Chefrenek Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='RCookie']Wie ktoś może jak duża jest ta zabawka? (chodzi o długość samej szyszki) Petstages Orka Pine Cone Chew - zabawki - zabawa i nauka - dla psów - sklep zoologiczny Animalia.pl Napisz tam to Ci powiedzą.;) Quote
Illusion Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Chefrenek napisał(a):Napisz tam to Ci powiedzą.;) No i chyba tak właśnie zrobię, dzięki :). Quote
Guest Oksa Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jaka jest najlepsza zabawka dla owczarka niemieckiego (szczeniaka 5 miesięcznego)??? Z góry dziękuje za odpowiedź ;) Quote
SZPiLKA23 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 To akuratnie zalezy od upodoban psa moja sucz lubi odbijajace sie zabawki srednio twarde takie zeby trzeba było sie wysilic zeby je zdusic nie lubi ciezkich zabawek i z samej gumy np. ringo, a znowu jedna z jej ulubionych zabawej jest skórzany flak z piłki do siatkówki i ostatnio fresbe którym bawi sie na swoj własny sposob ;) Quote
taxelina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 odbieram dzisiaj to: Dog Brick - 279.00 : Sea Hund & Katt na dole strony www jest filmik jak to sie uzywa Quote
taxelina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ARGIS napisał(a):Słono kosztuje :-o Ale to nie polskie zlotowki :cool3: wiadomo ze kosztuje ale zabawa na dlugo, potem sie dokupuje takie zaslepki zeby pies najpierw je podniosl i dopiero poprzesuwal :cool3: Quote
Shetanka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Deer to jest świetne :-o Nie wiesz czy w Polsce dostępne? :shake: Quote
taxelina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='Shetanka']Deer to jest świetne :-o Nie wiesz czy w Polsce dostępne? :shake: Zabawki dla psa i akcesoria tanio w zooplus: DogBrick Quote
taxelina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 W obecnej chwili laduja sie baterie do ixusa tz wiec filmik jak sobie Sherry radzi bedzie potem (wrzuce tez kiedys fotki co mi sie udalo zrobic zanim baterie padly), na razie pierwsza jej proba: Wrzuta.pl - MVI_3652 Quote
drzalka Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Shetanka pies musi sie wysilic trochu :cool3:....i łapą lub nosem przesunąc klocko by wyciągnąc smakoły. Quote
Coffee&Nera Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Shetanka napisał(a):To to jest na baterie? :-o Baterie w aparacie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Widziałam tą zabawkę, naprawde fajna ale jak dla mnie przynajmniej w polsce nie warta swojej ceny :roll: Quote
taxelina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 czekaj o jakie baterie chodzi :P po prostu drewniana zabawka i przesuwa sie nosem albo lapa te czarne klocki i podspodem sa smaki :D drogie tez i tu, ale psy chociaz maja jakas zabawe jak sa w domu :D na pewno mozna inne zabawki podobne samemu zrobic :D Quote
WŁADCZYNI Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 zostawiasz to psu pod Twoją nieobecność? Wow u mnie skończyłoby się przemieloną zabawką i przeszczęśliwą suką na stercie wiórów:cool3: Quote
joanika Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Deer_1987 a czemu jednak nie zdecydowałaś się na tornado? ta wydaje się bardziej stabilniejsza od naszego tornado. Fajna jest. Quote
taxelina Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 joanika napisał(a):Deer_1987 a czemu jednak nie zdecydowałaś się na tornado? ta wydaje się bardziej stabilniejsza od naszego tornado. Fajna jest. Myslalam o tornado ale tam w sumie tylko krecenie i by sie nie dalo trudniejszej wersji zrobic, tutaj moge wrzucic klocek albo patyk albo cos w przerwy i musi najpierw wyjac to cos zeby moc przesunac - czyli zrobic trudniejsza werjse WŁADCZYNI napisał(a):zostawiasz to psu pod Twoją nieobecność? Wow u mnie skończyłoby się przemieloną zabawką i przeszczęśliwą suką na stercie wiórów:cool3: No wlasnie dlatego na pudelku i stronie jest napisane zeby psa nie zostawiac bez nadzoru, wtedy akurat bylam obecna bo krecilam filmik i focilam, ale jak poszlam po wiecej karmy zeby dorzucic i sunia sama zostala to nie zniszczyla nic :D Quote
Dynamique Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Świetne są te zabawki :razz::razz::razz: Oglądałam kilka filmików jak psy się nimi inteligentnie bawią :cool3::cool3::cool3: Quote
puzzle Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Moje psy maja gooopie zabawki:diabloti:. Tym to popierwsze mi by nie chcialo sie z nimi bawic. Stoi tego troche w zoologu, ale moj Scoob sie potrafi inteligentnie pobawic, jak mu pilka pod szafe/fotel/kanape wpadnie to sobie lapkami wyciagnie:evil_lol:. Co do tych zabawek to prawdziwa zabawa bylaby dopiero wtedy gdybysmy mieli caly arsenal roznego rodzaju, bo pies to madra bestia i szybko lapie, jak kilka razy poprzesuwa klocki to juz pozniej bedzie to robil ekspresem, nie bedzie przez o przemawial spryt, ani inteligencja tylko lakomstwo, wiem jak bylo z kongami, najpierw ladnie wylizywaly, wyciagaly, a teraz wejsc jak najwyzej, spuscic (powypada wszystko) i na ziemie wyzerac:evil_lol:, w efekcie nie daje im kongow, bo wlaza w kuchni na naroznik i tylko slychac jak wkurzaja sasiadow zrzucaniem tej ciezkiej gumy na ziemie:roll:. oje sie do takich zabawek nie nadaja:diabloti: Quote
Talia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 puzzle, w takim razie masz może jakieś kongi na wydanie?:cool3: Quote
Agnieszka K. Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ja kupiłam Dog Brick'a jakis czas temu i prawde mówiąc moje boorki nie "bawia" sie nia zbyt czesto. Jak juz powkładam smakołyki, to trwa to moze minute albo 2 i wszystko jest zjedzone - i tylko ja mam zajecie, bo musze co chwila wkładac nowe. Straszy szybciej załapał o co chodzi niz młodszy - ale młodszy był sprytniejszy - jak starszy przesunał okienko to wtedy dostawał łapą leb od młodszego i młodszy zjadał zawartośc :diabloti::diabloti:. Teraz sam ekspresowo czysci wszystkie pola :evil_lol::evil_lol: bez pomocy starszego :evil_lol:. Quote
puzzle Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Talia. napisał(a):puzzle, w takim razie masz może jakieś kongi na wydanie?:cool3: To, ze psy sie nie bawia to nie znaczy, ze nikt ich nie uzywa:oops::diabloti:. Latem na dzialke sie przydaja:razz:, dostaja zamrozone, zrzucaja z ganku (zamrozone nie wypada:evil_lol:) i nic nie wypada, pozniej biegaja z nimi, marudza, szczekaja na nie, a jak nic nie dziala to leza i 2 godz wydlubuja:diabloti:. W domu natomiast sie to kompletnie nie sprawdza, bo nawet latem jak dam im zamrozone, to najpierw probuja zrzucania z wysokosci, no a na dole sasiedzi... (ciezka twarda guma +zamrozona zawartosc + sasiedzi = :evil_lol:). Quote
Talia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Ja miałam wątpliwości, czy sunia będzie się bawić, ale jak ostatnio dostała surową kość jakąś od krowiej nogi czy coś, to wygryzła ze środka szpik, a resztę zostawiła:eviltong::evil_lol: I wtedy od razu powiedziałam, ze trzeba kupić konga. Mam kule smakule, ale tam można wsadzać tylko sypki i Tina jakoś tak sama nie za bardzo sie bawi. Raczej ja muszę być w pokoju i co jakiś czas jej mówić 'dotknij'. O dziwo karma sucha duzo lepiej smakuje z kuli-smakuli niz z miski. A do konga moznaby wkładać karme sucha wymemlana w puszce lub jakims paszteciku. ;) a jak u was sie sprawdzały te pianki o smaku kremu orzechowego i wątróbki? Opłaca sie za ta cene kupić? Na długo starcza? Quote
Nukapei Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 może to kopiowanie oryginalnych zabawek, ale zamówiłam u stolarza coś na kształt DogBricka, nie chcę wydawać 200 zł, a robota+materiały wyjdą około 60-70 zł, więc jest spora różnica ;) a jako zabawkę stymulującą umysł służą nam również 3 doniczki i smakołyki pod nimi :razz: tymczasem czekam na kulę smakulę od Drzałki :eviltong: Quote
puzzle Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Moje tez zawsze wygryzaja szpik ze srodka, to jest dla nich najsmaczniejsza czesc kosci;). Co do kongow to nie sa tak chetnie obrabiane jak kosci, bo wiadomo psa ciagnie do natury, a nie do gumy, kong pachnie jedzeniem to wydlubac mozna, ale kosci u mnie zawsze ciesza sie wiekszym powodzeniem. Co do tych past to nie kupuje:shake:, nie wiem czy to jest takie dobre dla psa jakies perfumowane pasty:cool1:. Wole kupic troche karmy dla juniorow (mniejsze kawalki, wnetrze konga jest malutkie) rozrobic z pasztetem, poupychac jakies parowki, miesa, latem ryzu ze zmiksowanym miesem i warzywami (mrozone) i jest ok, tych past nie darze zbyt duzym zaufaniem. Chociaz wiadomo w jedzeniu dla ludzi jest pelno niezdrowych zwiazkow i konserwantow, no ale co w dzisiejszych czasach z tym zrobic:roll:... WYdaje mi sie, ze lepiej wybrac sie do rzeznika (najlepiej jakiegos malego, nie do marketu) i kupic za te pieniadze cos co faktycznie psu bedzie samkowalo i bedzie mialo w sobie jakies wartosci odzywcze;). Quote
Recommended Posts