drzalka Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 hihi W sumie jak juz wpisalam moja tez nie niszczy zabawek ale jelsi ma byc dos zarpania.. do jescze sie zastanowimy :lol: Quote
puzzle Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 [quote name='Rinuś']Czyli L dla Labka będzie dobra tak ? Mysle, ze w zupelnosci starczy;). Sama zastanawiam sie nad taka zabawka, w sumie bardzo fajna, taka latem do stawu w sam raz:cool3:. Quote
WŁADCZYNI Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Rinuś przelądałaś ofertę gapay'a? Mają fajne gryzaki do przeciągania, które napewno mają jakaś nazwę ale ja jej nie znam;) z juty, albo fajniejsze - ze skóry.:cool3: Su kocha skórkowego gappay'a mimo że jest prawie jej długości;) Quote
Juliusz(ka) Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Ni mają:evil_lol:. Gryzaki i już. Z juty, ze skóry albo z materiału ringowego. U nas juta poległa najszybciej. Skóra błyskawicznie wilgotnieje, brzydko schnie i się...ehem... zjada:diabloti:. Ringowy najlepszejszy :D - zaśliniony, zabłocony można wrzucić do pralki:loveu:, nie zjada się, nie rozłazi. Quote
WŁADCZYNI Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 ja w sumie nie używam go często - tylko jako jackpot a i to specjalny;) może dlatego nie narzekam na skórkę. Quote
wiq Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 co do tej wubby - nie prościej upakować piłkę do starej skarpety?..:evil_lol::evil_lol: mam skórzany gryzak z dingo - oj jest zabawa:eviltong: Quote
Juliusz(ka) Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Czyli jak zwykle - każdy pies inny:evil_lol:. Jago 'wisi' na gryzaku kilka/kilkanaście razy dziennie, więc stąd mój sceptycyzm do skóry i juty:diabloti:. Władczyni - na tym się Su 'realizuje'?:diabloti: http://ipo-sklep.pl/product_info.php?cPath=1_22&products_id=271 Quote
NightQueen Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 co do tej wubby - nie prościej upakować piłkę do starej skarpety?..:evil_lol::evil_lol: taa a później zwierz się przyzwyczai i będzie kradł twoje skarpety :evil_lol: Quote
puzzle Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 smallpati napisał(a):taa a później zwierz się przyzwyczai i będzie kradł twoje skarpety :evil_lol: Pomijajac, ze material jest napewno zupelnie inny;) Quote
drzalka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Ja polecam gryzak z ringu Z Polytanu . Są i mięciutkie - mam taki jest mieciutki jak pluszak i bardzo wytrzymaly. Lena aportuje go i przeciąga sie zemną na spacerach i zyje juz jakies 5 miechow , dalej jak nowy. i twarde . Wuby raczej nie wezme, bo piszczy a na spacery nie lubie piszczałek brac :] Wie ktos moze gdzie moge kupic przez net taką zabawke dowodną ? Quote
gops Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 drzalka a na jakiej stronie moge takie znalezc? nigdy wczesniej taich zabawek nie widzialam :crazyeye: Quote
drzalka Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 chodzi o gryzaki czy tą gumową dowodną ?? Gryzaki Z Polytanu na ipo-sklepie a gumowa Ruffwear w pelnej-misce Quote
MickeyM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Każdy zachwala konga, więc byłam pewna, że mój pies będzie się nim bawił, ale on najwidoczniej nie interesuje się kongiem, a może nie wie o co w tym chodzi? :roll: Dodam, że mój pies zaraz skończy dopiero 5 miesięcy. Czy możliwe, że nie chce się nim bawić ze względu na wiek? Quote
Bzikowa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Mój pies nigdy nie miał konga więc nawet nie wiem czy by go polubił... MickeyM, może wybrałaś za twardą wersję, kongi chyba występują w różnych rodzajach gumy dostosowanych do szczęk zwierzaka... Myślę, że jak wypchasz konga czymś wyjątkowo smacznym (są takie specjalne 'nadzienia' do kongów, tej samej firmy) to się zainteresuje :lol: Quote
MickeyM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Wiem, że są, ale strasznie drogie. Szkoda mi na razie kasy na to nadzienie do konga, bo mój pies strasznie zaczął ostatnio wybrzydzać. Nie chce jeść ani zwykłego jedzenia, ani smakołyków. Mam najzwyklejszego konga (w kolorze czerwonym, to chyba po prostu classic?) w najmniejszym rozmiarze (dla psów do 10 kg). Zastanawiam się nad kulą smakulą - to by go chyba bardziej zachęciło do zabawy, bo uwielbia piłki. Musze znaleźc dla niego jakąś fajną zabawkę, która by go zajmowała na dłużej. Dopiero uczy się zostawania samemu w domu, więc demolka straszna. Zresztą nawet kiedy wszyscy są w domu lubi sobie poobgryzać, ale daje mu wtedy kość czy coś innego do dłuższego obgryzania i jest spokój. Quote
WŁADCZYNI Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ja nie miałam takich problemów- Su mi nic nie zniszczyła, a zostawała sama od poczatku. Najpierw zapakowana w klateczkę dla własnego bezpieczenstwa. konga używam takiego dla szczeniąt bo taka Mka była w sklepie - ciągle cały, Su zainteresowana, ale zajmuje ją na krótko bo szybciutko go patroszy. Zwykle ciacha plus serek topiony/żółty itd. Su realizuje się na takiej zabaweczce :diabloti: Quote
Bzikowa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Mały ten gryzak gappayowy macie, tzn taki wąski. Quote
WŁADCZYNI Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 dla Su jest idealny - dobrze jej się trzyma, wisi itd :cool3: jak prawdziwy pitbull na walki:diabloti: Quote
Juliusz(ka) Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 WŁADCZYNI - Su ma taaakie niewinne spojrzenie:diabloti: Co Ty jej robisz, że tak błagalnie patrzy?? Pewnie ją tłuczesz dniami i nocami:evil_lol: A gryzoczek z dwoma uchwytami znamy, mamy i... żremy:diabloti: Ino 'troszku' większejszy i z ringowego. Jak chcesz mieć 'latającą' Su, to na Gwiazdkę jej spraw skórkę:diabloti: Quote
WŁADCZYNI Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 tłuke dniami i nocami:cool3: tłuczkiem do mięsa i wystawiam za okno żeby skruszała (IV piętro!):diabloti: Su lata na prawie każdej zabawce;D Quote
Bzikowa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Bzowi też by się bardziej taki wąski gryzaczek spodobał... Mamy taki 'zamszowy', nie Gappaya, i sporo szerszy. I pies lubi ale po pierwsze szybko go obślinia a po drugie trudno mu się go trzyma bo taki szeroki... :roll: Chyba zamówię w przyszłości taki wąski. Quote
MickeyM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ja mojemu psu muszę coś wymyślić, bo drapie w drzwi, kiedy wychodzę nawet jeśli w domu zostaje cała reszta familii. Chyba poszukam jakiś fajnych zabawek do kupienia w necie, bo w moich zoologach jakoś biednie. :shake: Quote
WŁADCZYNI Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 a i jeszcze głodzę:diabloti: polecam wszystkim - od razu wskakuje program 'grzeczny tresowany piesek z cyrku z wielkimi oczami' :evil_lol: MickeyM - zdecydowanie w necie większy wybór i taniej - jak zobaczyłam ceny kongów w zoologiku pewnej wielkiej sieci to myślałam że się przewrócę:lol: Quote
MickeyM Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ja konga dla swojego psa kupiłam w Dublinie i zapłaciłam za niego około 8 euro...:roll: Quote
Recommended Posts