Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że Skę spokojnie weźmie. Tutaj foto jak moja sucz zgniata to w czasie zwykłego memłania, więc nie wysila się przy tym specjalnie, a zabawka zgnieciona na pół. Z wubbą czegoś takiego nie zaobserwowałam, nawet jak bawimy się w przeciąganie, to sucz nie jest w stanie tak jej ścisnąć.

Posted

Ale znowu wubba jest...wąska, ze pies nie musi wogole się wysilać... tak mi się wydaje.
Fajnie by bylo jakbym mógł na żywo zobaczyć tego cuza, ale u mnie na wsi nikt go nie ma i pewnie mieć nie będzie.

Posted

Wubba i Cuz mają taką samą średnicę no chyba, że chodzi Ci o to, że pies będzie łapać za "macki" wubby, ale wydaje mi się, że to nie jest zbyt wygodne i chyba trochę bez sensu.

Posted

Jeśli chodzi o wubbę to mój  pies rozprawił się z nią w 15 minut. Miałam wtedy jeszcze tylko jednego jamnikowatego kundelka. Chyba shih nie są tak niszczycielskie, więc u Ciebie może się sprawdzi.

Moje psy mają też Cuza i na razie jest cały, ale nie zostawiam im do gryzienia, tylko chowam po zabawie. Kupiłam  go okazyjnie w TK MAXX-ie - rozmiar L, bo tylko taki był ;) .  Pies waży 11 kg, w typie teriera i polubił tę zabawkę, a jest wybredny. Np. tej piłki ażurowej, którą wiele psów się bawi,  nie chce zupełnie wziąć do pyska :(. Cuz jest dosyć miękki i elastyczny, ze względu na to, że jest duży, służy nam też do przeciągania. 

Ogólnie to polecam Cuza, natomiast wubbę tylko dla delikatniejszych psów. 

Posted

Ulubiona zabawa mojego psa z Wubbą to złapać za macki i kręcić dookoła siebie częścią piłeczkową :-D. Mam średniego psa(rozmiar zabawki adekwatny), nieniszczącego i potwierdzam, że wubba jest wyjątkowo delikatną zabawką.

Posted

Wiecie co mamy od wtorku naszego hol-ee rollera i jestem załamana bo Ajra się  nim nie chce bawić... Totalna olewka z jej strony :(

Próbowałam ją nakręcać, ale nie, pies się w ogóle tą piłką nie interesuje...

Dzisiaj włożyłam do niej piszczącą piłkę do środka i bez zmian - nie jest dla niej ani trochę ciekawa...

Nie wiem czy jeszcze ją trzymać czy lepiej od razu sprzedać..

Posted

A bawi się szarpakami polarowymi? Spróbowałabym go podczepić lub bawić się jednym, a ażurową w drugiej ręce trzymać za plecami i w czasie największego nakręcenia przekierować ją na piłkę.

Ewentualnie zabawa z innym psem, macie kogoś takiego w pobliżu kto pobawiłby się hol-ee-rollerem? może Ajra podpatrzyłaby i zaczęła przeciągać się najpierw z innym psem, potem z Tobą ;)

Niektórzy wrzucają tam jakieś kurze łapki lub skrawki materiałów z pochowanymi smaczkami.

Posted

Z ażurówką u Gandzi to u nas poszło jak z każdą inną piłką. Ale suczce zrobiłam inny numer, bo rzucałam jej jedną zabawkę (kong safestix), samcowi ażurówkę i w pewnym momencie pomyliłam kolejność wyrzutów i samiec pognał po konga, a suce rzuciłam ażurówkę. Pobiegła, chwyciła, puściła zdziwiona i przyniosła i wpadła w uwielbienie dla tej zabawki.

Bo ta moja suczka to też nie lubi każdej zabawki, ale ta jej się spodobała.

Posted

Będę musiała spróbować może jeszcze z tymi ukrytymi smaczkami ;)
Na szarpaku polarowym dzisiaj nawet się zainteresowała i przeciągała, więc może jeszcze załapie że to fajne :P

Posted

Do nas w tym tygodniu dotarła paczka ze sklepu toys4dogs.pl, a w środku:
- Ultra Ball z ChuckIt! rozm. M,
- Kong Flyer Red, rozm. L.
W weekend zobaczymy jak się spisują na dworze ;)

Posted

Szukam niedrogiej, powszechnie dostępnej w sklepach zoo stacjonarnych zabawki dla 4 kilowego bolonka. 

Niezbyt wiem co takowemu kupić na urodzinki. Zazwyczaj preferuje miękkie zabawki, maskotki itp. Nie lubi piłeczek. 

Szukam zabaweczki do 20 zł  :terazpol:

Posted

Dzisiaj w TK Maxx widziałam dużą, porządną piłkę z porządnej, twardej gumy (serio, nie dałam rady ścisnąć nawet obiema rękami).
Cena to 45zł, ale myślę, że dla psiego niszczyciela się nada ;)
Szukajcie w swoich (a jak nie, to mogę kupić, jeśli jeszcze będzie)!

Posted

Szukam niedrogiej, powszechnie dostępnej w sklepach zoo stacjonarnych zabawki dla 4 kilowego bolonka. 

Niezbyt wiem co takowemu kupić na urodzinki. Zazwyczaj preferuje miękkie zabawki, maskotki itp. Nie lubi piłeczek. 

Szukam zabaweczki do 20 zł  :terazpol:

Mój maltańczyk oraz jamnikowaty Docencik uwielbiają bawić się zwykłym prosiaczkiem z zoologa. Na zdjęciu w lewym dolnym rogu. Koniecznie najmniejszy  rozmiar, identyczny większy nie cieszy się już żadnym zainteresowaniem ;). 

10983861_858396550889093_779450601511705

• Upvote 1
Posted

Możecie mi polecić jakąś wytrzymałą piłkę piszczącą?:)
Niestety ostatnia została zamordowana po 3 min:( a widzę że z piszczałkami moje psiaki mają zabawę przednią:)