Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aganela']A próbował ktoś tego hantelka dla większego psa(konkretnie chodzi mi o psa DONa lub tej wielkości)?
wydaje mi się, że równiez powinno się sprawdzić, na zdjęciu powyżej pies waży ok 13kg (wiec to raczej maluch)
a tu ten sam hantel w pysku 32kg mieszańca

Posted (edited)

Używał ktoś może tych zabawek Karlie??

Chciałabym nad morze coś widocznego i zastanawiam się nad tym lub właśnie nad gumowym frisbee

lub takie coś

tylko to wyżej bardziej widoczne na wodzie

Edited by Marta_Ares
Posted

Mieliśmy obydwie te zabawki i ogólnie niestety nie polecam. Wg mnie są za delikatne i łatwo się rozpruwa ten materiał.

Co prawda kólko z Trixie narażone było na dość ekstremalne przeżycia i nie winię go za to, że się rozwaliło po zabawie w przeciąganie :evil_lol:

Ale tą zabawkę z Karlie pies tylko aportował (plus że widoczna na wodzie ;))

I musiał raz mocniej chwycić zębami i oto efekt

Niby jeszcze się jakoś trzyma ta zabawka, ale obstawiam, że któregoś razu o coś zaczepi albo znowu mocniej chwyci i będzie po niej...

Posted

kurcze a ja się pospieszyłam i zamówiłam ją wczoraj przy okazji kupowania frisbee, no nic będziemy musieli uważać na nią, bardzo dziękuję za opinie,
mam nadzieje, że sprawdzi się nad morzem (bo głównie zależało mi na widoczności)

Posted (edited)

Speed nie pływają :)

Ja właśnie chciałam kupić tą zabawkę Karlie

To jest taki sam materiał jak tych zabawek wodnych Trixie ?
Kurcze, myślałam że są bardziej wytrzymałe z jakiejś kodury, czy ortalionu..

Edited by drzalka
Posted

tylko wierzch jest z neoprenu...ale jaki to jest neopren.

ja nurkuje, wiec znam sie dosyc dobrze na neoprenie;))
to jest raczej taka strasznie cienka tkaninka i to duze naduzycie nazywac to neoprenem.

my mamy takze kiepskie doswiadczeenie z tym kolkiem-juz dawno nie zyje, a zywot trwal bardzo krotko.

Posted

U nas nowa miłość. Dla delikatnych piesków. Główne zalety: cena :lol:, a oprócz tego - ringo się odbija, ma wypustki i pływa na wodzie :)

Posted

Whisky ma tą samą zabawkę co miał Duffel i ja też nie polecam.
Rozpruła się po 3 może 4 użyciach... Na dodatek jak pies położył ją w piachu po pierwszej kąpieli to wyglądała jak by miała już ze 3 lata.

Posted

Wiecie w jakim sklepie internetowym jest dość duży wybór zabawek w niewysokich cenach? Ja zupełnie nie zorientowana w temacie, bo nigdy zabawek nie kupowałam przez internet :P Poprzednia psica miała tylko jedną niezniszczalną piłkę, a Jetsan bawi się tylko sznurem, oczywiście cieszy się na każdą nową zabawką, pobawi 2 dni i rzuci w kąt :lol: Wszystkie jego zabawki zjadł Arni...
Potrzebuję coś dla Arniego, ma polarowego szarpaka, którego uwielbia, ale chcę coś do wody, pływającego, najlepiej na lince lub łatwego do złapania i przeciągania się- tak by psa nakręcić.

Posted

Ten aport karlie u nas wytrzymal jedno wyjście nad wodę, a na prawdę go oszczędzałam i staralam się nie szarpać z psem....

[quote name='drzalka']
To może na te się skusze :
http://www.fionka.pl/index.php?products=product&prod_id=10590&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-06&utm_content=10590#nclid=0b7d7d0b2a5abe279238301e5f33993f

Wygląda dosyć fajnie :)

te są z lepszego materiału niż karlie wydaje się mocniejsze, ale również u nas za długo nie wytrzymało i się popruło.....