Joy106 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Nie, nie 5 pies nie wchodzi w grę :D. Mamy taką piłkę, ale to też nie działa :shake:. Ale 18 będą w Macu sprzedawać autka, inne, ale może, może :cool3:. coursing ..muszę trochę o tym poczytać? :-o Quote
BBeta Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 U nas na spacerach hit nr 1 (widać po stanie) :diabloti: :cool3: Quote
SZPiLKA23 Posted March 15, 2008 Posted March 15, 2008 Moja ma takie samo ale hitem nie jest ;) co pies to inna ulubiona zabawka u nas piłka ze skóry;) Quote
Tilia Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Joy, moja terierka fajnie za wabikiem pobiegła :) to imprezy w plenerze, kameralne, przemiła atmosfera- spotykają się charciarze i puszczają psy na łące, wabik (foliowe paski) "ucieka" ciągnięty zakosami przez silnik. Biegają charty, ale w przerwach można zwykle puszczać też inne psy. W drugiej połowie kwietnia pod Warszawą w Pomiechówku będzie coursing, zapraszam :) To świetna zabawa tak dla psów jak dla ludzi. Quote
SZPiLKA23 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 A moja Sara nie upilnowana przez mame utopiła gumowa piłke na sznurku w rzece:angryy: Quote
gops Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 u nas hitem dla kelli jest pilka na sznurku a baster uwielbia ringo :) lubia tez sie przeciagac na sznurze i gryzc gumowe kosci z dwoch stron ;) Quote
monita Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 U mnie też hitem ( jak narazie, bo nowa ) jest skórzana piłka :p Quote
Bzikowa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 My mamy nowy hicior :evil_lol: Zaopatrywałam się w kosmetyki w Yves Rocher i (chyba) z okazji świąt dorzucili mi... pluszową białą owieczkę, która od razu została mianowana nową zabawką Bzika - tak się nią bawił i zabijał ją (skubana całkiem wytrzymała jest!) , że w pewnej chwili zobaczyłam czerwoną plamkę na owcy:roll: Rozwalił sobie jakimś cudem dziąsło, moze przy przeciąganiu? :roll: Bo owca jest mięciutka i jak najbardziej bezpieczna.. Quote
Czarna_Owieczka Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Bzikowa - może ta owca żyje .....:diabloti: :lol: Quote
NightQueen Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Nie kupie suczydłowi już żadnej zabawki :angryy: Kolejna zabawka leży w koszyku bo ona nie chce się nią bawić :mad: ja ciągle kupuje nowe a ona wiecznie niezadowolona :angryy: Quote
Ad@ Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Moj Rocky woli sie bawis papcjami ,skarpetkami albo innymi rzeczami ktorymi nie powinnien sie bawic a z zabawek to najbardziej lubi bawic sie sznurkiem do przeciagania. Quote
WŁADCZYNI Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Bzikowa - owca ma pewnie nitki/szwy - dziąsła na nich idą błyskawicznie. Su morduje kaczke - uwielbia ją:loveu: Quote
Bzikowa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 smallpati napisał(a):Nie kupie suczydłowi już żadnej zabawki :angryy: Kolejna zabawka leży w koszyku bo ona nie chce się nią bawić :mad: ja ciągle kupuje nowe a ona wiecznie niezadowolona :angryy: to schowaj wszystkie zabawki jakie ma, zobacz która najbardziej ją kręci i wyjmuj ją tylko na chwilę i zawsze rób z tego cyrk, żeby ją nakręcić. I chowaj w najlepszym momencie. Jak pies ma non stop dostęp do wszystkich zabawek to one mu "powszednieją" i nie robią na nim dużego wrażenia. Haha, a nasza gumowa dzika kaczka (samiec:lol:) wczoraj straciła kolejną część ciała, tym razem skrzydełko. Zostało jeszcze jedno skrzydełko, łapki i kadłubek :evil_lol: Czarna Łowieczko - owca - nawet jeśli żyła jak pies dostał ją w paszczę, co sugerujesz, to teraz już raczej nie ma szans żeby zyła - przy takich obrażeniach narządów wewnętrznych:evil_lol: Quote
WŁADCZYNI Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Moj suka ma większość zabawek dostępnych non stop i nie widzę spadku zainteresowania - raz bawi się szmatka/sznurkiem czasem weźmie sobie piłkę czy gumowego kota/kaczkę etc czasem przywlecze kwaczącą kaczkę albo gałkę bosmańską i się bawi/chce bawić. Mam też zabawki tylko spacerowe/nagrody i te są najbardziej pożądane fakt. Zwłaszcza świecąca kostka do gry taka żelowa:loveu: Quote
Bzikowa Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 Mój też ma kilka zabawek "na stałe" rozwalonych po mieszkaniu i jak chce to zaczyna je mordować ale bardziej interesuje się zabawkami których na codzień nie dostaje, myślę więc ze jesli smallpati ma problem z niezainteresowaniem zabawkami ogólnie to to będzie dobre wyjście bo każda zabawka to będzie dla suczki coś czym warto się zainteresować bo zaraz może uciec ;) Quote
Blow Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 U nas hiciorem jest kauczukowa piła na sznurku. Nie wiem, dlaczego ale materiał, z którego jest wykonana...bardzo apetycznie pachnie!:loveu: Nawet dla mnie! Wydaje mi się, że to ma zapach zbliżony do czekolady a wcale nie było to zamierzone^^' Pies chyba też to czuje bo gdy ją wyciągam przed spacerem, cieszy się i napala, generalnie bardzo przepada za tą zabawką a to zwykły tani produkt Trixie:) Równie interesującą zabawką dla Fadzika jest sznur z supłami, rozmiar...hmm...DUŻY:diabloti: Jest dość duży i bardzo gruby, świetny do przeciągania, szamotania, podrzucania, wymachiwania, walenia nim ludzi po nogach, no bomba!:D I, o dziwo! Fado bawi się nim również sam, nie potrzebuje do świetnej zabawy towarzysza ludzkiego czy zwierzęcego(zresztą z psami obu płci o zabawki się po prostu żre...:roll: ) Nieraz go obserwuję, jak przyłazi do pokoju ze sznurem w mordzie, bryka, podrzuca go, wyma****e nim z furią, sam sobie rzuca i zaraz po niego biegnie!!!xP Oczywiście bawię się z nim jednak widom samozaspakajającego się psa jest boski:loveu: Mieliśmy też coś w rodzaju kuli-smakuli, żyła dość długo bo parę miesięcy, jednak w końcu pies zaczął otwierać system, potem po prostu wyszarpał całe zamknięcie i zabrał się za poszerzanie otworu w piłce aż została jej połówka, równie atrakcyjna do zabawy co nowy produkt^^' Quote
wiq Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 WŁADCZYNI napisał(a):Moj suka ma większość zabawek dostępnych non stop i nie widzę spadku zainteresowania - raz bawi się szmatka/sznurkiem czasem weźmie sobie piłkę czy gumowego kota/kaczkę etc czasem przywlecze kwaczącą kaczkę albo gałkę bosmańską i się bawi/chce bawić. Mam też zabawki tylko spacerowe/nagrody i te są najbardziej pożądane fakt. Zwłaszcza świecąca kostka do gry taka żelowa:loveu: jeżeli pies jest nakręcony silnie na zabawki, ma silny instynkt łowiecki, w dodatku na zabawki przekierowany, to sobie mogą leżeć, bez szkody dla nakręcenia. ale jeżeli chcemy go tego nauczyć nic nie powinno leżeć w jego zasięgu bez naszej wiedzy;) Quote
WŁADCZYNI Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 hihi wszystko co się rusza jest do upolowania - na szczęście udało nam się zwalczyć polowanie na rowery i autobusy:evil_lol: A to takie fajne zabawki. Blow możesz pokazać tę piłkę trixie kauczukową? Bo jestem ciekawa jaka to I czy występują małe rozmiary? Quote
Blow Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Tak, malutkie też są, widziałam wczoraj w zoologicznym;) Oto nasza piłeczka sznurkowa: A taką piszczałkę dostał dzisiaj:) Quote
monita Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Oooo ... fajna, bo nie ma bardzo, długiego sznurka :p Quote
WŁADCZYNI Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 dziękuje:) będę musiała zajrzeć do zoologika. Quote
psiulka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ja mam pytanie - czy jest jakaś zabawka dla psa nudziarza? :evil_lol: Ani piszcące gumowe zabawki się nie podobają, sznurki, ani piłki. Jedynie chusteczki higieniczne, jak się je rozrywa :diabloti: Ale chodzi mi o taką zabawkę na dłużej. Polecicie coś? Quote
Recommended Posts