Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Znacie może jakieś pływające zabawkowe hity?
Muszą być wytrzymałe...
Póki co przerobiliśmy Dogfrisbee z Trixie i wodny hantel AquaToy równiez z Trixie.
Dysk świetny, nie mam nic do zarzucenia ale hantel to porażka... :lol: Po pierwszym spacerze musiałam go zszyć a drugiego już nie wytrzymał.
Dodam, że mój pies nie należy do wybitnych niszczycieli, hantlem się nie szarpał, nie gryzł go, po prostu aportował z wody.
A no i wszelkie piłki tez przerabialiśmy ale jednak połki to nie dla nas są. ;)

a ten aport co wstawiałam wcześniej? u nas sprawdza się bardzo dobrze

http://allegro.pl/hau-hau-champion-plywajacy-hantel-frosty-17x6cm-i2287135704.html

Posted (edited)

Ja zamówiłam i czekamy :) Ciekawe jak zda test na wytrzymałość, bo mojej 4,6 kg kosmitce kong niestraszny (oryginalny ...) - rozbroiła go, a trepanację czaszki, amputację ogona i skrzydła pływającej kaczki robi w 5 min ...

Edited by eliza_sk
literówki
Posted

haha to widzę niezła artystka ;d mój nie niszczy zabawek, a ten akurat aport dostaje tylko do wody więc o wytrzymałości za dużo nie mogę powiedzieć, ale ogólnie wygląda na porządny :)

Posted

Wygląda porządnie ale 17cm to dla nas stanowczo za mało, Raszpla to baba i uwaza, że im większe tym lepsze. :D
Ostatnio z braku zabawek aportujemy z wody plastikowa kość udową... Miny ludzi boskie ale na dłuższą metę tak sie nie da.

Posted

Do wody z gumowych to polecam zabawki np Zogoflex - bardzo elastyczne, giętkie i pływające .
Ja mam konkretnie Bumi. Omar swego czasu rzuł zygzak jak gume do rzucia z wszystkimi dźwiękowymi efektami
i zostło kilka kropeczek/dziureczek, ogólnie jak nowa.
Fajnie się tym z psem przeciągać, zgina się w każdą strone.
Lena lubi aportować zygzak z wodym, bo jest cienki i przy otwieraniu paszczy nie łąpie wody i się nie ksztusi.

Akurat tą bumi trudno znaleźć w necie.
Tutaj mają pełną gamę, ale ceny wysokie. http://www.newzooland.pl/pl/searchquery/zogoflex/1/phot/5?url=zogoflex
Ja swoje kupiłam za 35 zł.

Posted

Ja miałam tą piłkę (mam nadal). Odbija się, ale niezbyt dobrze, poza tym mój pies się nie chciał zbytnio nią bawić (ma lekko miętowy zapach, a raczej miała bo po 2 latach już nie czuć ;)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
hilton funny, miekka plywajaca i fajnie sie odbija:)

Zdecydowanie. Pierwsze miejsce w zuzowym top 10 :evil_lol:

Posted

Westie, tak, ale trzeba uważać, bo czasem zamiast wersji funny sklepy wysyłają speed - a speedem to można małego psa zabić niechcący :evil_lol: Speed moim zdaniem się nadaje bardziej dla TTB czy np. dla dużych owczarków, a funny są raczej uniwersalne i dla małych psiaków bardzo fajne :) Mają też różne wielkości.

Posted

tak ja przypadkiem dobre 5 lat temu kupiłam dla pudla speeda , tyle razy co biedak nim dostał i zapiszczał ale twardo aportował dalej aż go zgubiliśmy(piłke, nie psa:)) i kolejną kupiłam już funny która starczała mu na max miesiąc bo wybitnie lubił zabijać piłki ale że kosztowała 8zł to kupowałam je ciągle aż w końcu przestał je lubić pewnie dlatego że nie miał już połowy zębów i wtedy wolał lateksowe zwykłe piłki .

Posted

Dzięki :) no wlasnie na tego speeda też patrzyłam to dobrze że mi powiedziałyście, bo D nie lubi twardych i zdarza jej sie wpadać w piłki też:P
To wezmę tego hiltona:)

Posted

[quote name='Marta_Ares']hilton funny, miekka plywajaca i fajnie sie odbija:) Masz na myśli tą z pianki? Bo tu znalazłam takie funny, do wyboru pianka właśnie lub guma http://www.sklep.zoologiakornik.pl/641-hilton-funny-pilki-plywajace.html
I zdaje się widziałam takie u znajomych.

Poluje na fajną piłkę pływającą, tylko potrzebuje czegoś wytrzymałego. A w postach padło, że to dla małego pieska.. :roll:

Posted

nie było napisane że dla małego tylko że nie są tak ciężkie jak speed ;), są dobre dla każdego psa ,znajomej suczka 25kg ma piłkę funny i bardzo sobie chwalą .
one są bardzo dobre ale jak pies nie gryzie piłek , do aportowania ok , ale tak żeby psu dać do gryzienia to może nie wytrzymać .
a średnice piłki są różne są i małe i duże - 6,3cm są takie odpowiednie dla każdego nie za duże nie za małe , mój pudelek za takimi biegał ale suka znajomej też takie ma i są ok.

Posted

[quote name='vpassione']Masz na myśli tą z pianki? Bo tu znalazłam takie funny, do wyboru pianka właśnie lub guma http://www.sklep.zoologiakornik.pl/641-hilton-funny-pilki-plywajace.html
I zdaje się widziałam takie u znajomych.

Poluje na fajną piłkę pływającą, tylko potrzebuje czegoś wytrzymałego. A w postach padło, że to dla małego pieska.. :roll:

One nie do końca są z pianki na pewno to nie jest taka pianka jakte kocie piłki np. to raczej miękka guma według mnie.
Na treningach agility bardzo dużo osób je sobie chwali. Znajoma używa właśnie tej 6,3 dla belga, ale np jej labradorka musi mieć tą twardą bo te moment rozwalała.
Znajomy ma te miękkie dla bordera i również sobie chwali. W większości uzywane na sznurku więc psy się nimi przeciągają itp i wytrzymują dość długo, ale tak jak Gops pisała to kwestia psa.

tutaj moj Ares (kundelek ok 14kg) z funny 6,3

tutaj z tą samą piłką Mayka (husky ok 22kg)