shangri_la Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 widze ze nie tylko ja przymierzam sie do kwadrawtowej pileczki :cool3: pozdrawiam Quote
Zuza i Noddy Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 U mnie królują zwykłe piłki i sznurki. Quote
drzalka Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 shangri_la noja sie juz prawie przymierzyłam :lol: i jeszcze do takiej gappayowskiej najmniejszej z najdłuższym sznurkiem :lol::lol: A taki gryzaczek zamowilysmy do szkolenia :] Quote
NightQueen Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 u mnie najwiekszym hitem w domu sa kielbaski :D (moge pisac na dogo jednaczesnie szarpiac sie z psem :diabloti:) i kula smakula - juz nie raz psa mi "zajechala" :evil_lol: Quote
monita Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A ja kupiłam pluszową piłkę i pies spędza pół dnia na zabawie :diabloti: Quote
Zuza i Noddy Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 smallpati co to jest ta kula smakula, gdzie ją kupiłaś? Quote
SZPiLKA23 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 kongi chyba nie sa smakowe..... moze zapachowe to chyba chodzi o takie kule co pies moze sie tym bawic i jesc.... albo takie do ktorych mozna włozyc smakołyki i pies ma je wydłubac lub wylatuja... Quote
SZPiLKA23 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 http://www.zoolandia.pl/sklep/trixie,zabawka,kula,snackball,dla,psa,5,1,2103.html na tej stronce jest dosyc droga ale znalazłam duzo tansze i o roznych wielkosciach.... Quote
Chefrenek Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):kongi chyba nie sa smakowe..... moze zapachowe to chyba chodzi o takie kule co pies moze sie tym bawic i jesc.... albo takie do ktorych mozna włozyc smakołyki i pies ma je wydłubac lub wylatuja... Do konga też można włożyć coś dobrego. A te smakowe to może chodzi ci o trixie o smaku wanilii albo czekolady? Quote
SZPiLKA23 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wiem ze sa rozne i kiedys chciałam kupic ale moja pisa załatwie wszystko w 10 min... a wiec takie cos dla niej sie nie nadaje... Quote
NightQueen Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']smallpati co to jest ta kula smakula, gdzie ją kupiłaś? Kula smakula to plastikowa pilka do ktorej wrzucasz psu cos do jedzenia, jak pies turla pilke to jedzenie wypada ja kupilam na allegro (mam trixi) smakuli pies nie zjada w zadynym wypadku bo jest plastikowa :D:D Wiem ze sa rozne i kiedys chciałam kupic ale moja pisa załatwie wszystko w 10 min... a wiec takie cos dla niej sie nie nadaje...w smakuli mozesz ustawiac szerkokosc otworu, wiec jak ustawisz na mniejsza niz smakolyk w srodku to pies ma trudnosci z wygrzebaniem, a co z tym idzie pilka sie nie nudzi i mozna sie nie dlugooo bawic :D Jak daje Moli smakule to jest nia tak podjarana jakby dostawala ja za kazdym razem cos nowego :) Z konga wypada jedzenie znacznie szybciej niz z smakuli Quote
Zuza i Noddy Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 A to ja może w taka zainwestuje, chociaż mój york szybko sobie pewnie z nią poradzi. Quote
dunia77 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Spyker też lubi smakulę. Czasem wsypuję mu tam część jego dziennej porcji suchego żarcia, kiedy wychodzę do pracy... Czasem kula już pusta, a on nadal z zacięciem turla :diabloti: Fajna zabawka. Quote
NightQueen Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']A to ja może w taka zainwestuje, chociaż mój york szybko sobie pewnie z nią poradzi. ja mam mixa yorka i ma ja miesiac ale jej jeszcze nierozbrojila :) jak pisalam mozesz ustawic "poziom trudnosci" i psiak sie bedzie bawil dlugo dunia77 dokladnie moja czasami tez turla pusta :) uwielbia sie nia bawic :evil_lol: jak juz widzi ze ja ponosze to zacxzyna podskakiwac bo wie ze doladuje cos dobrego do nie heh :diabloti: my mamy taka http://allegro.pl/item301061649_trixie_kula_smakula_zabawka_dla_psow_7cm.html tak apropo to ma ktos z was taka butelke http://allegro.pl/item297904769_flaszka_dla_znudzonych_inteligentna_butelka_z_usa.html Quote
Ishimaru Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Nie wiedziałam, że w sprzedaży są tak zmyślne zabawki. U nas w Kaliszu, we wszystkich zoologicznych jest to samo w sumie - czyli jakieś gumowe gówienka. Mój pies ma ulubioną zabawkę, to jest gumowa kaczuszka - taka do kąpieli. Kupiłam ją w lumpexie, bo mi się bardzo podobała - i Mopka się w niej zakochała. Teraz są nierozłączne, prawie na okrągło ją gryzie, turla i tarmosi, a guma jest tak mocna, że aż ja się zdziwiłam :|:|:| W każdym razie za 50 gr kupiłam świetną zabawkę :D Quote
SZPiLKA23 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Mojej ulubiona zabawka to stara skórzana piłka do siatkówki z pęknięta dusza..:) Quote
Bzikowa Posted January 25, 2008 Posted January 25, 2008 [quote name='bloody-minded']Nie wiedziałam, że w sprzedaży są tak zmyślne zabawki. U nas w Kaliszu, we wszystkich zoologicznych jest to samo w sumie - czyli jakieś gumowe gówienka. Mój pies ma ulubioną zabawkę, to jest gumowa kaczuszka - taka do kąpieli. Kupiłam ją w lumpexie, bo mi się bardzo podobała - i Mopka się w niej zakochała. Teraz są nierozłączne, prawie na okrągło ją gryzie, turla i tarmosi, a guma jest tak mocna, że aż ja się zdziwiłam :|:|:| W każdym razie za 50 gr kupiłam świetną zabawkę :D Mój pies też miał gumową kaczuszkę a nawet dwe:loveu: Ale po jakimś czasie straciły głowy. A zdobyłam je w ten sposób - mój brat dostał na jakieś mikołajki w szkole w ramach śmiesznego prezentu dwie gumowe kaczuski - podpisane Lech i Jarosław :evil_lol: no i pies się musiał rozprawić ;) UWAGA UWAGA jako że to zabawkowy wątek - na bazarku na łódzkie schronisko wystawiłam KONG FLYER'a! Jescze 5 dni licytacji, zapraszam gorąco! :loveu: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104340 Quote
czaroct Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 ta kula smakula hhmmm... jestem obiektywny i odrazu napisze ze jak ją kupiłem to mój staffik miał 10 miesiecy kupiłem największa i najdroższą :placz: w jednym kawałku przeżyła jakies 1,5-2 min.:crazyeye: więc to najgorzej wydane pieniądze przezemnie na zabawki dla stafiora.....niewiem jak to sprawdza sie u innych psów(ras)..pozdrówka Quote
monita Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 dunia77 napisał(a):Czasem wsypuję mu tam część jego dziennej porcji suchego żarcia, kiedy wychodzę do pracy... Tak zachwalcie, że chyba wypróbuję tą smakulę :p Zamiast Kong'a na próbę może być smakula ;) Quote
drzalka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 czaroct napisał(a):ta kula smakula hhmmm... jestem obiektywny i odrazu napisze ze jak ją kupiłem to mój staffik miał 10 miesiecy kupiłem największa i najdroższą :placz: w jednym kawałku przeżyła jakies 1,5-2 min.:crazyeye: więc to najgorzej wydane pieniądze przezemnie na zabawki dla stafiora.....niewiem jak to sprawdza sie u innych psów(ras)..pozdrówka Bo twoj pies chyba niewiedzial o co w tej zabawce chodzi.. moja prubowala czasami podgryzac, to jej zabranialam, i juz wie ze trzeba lapką popychac lub pyskiem, zeby smakolyki wylecialy i potrwafi sie bawic ta piłką godzinami, a ja mam spokoj ;) Quote
czaroct Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 niewiem czy miałas doczynienia ze staffikiem...ale jego zabawą jest destrukcja ,w lesie ,,zwiórowuje ''każde napotkane drzewo,każda zabawka jest przemielona.....miałem boksera 11 lat i jemu przez całe zycie starczyło zabawek i kosci tyle co w 6 miesiecy zycia staffika wiem co mówie bo na własnej skórze sie przekonałem a nie z opowiadań,pusta butelka plastykowa starcza na jakies 1-1,5 min. i zostają strzepy o rozmiarach ,,powiedzmy''2na 2 cm. Quote
drzalka Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Wow, niewiedziałam.. a kazdy staffik to taki rozpruwacz?? Quote
czaroct Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 z rozmów z innymi włascicielami stafiorów wnioskuje ze tak ma 95% tych psiaków :cool3: Quote
Recommended Posts