XdamianX Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Tylko czy pies plaskopyski da radę wziąć go do pysku? 1 Quote
Illusion Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Myślę, że Skę spokojnie weźmie. Tutaj foto jak moja sucz zgniata to w czasie zwykłego memłania, więc nie wysila się przy tym specjalnie, a zabawka zgnieciona na pół. Z wubbą czegoś takiego nie zaobserwowałam, nawet jak bawimy się w przeciąganie, to sucz nie jest w stanie tak jej ścisnąć. Quote
XdamianX Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Ale znowu wubba jest...wąska, ze pies nie musi wogole się wysilać... tak mi się wydaje. Fajnie by bylo jakbym mógł na żywo zobaczyć tego cuza, ale u mnie na wsi nikt go nie ma i pewnie mieć nie będzie. Quote
Illusion Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Wubba i Cuz mają taką samą średnicę no chyba, że chodzi Ci o to, że pies będzie łapać za "macki" wubby, ale wydaje mi się, że to nie jest zbyt wygodne i chyba trochę bez sensu. Quote
XdamianX Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Illusion, ty masz cuza i wubbe, prawda? Jeśli nie jest to dla Ciebie problem, mogłabyś zrobić zdjecie hak one leżą jakoś obok siebie? Quote
toyota Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 Jeśli chodzi o wubbę to mój pies rozprawił się z nią w 15 minut. Miałam wtedy jeszcze tylko jednego jamnikowatego kundelka. Chyba shih nie są tak niszczycielskie, więc u Ciebie może się sprawdzi. Moje psy mają też Cuza i na razie jest cały, ale nie zostawiam im do gryzienia, tylko chowam po zabawie. Kupiłam go okazyjnie w TK MAXX-ie - rozmiar L, bo tylko taki był ;) . Pies waży 11 kg, w typie teriera i polubił tę zabawkę, a jest wybredny. Np. tej piłki ażurowej, którą wiele psów się bawi, nie chce zupełnie wziąć do pyska :(. Cuz jest dosyć miękki i elastyczny, ze względu na to, że jest duży, służy nam też do przeciągania. Ogólnie to polecam Cuza, natomiast wubbę tylko dla delikatniejszych psów. Quote
XdamianX Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Jak narazie jedyną zabawką która załatwił była kaczka z biedry. Szkoda, ze do najbliższego tkmaxa mam 70 km. Quote
Harley Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Ulubiona zabawa mojego psa z Wubbą to złapać za macki i kręcić dookoła siebie częścią piłeczkową :-D. Mam średniego psa(rozmiar zabawki adekwatny), nieniszczącego i potwierdzam, że wubba jest wyjątkowo delikatną zabawką. Quote
Kesja Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Wiecie co mamy od wtorku naszego hol-ee rollera i jestem załamana bo Ajra się nim nie chce bawić... Totalna olewka z jej strony :( Próbowałam ją nakręcać, ale nie, pies się w ogóle tą piłką nie interesuje... Dzisiaj włożyłam do niej piszczącą piłkę do środka i bez zmian - nie jest dla niej ani trochę ciekawa... Nie wiem czy jeszcze ją trzymać czy lepiej od razu sprzedać.. Quote
.Agata. Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 A bawi się szarpakami polarowymi? Spróbowałabym go podczepić lub bawić się jednym, a ażurową w drugiej ręce trzymać za plecami i w czasie największego nakręcenia przekierować ją na piłkę. Ewentualnie zabawa z innym psem, macie kogoś takiego w pobliżu kto pobawiłby się hol-ee-rollerem? może Ajra podpatrzyłaby i zaczęła przeciągać się najpierw z innym psem, potem z Tobą ;) Niektórzy wrzucają tam jakieś kurze łapki lub skrawki materiałów z pochowanymi smaczkami. Quote
kalyna Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Z ażurówką u Gandzi to u nas poszło jak z każdą inną piłką. Ale suczce zrobiłam inny numer, bo rzucałam jej jedną zabawkę (kong safestix), samcowi ażurówkę i w pewnym momencie pomyliłam kolejność wyrzutów i samiec pognał po konga, a suce rzuciłam ażurówkę. Pobiegła, chwyciła, puściła zdziwiona i przyniosła i wpadła w uwielbienie dla tej zabawki. Bo ta moja suczka to też nie lubi każdej zabawki, ale ta jej się spodobała. Quote
Kesja Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Będę musiała spróbować może jeszcze z tymi ukrytymi smaczkami ;) Na szarpaku polarowym dzisiaj nawet się zainteresowała i przeciągała, więc może jeszcze załapie że to fajne :P Quote
a_niusia Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 ja kupilam to http://www.kongcompany.com/wp-content/uploads/2014/04/Jumbler_football-700x700.jpg i moje pieski oszalaly:))) Quote
Szura Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 My mamy wersję okrągłą i póki co nieustannie jest szał ciał. Mega polecam. Quote
Mary&Shena Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Do nas w tym tygodniu dotarła paczka ze sklepu toys4dogs.pl, a w środku: - Ultra Ball z ChuckIt! rozm. M, - Kong Flyer Red, rozm. L. W weekend zobaczymy jak się spisują na dworze ;) Quote
maltaniak123 Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Szukam niedrogiej, powszechnie dostępnej w sklepach zoo stacjonarnych zabawki dla 4 kilowego bolonka. Niezbyt wiem co takowemu kupić na urodzinki. Zazwyczaj preferuje miękkie zabawki, maskotki itp. Nie lubi piłeczek. Szukam zabaweczki do 20 zł :terazpol: Quote
Niewyspana Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Dzisiaj w TK Maxx widziałam dużą, porządną piłkę z porządnej, twardej gumy (serio, nie dałam rady ścisnąć nawet obiema rękami). Cena to 45zł, ale myślę, że dla psiego niszczyciela się nada ;) Szukajcie w swoich (a jak nie, to mogę kupić, jeśli jeszcze będzie)! Quote
a_niusia Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 odkad moj piesek niszczyl bioniczna pileczke i czarnego konga, to juz nie wierze w zabawki dla niszczycieli:) Quote
toyota Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Szukam niedrogiej, powszechnie dostępnej w sklepach zoo stacjonarnych zabawki dla 4 kilowego bolonka. Niezbyt wiem co takowemu kupić na urodzinki. Zazwyczaj preferuje miękkie zabawki, maskotki itp. Nie lubi piłeczek. Szukam zabaweczki do 20 zł :terazpol: Mój maltańczyk oraz jamnikowaty Docencik uwielbiają bawić się zwykłym prosiaczkiem z zoologa. Na zdjęciu w lewym dolnym rogu. Koniecznie najmniejszy rozmiar, identyczny większy nie cieszy się już żadnym zainteresowaniem ;). 1 Quote
coal&milk Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Możecie mi polecić jakąś wytrzymałą piłkę piszczącą?:) Niestety ostatnia została zamordowana po 3 min:( a widzę że z piszczałkami moje psiaki mają zabawę przednią:) Quote
Kapsel12 Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Toyota, prosiaka już mamy. Tego pierdzacego♥ Quote
Kapsel12 Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 http://animalia.pl/produkt,11018,petstages-mini-toys-mini-cool-chew.html Ma ktoś? Quote
NightQueen Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 http://animalia.pl/produkt,11018,petstages-mini-toys-mini-cool-chew.html Ma ktoś? Ja mam, nic specjalnego :) Quote
Kapsel12 Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 a to to miękkie jest? szelesci? zainteresuje bolonka? Quote
NightQueen Posted March 24, 2015 Posted March 24, 2015 a to to miękkie jest? szelesci? zainteresuje bolonka? miękki materiał, zostają ślady po zębach i się pruje. trochę szeleści ale nie ma szaleństwa. Mojego psa nie zainteresowało Quote
Recommended Posts