozwala najpierw biegać :) do BOB wybrała psy w jednym typie a nie każdy inny - z poza ringu nie słyszałam żadnego złego słowa nawet od przegranych. Bardzo zwracała uwagę na ruch i nawet pokazywała do publiczności w jaki sposób jeden pies biegł.
Bardzo wysoka kultura osobista, sympatyczna uśmiechnięta naprawde klasa.

Z ringu szelti gdzie tez sedziowała już opinie o wyborze psów w stawkach były rózne wiec chyba tez zależy od rasy którą sędziuje.

A jak reaguje na duble handling :lol:? Jeżeli sędziowała dogi to pewnie ktoś tam coś tam z za ringu nawoływał :roll:. Będę u tej pani w najbliższy weekend na Rumunii. Przy ringu pewnie tłumu nie będzie ;), więc chciałam się upewnić jaki ma stosunek do "nawoływaczy" :cool3:?

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 10 months later...
Posted

Dla zainteresowany:
sędzina miła, konkretna, widać, że przynajmniej miała wzorzec w ręku i go czytała. Nie boi się dotykać psów, dokładnie sprawdza uzębienie, zwraca uwagę na kondycję, jednak nawet psu bez sierści( w sierści letniej) potrafi dać wygrana, jeśli widzi, że jest lepszy od konkurenta. Dużo biegania, poświęca psom dużo czasu.
Nie robi problemów o ułamany ząb czy ranę - jeśli ona nie przeszkadza psu! - choć dobrze jest mieć potwierdzenie/zaświadczenie od weta.
Jest wyrozumiała dla wystawców - jeśli np. jest sam z kilkoma psami. Lubi psy umiejące się wystawiać i prezentować, choć to nie jest wyznacznik.