Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Drogie, drogie, ale powinno być wytrzymałe na psie zeby

Na pewno są wytrzymalsze niż inne ale nie wierzcie w "niezniszczalność" Kongów - klient w sklepie pokazał mi kiedyś zdjęcie Kongowskiej Stuff'a' Ball rozdrobnionej na kawałki w ciągu 20 minut przez jego 4 miesięcznego laba! :lol:

Posted

Sekret konga tkwi w dobraniu go do szczęki psa, ostatnie ogniwo musi być na tyle duże by pies nie mógł ich objąć tylnymi zębami jeśli się tak jednak stanie ulegnie szybko zniszczeniu :P

Posted

[quote name='Chantell']takie ciężkie są niepiszczące w zoologu z gumy... [url]http://www.maxiboo.pl/data/gfx/icons/large/1/8/2981.jpg[/url] różne wielkości[/QUOTE]
Raczej szukam czegoś lżejszego ;)

A piłke tenisową z Rogza mial ktoś? Jest taka wytrzymała jak piszą?

• 3 weeks later...
Posted

A mój własnie dziwny jest, bo nie cierpi gumowych, piszczących zabawek :roll:
Jedyną zabawką, jaką uwielbia nad życie, jest sznur z juty, ale on jest trochę za duży, żeby go nosić na spacery. Kupiłam mu taką fajną zabawkę, gumową piłkę i obok taki gumowy hantelek na sznurku.Miała być na spacery, ale z całości interesuje go tylko sznurek :shake:

Posted

a ja odkrylam wlasnie superzabawke na spacer.... nie uwierzycie, wskaznik laserowy, hahaha
tylko taki o duzej mocy. wieczorem bez najmniejszego zmeczenia wyciagam wskaznik, odpalam i tylko nadgarstkiem ruszam, a pies szaleje za czerwonym punkcikiem uciekajacym po ziemi. jedyny wymog jest taki ze na drodze wskaznika nie moze byc krzaczkow bo wtedy punkcik znika z ziemi. dla kilku psow tez jest frajda ogromna, i ubaw po pachy.
szczerze polecam, psiaki wariuja...no i biegna tam gdzie chcesz zeby biegly

Posted

hej słuchajcie, długo nas w domu nie ma często, pies musi zostać sam, polecacie zabawki konga? takie na myslenie zajmujace dlugi okres czasu? jktos kupił taka? za jaka cenę?, moglabym wiedziec?

Posted

Zależy ile masz pieniędzy. Bo jak możesz sobie pozwolić na oryginał, to oryginał. Ale podróbki też są super, dla dużego psa:
http://www.krakvet.pl/trixie-jumper-duzy-10cm-3327-p-1581.html
To taka sama zasada jak klasyczny Kong.
My mieliśmy, ale sprzedałam. Trochę za twardy i za duży chyba :]
Być może np. na Wielkanoc kupie młodej tego konga:
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=2319
Nie wiem tylko jaka jest wielkość M :)

Posted

właśnie mam p[ekińczyka i mix spaniela. Tylko że spaniel mieszka w boksie, i nie lubi żadnych takich pierdół jak kongi xD Bawimy się pilkami, sznurami i piszczałkami ;p A pekinczyk raczej nie ma w co nios włożyć. A taka podróba tio ile by kosztowala?

Posted

a dobra sorki już wiem, taki jumper 33 złote. A na jakiej to zasadzie działa? bo widze ze tylko' nie śmierdzi gumą' :D a nie widze na jakiej zasadze to ma działać. Pies tam wkłada pysk czy coś?