Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaka jest najlepsza zabawka dla owczarka niemieckiego (szczeniaka 5 miesięcznego)???

Z góry dziękuje za odpowiedź

;)

Posted

To akuratnie zalezy od upodoban psa moja sucz lubi odbijajace sie zabawki srednio twarde takie zeby trzeba było sie wysilic zeby je zdusic nie lubi ciezkich zabawek i z samej gumy np. ringo, a znowu jedna z jej ulubionych zabawej jest skórzany flak z piłki do siatkówki i ostatnio fresbe którym bawi sie na swoj własny sposob ;)

Posted

ARGIS napisał(a):
Słono kosztuje :-o

Ale to nie polskie zlotowki :cool3: wiadomo ze kosztuje ale zabawa na dlugo, potem sie dokupuje takie zaslepki zeby pies najpierw je podniosl i dopiero poprzesuwal :cool3:

Posted

Shetanka napisał(a):
To to jest na baterie? :-o

Baterie w aparacie :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Widziałam tą zabawkę, naprawde fajna ale jak dla mnie przynajmniej w polsce nie warta swojej ceny :roll:

Posted

czekaj o jakie baterie chodzi :P

po prostu drewniana zabawka i przesuwa sie nosem albo lapa te czarne klocki i podspodem sa smaki :D

drogie tez i tu, ale psy chociaz maja jakas zabawe jak sa w domu :D na pewno mozna inne zabawki podobne samemu zrobic :D

Posted

joanika napisał(a):
Deer_1987 a czemu jednak nie zdecydowałaś się na tornado? ta wydaje się bardziej stabilniejsza od naszego tornado. Fajna jest.

Myslalam o tornado ale tam w sumie tylko krecenie i by sie nie dalo trudniejszej wersji zrobic, tutaj moge wrzucic klocek albo patyk albo cos w przerwy i musi najpierw wyjac to cos zeby moc przesunac - czyli zrobic trudniejsza werjse

WŁADCZYNI napisał(a):
zostawiasz to psu pod Twoją nieobecność? Wow u mnie skończyłoby się przemieloną zabawką i przeszczęśliwą suką na stercie wiórów:cool3:

No wlasnie dlatego na pudelku i stronie jest napisane zeby psa nie zostawiac bez nadzoru, wtedy akurat bylam obecna bo krecilam filmik i focilam, ale jak poszlam po wiecej karmy zeby dorzucic i sunia sama zostala to nie zniszczyla nic :D

Posted

Moje psy maja gooopie zabawki:diabloti:. Tym to popierwsze mi by nie chcialo sie z nimi bawic. Stoi tego troche w zoologu, ale moj Scoob sie potrafi inteligentnie pobawic, jak mu pilka pod szafe/fotel/kanape wpadnie to sobie lapkami wyciagnie:evil_lol:. Co do tych zabawek to prawdziwa zabawa bylaby dopiero wtedy gdybysmy mieli caly arsenal roznego rodzaju, bo pies to madra bestia i szybko lapie, jak kilka razy poprzesuwa klocki to juz pozniej bedzie to robil ekspresem, nie bedzie przez o przemawial spryt, ani inteligencja tylko lakomstwo, wiem jak bylo z kongami, najpierw ladnie wylizywaly, wyciagaly, a teraz wejsc jak najwyzej, spuscic (powypada wszystko) i na ziemie wyzerac:evil_lol:, w efekcie nie daje im kongow, bo wlaza w kuchni na naroznik i tylko slychac jak wkurzaja sasiadow zrzucaniem tej ciezkiej gumy na ziemie:roll:. oje sie do takich zabawek nie nadaja:diabloti:

Posted

Ja kupiłam Dog Brick'a jakis czas temu i prawde mówiąc moje boorki nie "bawia" sie nia zbyt czesto. Jak juz powkładam smakołyki, to trwa to moze minute albo 2 i wszystko jest zjedzone - i tylko ja mam zajecie, bo musze co chwila wkładac nowe.

Straszy szybciej załapał o co chodzi niz młodszy - ale młodszy był sprytniejszy - jak starszy przesunał okienko to wtedy dostawał łapą leb od młodszego i młodszy zjadał zawartośc :diabloti::diabloti:. Teraz sam ekspresowo czysci wszystkie pola :evil_lol::evil_lol: bez pomocy starszego :evil_lol:.

Posted

Talia. napisał(a):
puzzle, w takim razie masz może jakieś kongi na wydanie?:cool3:

To, ze psy sie nie bawia to nie znaczy, ze nikt ich nie uzywa:oops::diabloti:. Latem na dzialke sie przydaja:razz:, dostaja zamrozone, zrzucaja z ganku (zamrozone nie wypada:evil_lol:) i nic nie wypada, pozniej biegaja z nimi, marudza, szczekaja na nie, a jak nic nie dziala to leza i 2 godz wydlubuja:diabloti:. W domu natomiast sie to kompletnie nie sprawdza, bo nawet latem jak dam im zamrozone, to najpierw probuja zrzucania z wysokosci, no a na dole sasiedzi... (ciezka twarda guma +zamrozona zawartosc + sasiedzi = :evil_lol:).

Posted

Ja miałam wątpliwości, czy sunia będzie się bawić, ale jak ostatnio dostała surową kość jakąś od krowiej nogi czy coś, to wygryzła ze środka szpik, a resztę zostawiła:eviltong::evil_lol: I wtedy od razu powiedziałam, ze trzeba kupić konga.
Mam kule smakule, ale tam można wsadzać tylko sypki i Tina jakoś tak sama nie za bardzo sie bawi. Raczej ja muszę być w pokoju i co jakiś czas jej mówić 'dotknij'. O dziwo karma sucha duzo lepiej smakuje z kuli-smakuli niz z miski. A do konga moznaby wkładać karme sucha wymemlana w puszce lub jakims paszteciku. ;)
a jak u was sie sprawdzały te pianki o smaku kremu orzechowego i wątróbki? Opłaca sie za ta cene kupić? Na długo starcza?

Posted

może to kopiowanie oryginalnych zabawek, ale zamówiłam u stolarza coś na kształt DogBricka, nie chcę wydawać 200 zł, a robota+materiały wyjdą około 60-70 zł, więc jest spora różnica ;) a jako zabawkę stymulującą umysł służą nam również 3 doniczki i smakołyki pod nimi :razz:

tymczasem czekam na kulę smakulę od Drzałki :eviltong:

Posted

Moje tez zawsze wygryzaja szpik ze srodka, to jest dla nich najsmaczniejsza czesc kosci;). Co do kongow to nie sa tak chetnie obrabiane jak kosci, bo wiadomo psa ciagnie do natury, a nie do gumy, kong pachnie jedzeniem to wydlubac mozna, ale kosci u mnie zawsze ciesza sie wiekszym powodzeniem.

Co do tych past to nie kupuje:shake:, nie wiem czy to jest takie dobre dla psa jakies perfumowane pasty:cool1:. Wole kupic troche karmy dla juniorow (mniejsze kawalki, wnetrze konga jest malutkie) rozrobic z pasztetem, poupychac jakies parowki, miesa, latem ryzu ze zmiksowanym miesem i warzywami (mrozone) i jest ok, tych past nie darze zbyt duzym zaufaniem. Chociaz wiadomo w jedzeniu dla ludzi jest pelno niezdrowych zwiazkow i konserwantow, no ale co w dzisiejszych czasach z tym zrobic:roll:...
WYdaje mi sie, ze lepiej wybrac sie do rzeznika (najlepiej jakiegos malego, nie do marketu) i kupic za te pieniadze cos co faktycznie psu bedzie samkowalo i bedzie mialo w sobie jakies wartosci odzywcze;).